TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

DZIŚ

GRUDZIEŃ 2018

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
------ 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

16 Grudzień 2018

00:15

Kulinarne podróże z Guyem Fierim 25

+Szczegóły
00:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Guy Fieri pałaszuje burgery, bułki i bajgle. W Portsmouth odwiedza lokal, który podaje burgery z jagnięciną i solidną porcją żeberek, a w Los Angeles koreański bar, serwujący azjatyckie bułki i niepowtarzalne danie z bekonem i kukurydzą.
00:45

Kulinarne podróże z Guyem Fierim 25

+Szczegóły
00:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Guy odwiedza miasteczka, w których pałaszuje solidne przekąski. W Raymond pewien rzeźnik przyrządza pyszne parówki w cieście. W Rocky Hill istniejący od XVIII wieku pub serwuje burgery w pomidorowej odsłonie i frytki w rytmie disco.
01:10

Jedzenie poza schematami 1

+Szczegóły
01:10, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Jim odbywa sentymentalną podróż i wraca do lat młodości. Odwiedza trzy fantastyczne restauracje, które dostarczą mu niezapomnianych przeżyć kulinarnych. W dzielnicy Mission w San Francisco Jim wybiera się do Urban Putt, czyli pola do mini golfa. To tu odnajduje smaczne przekąski, które można zabrać ze sobą na wynos. W Seattle w Rhein Haus Jim odkrywa browar ze świetnym piwem i doskonałymi kiełbaskami. W Louisville Jim przygotuje old-schoolowe dania, które podbiją każde podniebienie.
01:35

Jedzenie poza schematami 1

+Szczegóły
01:35, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Obok jedzenia, największą pasją Jima jest muzyka. Wyrusza więc w podróż do trzech restauracji, w których i jedzenie i muzyka zaglądają do serc gości. W Louisville w restauracji Silver Dollar łączy się gotowanie z dobrą muzyką. Z kolei w Boca Raton’s Rebel House to punk rock próbuje rozruszać spokojne przedmieścia Miami w połączeniu z dziwnymi nazwami potraw. Na końcu Jim zajrzy do Waszyngtonu i odwiedzi Dangerously Delicious Pies. Tu spotka się z kumplem z lat młodości, Rodneyem Henry i stworzy trochę przepysznych, słodkich i pikantnych przekąsek.
02:05

Mordercza kuchnia 7

+Szczegóły
02:05, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
W tym odcinku jeden z kucharzy dostaje kieliszek do martini, w którym ma przygotować banh mi. Następnie dwójka zawodników musi wydobyć składniki na zupę z tortillą z piniaty. Na koniec jeden z kucharzy piecze tartę na rakiecie tenisowej.
02:55

Sklepowy turniej Guy'a 7

+Szczegóły
02:55, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Gwiazdy kulinarne Anne Burrell, Eric Greenspan, Jet Tila i Marcel Vigneron nie będą mieć lekko, kiedy Guy Fieri wylosuje dla nich wyjątkowo dziwne składniki na pożywny lunch. W dalszej części odcinka szefowie będą musieli wykazać się kreatywnością i stworzyć najlepsze dania z alejki z żywnością przetworzoną. Potem czekają ich wzloty i upadki, kiedy koło fortuny Guy’a wylosuje dla nich składniki na luksusową kolację. Zwycięzca konkursu gwiazd wygrywa zakupy na rzecz organizacji charytatywnej wartości 20.000 dolarów.
03:45

Więcej sera! 1

+Szczegóły
03:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Makaron i ser przeżywają swój renesans. Jason Sobocinski uważa, że w swojej restauracji Caseus w New Heaven gotuje całkiem przeciętnie, ale po to jeździ po Ameryce, by zbierać nowatorskie pomysły i świetne sery po to, by wciąż tworzyć nowe i smaczne przepisy. Makaron i ser przewijają się nieustannie w przepisach na śniadania, lunche i kolacje w całym kraju - od serowych naleśników po makaronową pizzę!
04:10

Niezła jazda z Alie i Georgią 1

+Szczegóły
04:10, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Alie Ward i Georgia Hardstark odwiedzają Miami. Razem z tym wyjątkowym duetem spędź miło czas, wybierz się na smaczne jedzenie i delektuj wyjątkowymi napojami. Nie będzie nudno!
04:35

