TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

DZIŚ

CZERWIEC 2018

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
----- 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

18 Czerwiec 2018

01:10

Iron Chef: Ameryka 11

+Szczegóły
01:10, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tym odcinku zwycięzca pierwszej rundy powalczy w rundzie drugiej z szefem kuchni Masaharu Morimoto. Zmagania sędziować będą G. Garvin, Candice Kumai i Jeffrey Steingarten.
02:05

Akcja: Restauracja! 12

+Szczegóły
02:05, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Robert Irvine, kultowy amerykański kucharz, restaurator i showman zawita tym razem do małego miasteczka pod Chicago. Stephanie, kierowniczka baru Copper Still, zatroskana o jego przyszłość, poprosiła o pomoc. Właścicielką restauracji jest Christina, była nauczycielka, współwłaścicielem jej mąż Dominic, policjant i były wojskowy. Personel baru to zatrudnione przypadkowo osoby, podobnie jak właściciele, niemające pojęcia o pracy w restauracji. Wszyscy starają się „zasuwać”, ale brak szkoleń, brak jasnego podziału obowiązków i wyznaczonych zadań – uniemożliwiają skuteczną pracę a restauracja i bar ponoszą coraz większe straty. Nie tylko interes idzie na dno. Para właścicieli coraz częściej się kłuci, przez co ich małżeństwo też zmierza ku katastrofie… Pierwsze chwile po przyjeździe Roberta Irvina i jego ekipy to zaskoczenie i niedowierzanie Christiny oraz przerażenie Stephanie, kierowniczki baru. Dziewczyna przestraszyła się tego, że bez wiedzy właścicieli sprowadziła ekipę telewizyjną. Obawia się, że mogą mieć jej za złe konieczność przyznania się przed kamerami do porażki… Stephanie postanowiła natychmiast zrezygnować z pracy. Czy rzeczywiście kierowniczka baru odejdzie? Podczas pierwszego dnia remontu miało miejsce przestępstwo… Kto i dlaczego ukradł kopertę z tysiącem dolarów? Czy policja odkryje sprawcę kradzieży? Dlaczego Robert Irvine będzie naciskał na kompletną zmianę menu? Jaką metamorfozę zaproponuje ekipa Roberta i czy spodoba się ona właścicielom Copper Still?
02:55

Posiekani 28

+Szczegóły
02:55, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W każdym z odcinków czworo szefów kuchni zmierzy się z 3- etapowym zadaniem- przystawka, danie główne i deser, a wszystko to z wykorzysaniem 4 tajemiczych składników. Zmagania uczestników oceniać będzie wymagające jury. Każdy z uczestników ma szansę na wygranie głównej nagrody 10 000$.
03:45

Codzienne gotowanie z Sunny Anderson 4

+Szczegóły
03:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Jednogarnkowe dania przygotowuje się szybko. I choć powstają w krótkim czasie, to muszą być przecież równie smaczne. Sunny Anderson wie, jak to zrobić. Jednym z jej ulubionych dań jest zapiekanka pasterska szczególnie, gdy danie wieńczy truskawkowy deser
04:10

Codzienne gotowanie z Sunny Anderson 4

+Szczegóły
04:10, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Odłóż sprawdzone przepisy i odważ się na kulinarne eksperymenty! Z pomocą Sunny Anderson bazując na klasycznych recepturach stworzysz kreatywne dania. Obudzisz w sobie chęć gotowania, a kubkom smakowym dostarczysz niezapomnianych przeżyć.
04:35

Kulinarne podróże z Guyem Fierim 27

+Szczegóły
04:35, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tej podróży Guy Fieri skosztuje ekstrawaganckiego jedzenia. W Maui na Hawajach pozna smak ramenu innego niż wszystkie i faszerowanego kurczaka. W Los Angeles pozna kulinarne tajemnice food trucka, który serwuje przekąski. W centrum miasta wybierze się na kurczaka z grilla, który będzie ucztą dla podniebienia.
05:00

Kulinarne podróże z Guyem Fierim 27

+Szczegóły
05:00, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tej podróży Guy Fieri przemierzy wybrzeże i tereny Wielkich Jezior w poszukiwaniu najsmaczniejszych potraw. W Los Angeles na głównym targu spróbuje niezwykłej ośmiornicy i hiszpańskiej tostady przypominającej hamburgera. W Norfolk zajrzy do bistro, które serwuje dojrzały grillowany ser. A po co zatrzyma się w Lansing? Przekonajcie się sami.
05:25

