TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Luke Nguyen

Kilka słów o Luke Nguyen

W Australii Luke Nguyen jest znany jako szef kuchni i właściciel nagrodzonej wietnamskiej restauracji Red Lantern w Sydney. Jest również autorem świetnie sprzedających się książek: ,,Tajemnice Czerwonej Latarni” i ,,Pieśni Sapa”. Jako gospodarz programu na antenie Polsat Food Network, Luke odkrywa kulinarne sekrety Wietnamu i prezentuje ciekawe narodowe przepisy.

Opis Programu Luke Nguyen

Luke Nguyen w Wietnamie

Luke Nguyen w Wietnamie

W tym debiutującym na Polsat Food Network programie, popularny szef kuchni Luke Nguyen eksploruje wspaniały świat
i kulturę Wietnamu. Seria 1 rozpoczyna się od wizyty w Ho Chi Minh City (Sajgonie), największym mieście Wietnamu. Później Luke dociera do pięknych plaż wschodniego wybrzeża, zatrzymując się by spotkać krewnych w Phan Thiet; odwiedza Da Lat na pięknej wyżynie środkowej gdzie korzysta
z chłodniejszego klimatu i bogactwa lokalnych produktów; uczy się robić tofu na farmie
i gotuje najlepszy makaron na świecie!

Luke Nguen w dorzeczu Mekongu

Luke Nguen w dorzeczu Mekongu

W tym nowym programie popularny szef kuchni, restaurator i autor Luke Nguyen poznaje wspaniałą kuchnię i kulturę rejonu Mekongu w południowoschodniej Azji. Wspólnie z Luke’iem możemy odkrywać kulinarne tajemnice i unikalne smaki regionu oraz poznawać fascynujących ludzi dzięki którym region ten jest tak niepowtarzalnym miejscem. 

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie

Podróżnik kulinarny Luke Nguyen leci do Wielkiej Brytanii w poszukiwaniu intensywnych smaków, ukrytych pośród tętniących życiem ulic miasta i w pięknych wiejskich okolicach Zjednoczonego Królestwa. Podróż tę Luke rozpoczyna ze swoim bratem Lewisem w Londynie, gdzie podziwiają uroki Trafalgar Square, jednocześnie pałaszując przyprawioną chilli sałatkę z kalmarów i chorizo. W ramach odpoczynku od szybkiego stylu życia stolicy Luke odwiedza walijskie miasto Cardiff, by skosztować pysznego świeżego chleba, dostarczanego osobiście przez piekarza na rowerze. W Edynburgu Luke próbuje klasycznej szkockiej whisky. Degustuje pięciogwiazdkowe odmiany tego trunku we wspaniałym hotelu Balmoral, by następnie delektować się haggis - potrawą z podróbek baranich. W swojej podróży Luke zatoczy krąg - wróci do Londynu, by wspominać swoje przygody i uraczyć się godną gwiazdek Michelin ucztą w The Ledbury w dzielnicy Notting Hill. 

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group