Na ostro! 2

+Szczegóły
04:35, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
In Washington, D.C., chefs Aaron Sanchez and Roger Mooking take on a fiery chicken kabab challenge that's so blistering hot, it will force the loser to concede and proclaim the victor the superior Heat Seeker. Plus, spicy Greek gyros drenched in a scorching Harissa sauce, and a spicy spin on the classic D.C. half-smoke._x000D_ 10690399610 10690399510 208 00:20:12:08 Atlanta HK-0208 Z-95037289 Atlanta is ready to rumble when chefs Aaron Sanchez and Roger Mooking compete alongside pro wrestlers in the ""Il Diavolo"" pizza challenge to see who can stand the heat. Also, a kicked up shrimp and grits and a piping hot Pork Belly Bun with aji coban ""sambal.""
05:00

Tajemniczy klient 11

+Szczegóły
05:00, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
W odcinku specjalnym Charles Stiles i jego zespół tajnych agentów ryzykują wszystko, by przyszpilić szefa. Prowokacja zostanie przeprowadzona wewnątrz restauracji, by ustalić, czy okropne zarzuty wobec szefa firmy są uzasadnione.
05:25

Tajemniczy klient 1

+Szczegóły
05:25, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Właścicielka baru w Los Angeles korzysta z tajnej obserwacji, by sprawdzić jednego z pracowników, którego podejrzewa o zbyt hojne serwowanie klientom, rozdawanie darmowych drinków i zgarnianie zbyt wysokich napiwków.
05:50

Szczypta smaku

+Szczegóły
05:50, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Olga i Agata wybrały najbardziej zachwycające przepisy i przedstawią je Wam w swojej, wypełnionej wiosną, kuchni. Słodkości z piekarnika w wydaniu Olgi i Agaty to prawdziwa gratka dla łasuchów. Coś dla siebie znajdą w tym odcinku amatorzy kwaśnych smaków – dziewczyny upieką cytrynowe torciki z bazyliowym syropem i lemon curd. Znajdzie się też coś dla wielbicieli sufletów, zwłaszcza tych w wersji malinowej. Najcudowniejsze z cudownych będą chyba jednak babeczki czekoladowe z gruszkowym mascarpone, chociaż dziewczyny długo nie będą mogły zdecydować, które z upieczonych słodkości to główny przebój. Zobaczcie przepisy Olgi i Agaty i zdecydujcie sami!
06:15

MasterChef Junior

+Szczegóły
06:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Już od najmłodszych lat zamiast zabawek wybierali kuchenny fartuch. Szuflady z przyprawami nie miały przed nimi żadnych tajemnic. Metodą prób i błędów łączyli różne smaki, a ich artystyczny kuchenny nieład nieraz przyprawiał rodziców o zawrót głowy. W ten sposób narodziła się niezwykła, dziecięca pasja… Miłość do gotowania otworzyła im drzwi do udziału w pierwszej polskiej edycji popularnego na całym świecie programu „MasterChef Junior”. Kto z nich trafi przez żołądek do serca Ani Starmach, Mateusza Gesslera, Michela Morana i zdobędzie słynne trofeum „MasterChefa Juniora”?
07:45

MasterChef Junior

+Szczegóły
07:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Już od najmłodszych lat zamiast zabawek wybierali kuchenny fartuch. Szuflady z przyprawami nie miały przed nimi żadnych tajemnic. Metodą prób i błędów łączyli różne smaki, a ich artystyczny kuchenny nieład nieraz przyprawiał rodziców o zawrót głowy. W ten sposób narodziła się niezwykła, dziecięca pasja… Miłość do gotowania otworzyła im drzwi do udziału w pierwszej polskiej edycji popularnego na całym świecie programu „MasterChef Junior”. Kto z nich trafi przez żołądek do serca Ani Starmach, Mateusza Gesslera, Michela Morana i zdobędzie słynne trofeum „MasterChefa Juniora”?
09:15

Wiem, co jem 6

+Szczegóły
09:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka
09:45

Wiem, co jem 6

+Szczegóły
09:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka
10:15

Makłowicz w drodze 2

+Szczegóły
10:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Południowe zbocza Karpat schodzące wprost na Wielką Nizinę Węgierską – ten majestatyczny widok definiujący Zakarpacie najlepiej podziwiać z zamku Palanok. Dawna twierdza książąt siedmiogrodzkich usadowiła się pod miastem Mukaczewo, przez tysiąc lat znanym jako Munkács. Otoczony węgierskimi tradycjami Robert Makłowicz robi zakupy na miejskim targu i gotuje na głównym placu Mukaczewa „paprikás csirke” czyli paprykarz z kurczaka. Następnie rusza w Karpaty, podziwia wodospad Szypot i próbuje miejscowych szaszłyków. Ich różnorodność, nieznana w Polsce, to ślad dawnej przynależności Ukrainy do ZSRR, którego kuchnię wzbogacały narody kaukaskie, szaszłykowi arcymistrzowie. Degustacja w restauracji Bogracz nie może się obejść bez tytułowego kociołka i innych zakarpackich przysmaków.
10:45