Kobieta na Dzikim Zachodzie 13

+Szczegóły
05:25, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tym odcinku Ree przygotuje dania, do których doda tequili. Na przystawkę, prowadząca przygotuje Queso Fundido z tequilą, na obiad pyszną zupę z krewetek a na deser owoce z kremem z tequili i pyszny koktajl.
05:50

Tajemniczy klient 8

+Szczegóły
05:50, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Michael, właściciel Rock Island Cafe w Honolulu, martwi się spadkiem sprzedaży pamiątek w swojej restauracji. Charles Stiles przysyła tajemniczych klientów, którzy odkryją, że personel prowadzi w restauracji własny interes.
06:15

Posiekani 22

+Szczegóły
06:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Oto jedna rodzina i czterech kucharzy. Matka, ojciec, córka i syn, którzy wspólnie prowadzą restaurację, rywalizują pomiędzy sobą, by sprawdzić, kto zostanie Mistrzem Posiekanych. W pierwszym koszyku członkowie rodziny znajdują pitę i owoc cytrusowy.
07:15

Śmieciowo czy zdrowo? 2

+Szczegóły
07:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
07:45

Laura: to proste! 2

+Szczegóły
07:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Podobnie, jak mała czarna, sos marinara jest niezbędny i nigdy nie wychodzi z mody. Laura przedstawi go w kilku wersjach. Najpierw zaproponuje włoskie duszone mięso z borowikami, następnie aksamitną pomidorową zupę krem i wreszcie proste, ale pyszne włoskie minipizze.
08:15

Kobieta na Dzikim Zachodzie 13

+Szczegóły
08:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Prowadząca Ree Drummond otwiera sklep i przygotowuje obiad dla jej przyjaciółek: sałatkę z komosy ryzowej z pieczonymi warzywami, kremową zupę serowo-kalafiorową i pyszne zapiekanki z serem.
08:45

Kobieta na Dzikim Zachodzie 13

+Szczegóły
08:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tym odcinku Ree przygotuje dania, do których doda tequili. Na przystawkę, prowadząca przygotuje Queso Fundido z tequilą, na obiad pyszną zupę z krewetek a na deser owoce z kremem z tequili i pyszny koktajl.
09:15

Południowa uczta braci Deen 1

+Szczegóły
09:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Bracia Deen biorą kilka dni wolnego i wyjeżdżają do domu Jamiego nad jeziorem. Każdy dzień rozpoczynają aktywnym wysiłkiem nad jeziorem, żeby chwilę później udać się do Athens i degustować przeróżne dania: francuskie tosty z klasycznymi składnikami, smażonego kurczaka podanego w sosie, czy słodkie ziemniaczane suflety. Pycha!
09:45

Południowa uczta braci Deen 1

+Szczegóły
09:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Bobbi i Jamie Deen udają się do Luizjany na urodziny Bobbiego próbując tego wszystkiego, co Luizjana ma najlepsze do zaoferowania. Próbują wszystkiego- od kiełbasianych kuleczek i owoców morza, po kawałki mięsa z aligatora, przez sernik i pudding z białej czekolady.
10:15

Polowanie na torty 1

+Szczegóły
10:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Słuby, urodziny, rocznice oraz imieniny - powodów do świętowania jest wiele. Perfekcyjne przyjęcie potrzebuje idealnego tortu. To z kolei zadanie dla mistrzów cukiernictwa. W programie "Polowanie na torty" nie zabraknie przepięknych ciast, bajecznych tortów i kreatywnych pomysłów. To skarbnica inspiracji dla wszystkich fanów słodkości. W każdym odcinku osoba organizująca przyjęcie szuka wymarzonego ciasta. Z przedstawionych propozycji musi wybrać to, co najlepsze. Wypiek musi pasować do charakteru zamawiającego i tematyki imprezy, symbolizować emocje, a przede wszystkim zaskakiwać.
10:45

Polowanie na torty 1

+Szczegóły
10:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Słuby, urodziny, rocznice oraz imieniny - powodów do świętowania jest wiele. Perfekcyjne przyjęcie potrzebuje idealnego tortu. To z kolei zadanie dla mistrzów cukiernictwa. W programie "Polowanie na torty" nie zabraknie przepięknych ciast, bajecznych tortów i kreatywnych pomysłów. To skarbnica inspiracji dla wszystkich fanów słodkości. W każdym odcinku osoba organizująca przyjęcie szuka wymarzonego ciasta. Z przedstawionych propozycji musi wybrać to, co najlepsze. Wypiek musi pasować do charakteru zamawiającego i tematyki imprezy, symbolizować emocje, a przede wszystkim zaskakiwać.
11:15

Człowiek kontra jedzenie 2

+Szczegóły
11:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Adam odwiedza Indianapolis, by wziąć udział w konkursie wielkich i brzydkich burgerów.
11:45

