TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Luke Nguyen

Kilka słów o Luke Nguyen

W Australii Luke Nguyen jest znany jako szef kuchni i w?a?ciciel nagrodzonej wietnamskiej restauracji Red Lantern w Sydney. Jest równie? autorem ?wietnie sprzedaj?cych si? ksi??ek: ,,Tajemnice Czerwonej Latarni” i ,,Pie?ni Sapa”. Jako gospodarz programu na antenie Polsat Food Network, Luke odkrywa kulinarne sekrety Wietnamu i prezentuje ciekawe narodowe przepisy.

Opis Programu Luke Nguyen

Luke Nguyen w Wietnamie

Luke Nguyen w Wietnamie

W tym debiutuj?cym na Polsat Food Network programie, popularny szef kuchni Luke Nguyen eksploruje wspania?y ?wiat
i kultur? Wietnamu. Seria 1 rozpoczyna si? od wizyty w Ho Chi Minh City (Sajgonie), najwi?kszym mie?cie Wietnamu. Pó?niej Luke dociera do pi?knych pla? wschodniego wybrze?a, zatrzymuj?c si? by spotka? krewnych w Phan Thiet; odwiedza Da Lat na pi?knej wy?ynie ?rodkowej gdzie korzysta
z ch?odniejszego klimatu i bogactwa lokalnych produktów; uczy si? robi? tofu na farmie
i gotuje najlepszy makaron na ?wiecie!

Luke Nguen w dorzeczu Mekongu

Luke Nguen w dorzeczu Mekongu

W tym nowym programie popularny szef kuchni, restaurator i autor Luke Nguyen poznaje wspania?? kuchni? i kultur? rejonu Mekongu w po?udniowoschodniej Azji. Wspólnie z Luke’iem mo?emy odkrywa? kulinarne tajemnice i unikalne smaki regionu oraz poznawa? fascynuj?cych ludzi dzi?ki którym region ten jest tak niepowtarzalnym miejscem. 

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie

Podro?z?nik kulinarny Luke Nguyen leci do Wielkiej Brytanii w poszukiwaniu intensywnych smako?w, ukrytych pos?ro?d te?tnia?cych z?yciem ulic miasta i w pie?knych wiejskich okolicach Zjednoczonego Kro?lestwa. Podro?z? te? Luke rozpoczyna ze swoim bratem Lewisem w Londynie, gdzie podziwiaja? uroki Trafalgar Square, jednoczes?nie pa?aszuja?c przyprawiona? chilli sa?atke? z kalmaro?w i chorizo. W ramach odpoczynku od szybkiego stylu z?ycia stolicy Luke odwiedza walijskie miasto Cardiff, by skosztowac? pysznego s?wiez?ego chleba, dostarczanego osobis?cie przez piekarza na rowerze. W Edynburgu Luke pro?buje klasycznej szkockiej whisky. Degustuje pie?ciogwiazdkowe odmiany tego trunku we wspania?ym hotelu Balmoral, by naste?pnie delektowac? sie? haggis - potrawa? z podro?bek baranich. W swojej podro?z?y Luke zatoczy kra?g - wro?ci do Londynu, by wspominac? swoje przygody i uraczyc? sie? godna? gwiazdek Michelin uczta? w The Ledbury w dzielnicy Notting Hill.