Makłowicz w Polsce

+Szczegóły
10:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Zboże i ziemniaki na polach, olej w tłoczniach, piwo w browarach, lipy wzdłuż alei, nawet zielenina w ogrodzie warzywnym – w Wielkopolsce wszystko musi być porządne i na miejscu. Bardzo porządne jest piwo z Grodziska Wielkopolskiego, znane już w średniowieczu jako „grodzisz”, a w XIX wieku słynne w Niemczech i reszcie świata pod marką „Graetzer Bier”. Porządny i bardzo zdrowy jest olej rydzowy – nie tłoczony bynajmniej z rudych grzybów. Arcyporządne były wielkopolskie folwarki, które znów się odradzają, jak ten w Wąsowie. Wyjątkowo porządne i smaczne są kulinarne specjały wielkopolskie: ser smażony, pyry z gzikiem, leberka, bułczanka i inne tradycyjne wędliny, sery grądzkie, rolada z lina czy zupa z młodego bobu.
11:15

Dziewczyny z wypiekami

+Szczegóły
11:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Agata i Małgosia dostają zamówienie na stworzenie tortu uświetniającego huczne otwarcie Szkoły Tańca. Właścicielka szkoły spodziewa się kilkuset gości, rodzin z dziećmi w różnym wieku. Jaki tort dziewczyny zaproponują małym tancerzom i tancerkom i czy ich słodka propozycja zachwyci właścicielkę szkoły? Nasze obdarzone niezwykłą wyobraźnią bohaterki z pewnością wymyślą niebanalną formę wypieku i ciekawe smaki. Dziewczyny podpowiedzą widzom jak przygotować niebiańsko czekoladowe brownie, malinowy krem diplomat czy delikatny krem śmietankowy.
11:45

Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

+Szczegóły
11:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Magda Gessler wie, że do serca ukochanego najłatwiej trafić przez żołądek. Dlatego tym razem na ruszt weźmie jedzenie godne prawdziwego mężczyzny - sztukę mięsa. W daniu tym króluje kawał mięsiwa gotowanego w bulionie. Wołowinę podaje się z warzywami oraz aromatycznym sosem musztardowym. Najlepszym uzupełnieniem tej sytej kolacji będzie coś słodkiego i sprawdzonego. Magda przygotuje prawdziwie puszysty sernik z cytrynowym aromatem. Który z Panów nie skusiłby się na taką kolację?
12:15

Kuchenne rewolucje 7Kuchenne rewolucje 7

+Szczegóły
12:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Restauracja "Rybka", (Gdańsk). Restauracja “Rybka” znajduje się blisko plaży, w gdańskiej dzielnicy Brzeźno. Jest to biznes rodzinny, który ma dwudziestoletnią historię. Początkowo była to zwykła smażalnia ryb, z czasem jednak, gdy stery od swojej mamy przejął pan Darek, zamieniła się w przytulną restaurację. Pan Darek nie serwuje już tylko ryb, ale także zapiekanki, schabowego i wszystko to, na co turysta i plażowicz ma ochotę. Bo tylko na klientów sezonowych można liczyć w tym miejscu. Poza sezonem “Rybka” umiera. Ożywić ma ją Magda Gessler. Czy i tym razem jej się uda?
13:15

Sztuka mięsa

+Szczegóły
13:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Tym razem w menu Tomka pojawi się wyjątkowo prosty i nieziemsko smaczny makaron z piersią kurczaka, malinowymi pomidorami i pikantną kiełbasą chorizo. Tomek pokażę także jak zrobić duszonego kurczaka z morelami, rodzynkami, warzywami i kaszą bulgur. Oraz zdradzi swój przepis na kurczaka z ogniska.
13:45

Patenciary

+Szczegóły
13:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Obiady w wykonaniu Darii Ładochy i jej córek będą nie tylko pożywne i pyszne, ale też proste, kolorowe i na patencie. Daria pokaże jak przygotować kopytka w trzech kolorach i warzywne spaghetti z duszoną rzodkiewką i rzodkiewkowym pesto. Nasza Patenciara wyczaruje też wytrawny tort z makaronu cannelloni, nadziewanego serowym kremem. Zaproponuje też domowe cukierki makaronowe, czyli ziołowy makaron nadziewany mozzarellą.Laura i Mania upieką mega kolorową tęczową pizzę i przygotują mięsne klopsiki zapiekane w roladkach z cukinii.
14:15