Człowiek kontra jedzenie 2

+Szczegóły
11:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W poszukiwaniu pysznych potraw Adam dociera do słynnego Jersey Shore.
12:15

Przepis na sukces 2

+Szczegóły
12:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W Zalesiu Górnym pod Warszawą Katarzyna Meller nieoczekiwanie znajduje kawałek słonecznej Italii. Dwóch młodych Polaków serwuje autorską pizzę, domowy makaron i polentę jakby urodzili się pod Wezuwiuszem. Czy śliwkowy sos do pizzy to ich przepis na sukces?
12:45

Sexy kuchnia Magdy Gessler

+Szczegóły
12:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Czerwień daje moc i energię, a nawet sprawia, że Magda Gessler w kuchni czuje się bezpiecznie. W drugim odcinku „Sexy kuchni” prowadząca zamieni swoje królestwo w czerwony raj kipiący seksem. Zaserwuje widzom wyjątkową orgię…. smaku. Na początek czerwone gazpacho. Owocowo-warzywną ucztę przygotuje z pomidorów, czerwonych papryk, arbuza i truskawek. Dobrym dodatkiem do tego okaże się sos aioli. Bohaterem drugiego dania będą ubóstwiane przez Magdę carabineros. Duże i wyraziście czerwone królowe morza. Przez jednych nazywane Scarlet, przez innych Edward. Co przygotuje Magda Gessler? Krewetki karabińczyki z grilla. Oprócz tego pokaże jak powinno się je jeść. Spróbuje przekonać widzów, że ich jedzenie może być bardzo seksowne. W szczególności wysysanie soków z ich głów! To wszystko w drugim odcinku „Sexy kuchni”.
13:15

Makłowicz w drodze 2

+Szczegóły
13:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Kambodża nie może zaoferować amatorom podróży wygodnych połączeń kolejowych ani sieci autostrad. Od czego jednak azjatycka pomysłowość? Robert Makłowicz pokonuje prawie 600 km trudnej drogi ze stolicy do miasta Ban Lung na wschodzie kraju… nocnym autobusem z kuszetkami! Na miejscu je śniadanie i zmienia środek lokomocji. Wsiada na skuter i rusza w nieznane. W przydrożnym sklepiku znajduje domowy pieprz i równie domową wódkę ryżową. Na historycznym szlaku Ho-Chi-Minha, w niegdysiejszej dżungli, którą zniszczył napalm, przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej i ogląda plantację nerkowców. Kolejna przydrożna plantacja to drzewa kauczukowe; kilka kilometrów dalej „biedaszyby” kopalni cyrkonów i wioska bez prądu, z fast foodem sprzedawanym z barowego tuk-tuka. Przepis dnia w wykonaniu Roberta: sałatka z zielonego mango.
13:45

Guy i Hunter na wakacjach w Europie 1

+Szczegóły
13:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Guy Fieri i jego syn Hunter podczas swojej europejskiej kulinarnej wyprawy trafiają do Londynu, gdzie odwiedzają jedną z najstarszych knajp z rybą i frytkami. Skosztują tam również autentycznych indyjskich potraw. Podróż kończy się na hiszpańskiej Majorce, gdzie Guy i Hunter spotykają się z resztą rodziny Fieri, by usiąść wspólnie przy stole i spróbować prawdziwej hiszpańskiej paelli.
14:15

Iron Chef: Ameryka - kuchenne potyczki 8

+Szczegóły
14:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Katsuya Fukushima and Ruben Garcia enter the kitchen stadium to challenge Iron Chef Jose Garces. The challengers are known for their abilities to turn out inventive and unconventional cuisine. Will their creativity win the judges over?
15:15

Kobieta na Dzikim Zachodzie 13

+Szczegóły
15:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Prowadząca Ree Drummond otwiera sklep i przygotowuje obiad dla jej przyjaciółek: sałatkę z komosy ryzowej z pieczonymi warzywami, kremową zupę serowo-kalafiorową i pyszne zapiekanki z serem.
15:45

Kobieta na Dzikim Zachodzie 13

+Szczegóły
15:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tym odcinku Ree przygotuje dania, do których doda tequili. Na przystawkę, prowadząca przygotuje Queso Fundido z tequilą, na obiad pyszną zupę z krewetek a na deser owoce z kremem z tequili i pyszny koktajl.
16:15

