TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Reza Mahammad

Kilka słów o Reza Mahammad

Reza mówi o sobie, że jest ,,hybrydą rozerwaną między dwoma światami’, nawiązując do swojego indyjskiego wychowania i brytyjskiego wykształcenia. Reza wszedł w świat gastronomii w wieku 16 lat gdy przejął zarządzanie rodzinnym biznesem, The Star of India Restaurant. Choć specjalizuje się głównie w kuchni indyjskiej, Reza wierzy w eksperymentowanie z różnymi produktami i składnikami z całego świata. Uwielbia dodawanie nowych smaków i wymiarów do tradycyjnych dań, czym zyskał sobie przydomek ,,Księcia Przypraw”. Reza jest autorem dwóch książek kucharskich, Reza’s Indian Spice and Rice, Spice and All Things Nice.  Otworzył szkołę gotowania, Chez Cartier, w południowo-zachodniej Francji, na północ od Bordeaux.

 

Opis Programu Reza Mahammad

Reza, książę indyjskich potraw

Reza, książę indyjskich potraw

Reza, książę indyjskich potraw zaprasza widzów na podróż do wspaniałych pałaców Radżastanu. Ten kulinarno-turystyczny program śledzi szefa kuchni Rezę Mahammada, jednego z najlepszych restauratorów Wielkiej Brytanii, podczas niezapomnianej wyprawy do najwspanialszych rezydencji Indii, podczas której odkrywa fascynującą historię królewskich dań i biesiad. Zobacz jak Reza gotuje kachori pod bacznym okiem miejscowych specjalistów, pokazuje spektakularne plenery oraz próbuje wielowiekowych przepisów i potraw podawanych lokalnej arystokracji od pokoleń. Reza, książę indyjskich potraw jest idealnym połączeniem luksusowej podróży i praktycznych porad kulinarnych.

Afrykańska kuchnia Rezy

Afrykańska kuchnia Rezy

Reza Mahammad jest czołowym przedstawicielem kuchni indyjskiej w Wielkiej Brytanii i gwiazdą telewizji kulinarnej. W nowej serii, Reza zabiera widzów w niezapomnianą podróż po Afryce Południowej, Namibii, Zambii, Botswanie i Mozambiku. Odkrywając lokalne delicje i urozmaicając tradycyjne afrykańskie receptury własnymi akcentami, Reza spotyka również miejscowych kucharzy, napawa się pięknem Afryki i uczy jej fascynującej historii.

Reza, książę wietnamskich przypraw

Reza, książę wietnamskich przypraw

W już trzeciej odsłonie swojego programu na Polsat Food Network, lubiany propagator kuchni indyjskiej Reza Mahammad udaje się do południowo-wschodniej Azji, gdzie poznaje kulinarną kulturę Wietnamu i Tajlandii.
Reza odkrywać będzie rolę przypraw w lokalnej kulturze, poznawał kwitnącą kuchnię oraz przedstawiał nieprzeciętne postaci lokalnej gastronomii.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group