Mistrzostwa w świątecznych wypiekach 3

+Szczegóły
14:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
15:15

Włoska kuchnia Benedetty 1

+Szczegóły
15:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Benedetta szykuje makaron z ricottą i smażonymi kwiatami cukinii. Później słodki ananas w cieście francuskim, a na koniec upiecze nietypowego kurczaka w coli.
15:45

Włoska kuchnia Benedetty 1

+Szczegóły
15:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Benedetta przyrządza sałatkę rosyjską z krewetkami na romantyczną kolację z Fabio. Gość specjalny przyrządzi makaron z owocami morza. Na deser banana split na karmelizowanym spodzie.
16:15

Wielkie domki z piernika

+Szczegóły
16:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Największe gwiazdy HGTV oraz Food Network łączą siły, by zbudować z piernika jadalny dom naturalnych rozmiarów! Drużyny przedstawiają się następująco: Ron Ben-Israel oraz Jonathan Scott vs. Duff Goldman oraz Drew Scott. Na wykonanie wymagającego zadania mają 72 godziny.
17:15

Najlepsze przysmaki z plaży 1

+Szczegóły
17:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Katie Lee, która przemierza plaże na całym świecie, z zamiłowaniem szuka regionalnych specjałów serwowanych na plażach. W Hollywood odkrywa jedno z miejsc, które stanie się jej ulubionym i w którym serwowane są nadzwyczajne burgery - Le Tub Saloon. W Meksyku Katie spróbuje jagnięciny i ananasowego koktajlu, a w Key West na Florydzie limonkowej przekąski.
17:45

Najlepsze przysmaki z plaży 1

+Szczegóły
17:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Katie Lee przemierza plaże w poszukiwaniu tych, na których serwowane jest prawdziwe jedzenie jakie je się w domu. Od tacos mahi-mahi w Meksyku, po budkę z lodami w Miami. Z przyjaciółką Amaną Freitag na St. Barts Katie delektuje się daniami z kurczaka i daniami, w przygotowanie których wkładane jest nie tylko serce, ale i dusza. Przekonajcie się sami.
18:15

Świąteczne przepisy Giady 3

+Szczegóły
18:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Giada de Laurentiis pokaże Wam, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Od planowania pysznego menu i niezwykłych koktajli, do kreatywnych dekoracji i super muzyki - Giada przeprowadzi Was przez cały proces krok po kroku!
18:45

Świąteczne przepisy Giady 3

+Szczegóły
18:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Giada de Laurentiis pokaże Wam, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Od planowania pysznego menu i niezwykłych koktajli, do kreatywnych dekoracji i super muzyki - Giada przeprowadzi Was przez cały proces krok po kroku!
19:15

Andy Bates i uliczne przysmaki Ameryki 1

+Szczegóły
19:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Andy dociera do Nowego Jorku. W Central Parku odwiedza knajpkę „Waffles and Dinges”. Zachwycony smakiem belgijskich gofrów piecze sernik na ciasteczkowej bazie. Andy zagląda też do Brooklynu, a na Manhattanie próbuje marokańskiej kuchni, w świat której wprowadza go Yassir Raouli, właściciel „Bistro Truck”. Zainspirowany smakami kuchni Maroka, Andy przygotuje sałatkę z jagnięciny.
19:45

Andy Bates i uliczne przysmaki Ameryki 1

+Szczegóły
19:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
W poszukiwaniu ulicznego jedzenia, Andy trafia do Orlando i spotyka się z Tonym Adamsem, właścicielem knajpki ze „streetowym” jedzeniem. Rozkoszując się jedzeniem, Andy przygotowuje kurczaka i małże w cydrowym sosie. Alex Flores zdradza Andiemu sekret kubańskiej kanapki. Zanim Andy wróci do domu, odwiedza trucki, które serwują sushi. To tam Andy pozna tajemnicę Tataki Rolls. Kulinarnie zainspirowany Andy przyrządzi pieczonego pstrąga z sałatką ziemniaczaną.
20:15

Kulinarny rejs po Polsce

+Szczegóły
20:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Tym razem Mikołaj rozpocznie swoją kulinarną podróż w Warszawie, gdzie zje burgery wołowe i wegetariańskie. W Szydłowcu złowi karpia. Usmaży go i poda z puree z selera i sosem pieczarkowym. Kolejnym przystankiem będzie Kłodawa. Ugotuje coś specjalnego w korytarzach kopalni soli. Na koniec Mikołaj spróbuje polskich ślimaków. Czy okażą się równie dobre, jak te francuskie?
20:45

