Ching-He Huang jest prawdziw? pasjonatk? chi?skiej kuchni, uwielbia uliczne targi i zna najlepszych dostawców i producentów z San Francisco. Tam w?a?nie szuka najbardziej smakowitych i naj?wie?szych sk?adników, z których tworzy proste i pyszne domowe dania.
Je?eli kuchnia chi?ska kojarzy Ci si? tylko z popularnym „chi?czykiem”na wynos, zobacz „Kuchni? chi?sk? dla ka?dego”, aby odkry? ?atwe i zdrowe dania przyrz?dzane z ogólnodost?pnych sk?adników.
Niesamowita kuchnia azjatycka wed?ug Ching
Udajcie sie? w podro?z? z charyzmatyczna? Ching-He Huang, by przez?yc? doskona?a? kulinarna? przygode? w jej rodzinnej Azji, gdzie Ching odkrywa wspania?e regionalne dania i tworzy w?asne przepisy na przepyszne potrawy. Rozpoczynaja?c swoja? wyprawe? w Hong Kongu, Ching poznaje tutejszych pomys?owych szefo?w kuchni, kto?rzy pichca? bu?eczki z pieczonym kurczakiem po syczuan?sku, makaron z homarem, muszle s?w. Jakuba i pieczone prosie?. Ching demonstruje swoje magiczne zdolnos?ci w Kowloon, gotuja?c z miejscowym szefem kuchni z?ote sajgonki, bu?eczki z wieprzowina?, krewetki z chilli i jagnie?cine? obsmaz?ana? w woku. Nagradzany mistrz kucharski uwzgle?dnia s?abos?c? Ching do s?odyczy, funduja?c jej wizyte? w nales?nikarni, by zaraz potem nakarmic? ja? pikantna? potrawa? z kraba w popularnym lokalu. Poda?z?ajcie s?ladami Ching.
Czy chi?skiej bogini kulinarnej Ching He Huang uda si? uczyni? cud i uratowa? zdesperowanych w?a?cicieli restauracji od nieuchronnego bankructwa? Ogl?dajcie, jak Ching powraca, by próbowa? ocali? od zapomnienia kolejne restauracje. Od Nowego Jorku po San Francisco, Ching lata po Stanach Zjednoczonych, by spotyka? si? ze sk?óconymi mened?erami i pozbawionymi nadziei wynajmuj?cymi, którzy desperacko potrzebuj? nowego stylu. Ching ma pe?ne r?ce roboty w smutnych lokalach o przestarza?ym wystroju i zabytkowym jad?ospisie, które utkn??y gdzie? w XX wieku. Jej najtrudniejszym zadaniem b?dzie o?ywienie tajskiej restauracji, któr? spustoszy? huragan. Czy umiej?tno?ci Ching oka?? si? pomocne w ka?dym przypadku?