Kulinarny rejs po Polsce – Boże Narodzenie

+Szczegóły
20:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
21:15

Kuchnia dla odważnych

+Szczegóły
21:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Walenty, który eksperymentuje w swoim garażu, przygotuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego burgera - zaserwuje go gościom śląskiego festiwalu piwa w Katowicach "Beer Silesia". Na krakowskich Dolnych Młynach zatrzyma swojego foodtrucka, aby poczęstować zaskoczonych bywalców tej okolicy byczymi jądrami prosto z Węgier, a na koniec przyrządzi flambirowane poczwarki jedwabników dla gości pubu Strefa Piwa znajdującego się na krakowskim Kazimierzu.
21:45

Patenciary

+Szczegóły
21:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Obiady w wykonaniu Darii Ładochy i jej córek będą nie tylko pożywne i pyszne, ale też proste, kolorowe i na patencie. Daria pokaże jak przygotować kopytka w trzech kolorach i warzywne spaghetti z duszoną rzodkiewką i rzodkiewkowym pesto. Nasza Patenciara wyczaruje też wytrawny tort z makaronu cannelloni, nadziewanego serowym kremem. Zaproponuje też domowe cukierki makaronowe, czyli ziołowy makaron nadziewany mozzarellą.Laura i Mania upieką mega kolorową tęczową pizzę i przygotują mięsne klopsiki zapiekane w roladkach z cukinii.
22:15

Ugotowani 9

+Szczegóły
22:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Co dwie głowy, to nie jedna! Tym razem, po raz pierwszy w historii „Ugotowanych”, do walki staną gotujące pary! Przekonamy się, czy wspólne gotowanie to dobry pomysł, a może sprawi jedynie więcej kłopotów i zamieszania w kuchni. Zobaczymy także, jak rywalizacja wpłynie na ich relacje oraz sprawdzimy, kto tak naprawdę rządzi w związku. O miano najlepszych powalczą trzy pary reprezentujące różne pokolenia. Poznamy ich codzienne życie, partnerskie bolączki, oraz pomysły na idealną kolację. Przy wspólnych stołach zasiądą: Małgorzata Przygońska i Jacek Poteralski – para z 11-letnim bagażem doświadczeń. Wspólnie prowadzą warsztaty terapeutyczne. Spotkania te to wspaniały sposób na poradzenie sobie z wypaleniem i życiową apatią. Oboje przyznają, że nie potrzeba im formalizowania ich związku. Żyją na kocią łapę i bardzo im z tym dobrze. W tej relacji, to zdecydowanie Małgosia trzyma ster. Joanna i Darek Brzezińscy – małżeństwo trenerów personalnych. Dodatkowo przygotowują dietetyczny catering. Poznali się podczas kursu bodybuildingu. Obrączki na ich palcach związały ich 12 lat temu. Owocami tego związku są dwaj młodzi dżentelmeni. Nasi bohaterowie uwielbiają spędzać czas z synami oraz córką Darka z poprzedniego związku. Przyznają otwarcie, że równie burzliwie się kłócą, co kochają. Patrycja Durakiewicz i Przemek Pałubiński – świeżo upieczona para, która dopiero poznaje uroki i bolączki wspólnego życia. Mieszkają ze sobą od roku. Patrycja pracuje w biurze architektonicznym i jest studentką trzeciego roku polityki społecznej, zaś Przemek dba o włosy i brody eleganckich jegomościów. Ona to huragan szalejący wokół niego, czyli istnej oazy spokoju. Jak będzie wyglądało spotkanie trzech nieznających się do tej pory par? Czy we dwoje faktycznie będzie raźniej? Kto w związku okaże się głową, a kto szyją? Wszystkiego tego dowiemy się w specjalnym odcinku „Ugotowanych”.
23:15

Sztuka mięsa

+Szczegóły
23:15, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Tym razem w menu Tomka pojawi się wyjątkowo prosty i nieziemsko smaczny makaron z piersią kurczaka, malinowymi pomidorami i pikantną kiełbasą chorizo. Tomek pokażę także jak zrobić duszonego kurczaka z morelami, rodzynkami, warzywami i kaszą bulgur. Oraz zdradzi swój przepis na kurczaka z ogniska.
23:45

Południowa uczta braci Deen 1

+Szczegóły
23:45, Niedziela 16 Grudzieñ 2018
Bracia Deen biorą kilka dni wolnego i wyjeżdżają do domu Jamiego nad jeziorem. Każdy dzień rozpoczynają aktywnym wysiłkiem nad jeziorem, żeby chwilę później udać się do Athens i degustować przeróżne dania: francuskie tosty z klasycznymi składnikami, smażonego kurczaka podanego w sosie, czy słodkie ziemniaczane suflety. Pycha!