Kuchenne rewolucje 4

+Szczegóły
16:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Restauracja Stella Cafe (Lębork). W Lęborku trzy lata temu pani Stanisława dzięki dotacjom unijnym otworzyła małą restauracyjkę Stella Cafe. Bardzo szybko miejsce to stało się jednym z najczęściej odwiedzanych w mieście. Byli goście, były utargi, więc pani Stasia postanowiła przenieść do centrum, do lokalu większego. Niestety ta „idealna lokalizacja” nie przyciąga klientów, a trzeba za nią słono płacić. Stella Cafe jest już na skraju bankructwa. Pani Stasia pogrąża się w depresji. Konflikty z synem, który jest szefem kuchni i wiecznie pusta sala coraz częściej doprowadzają ją do łez. Dlatego napisała dramatyczny list do Magdy Gessler. Wierzy, że znana restauratorka jest ostatnią nadzieją. Tylko, czy nie jest już za późno?
17:15

Wiem, co jem 4

+Szczegóły
17:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Katarzyna Bosacka po raz kolejny weźmie pod lupę to, co jemy i sprawdzi czy na pewno jest to … jadalne. „Nazywam się Katarzyna Bosacka i jestem matką karmiącą. Mąż, troje dzieci, pies, dwie świnki morskie. Ktoś musi to całe towarzystwo wyżywić, najlepiej zdrowo, smacznie i różnorodnie. Od kilku lat mam dwa miejsca zamieszkania: dom i sklep. W tym drugim sprawdzam dla swojej rodziny i widzów składy produktów, ich wartości odżywcze, smak i jakość. Patrzę na ręce producentom żywności, a widziałam już niejedno: „kotlet sojowy a la schabowy o smaku kurczaka”, „herbatę z alkoholem instant” czy chleb na miodzie bez grama miodu. W czwartym sezonie programu przyjrzę się dokładnie ile jest mięsa w kabanosach, wybiorę najzdrowsze frytki i najmniej kaloryczne batony. Sprawdzę czy producenci majonezu nie robią sobie jaj i spróbuję, jak smakują bycze jądra z grilla. Wszystko po to, by śmiało powiedzieć, że „Wiem, co jem”!
17:45

Polowanie na torty 3

+Szczegóły
17:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Na swoje szesnaste urodziny artystka Kendelle chce takiego tortu, który jest hołdem dla muzyki, teatru i sztuki. Jej mama, Bambi, pragnie dla córki takiego ciasta, które jest odpowiednie dla małego dziecka. Podczas gdy matka i córka będą toczyć boje o to, czy ma to być tort jak na imprezę dla księżniczki, czy może ma to być wyszukane ciasto dla prawie dorosłej dziewczyny, trzech najlepszych cukierników podejmie wyzwanie zaprojektowania tortu urodzinowego, który zjednoczy i zachwyci całą rodzinę.
18:15

Polowanie na torty 3

+Szczegóły
18:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Courtnei i jej narzeczony wyobrażają sobie taki tort weselny, który będzie pasował do zimowego i śnieżnego motywu ich ślubu. Na tym jednak kończy się ich zgodność, bo ona chce piętrowego tortu ozdobionego soplami i klejnotami, a on woli techniczne gadżety i jadalną kulę śnieżna na torcie. Trzech wyjątkowych cukierników wyzwoli wszystkie swoje talenty, by śnieżne zawirowania pary zamienić w śnieżną krainę czarów.
18:45

Na ostro! 1

+Szczegóły
18:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
In South Carolina, chefs Roger Mooking and Aarón Sanchez discover the true meaning of southern heat. They indulge in tongue-torching dishes like XXX spicy oyster shooters, spicy Sriracha doughnuts and jalapeno mac and cheese!
19:15

Człowiek kontra jedzenie 2

+Szczegóły
19:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Adam Richman przyjechał do Syracuse w stanie Nowy Jork, by zjeść potrawy z grilla i frittatę.
19:45

Człowiek kontra jedzenie 2

+Szczegóły
19:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Adam odwiedza kraj latarnii morskich i homarów: Portland w stanie Maine.
20:15

Cukiernia z Teksasu 1

+Szczegóły
20:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Natalie i jej mąż Dave wspólnie z lokalnym browarem chcą stworzyć wyjątkowy tort na Festiwal Piwa w Teksasie. Połączenie piwa z tortem stanowi prawdziwe wyzwanie. Ponadto para musi się zmierzyć z zamówieniem z ZOO, specjalnie dla gadów. Natalie ze swoim zespołem ciężko pracuje, żeby spełnić swoje marzenie o zrobieniu tortu z wężem, który wygląda jak prawdziwy. Czy to się jej uda?
20:45

Cukiernia z Teksasu 1

+Szczegóły
20:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Natalie i Dave spotykają się ze Stephanie i Olivią z Muzeum Mexic-Arte i zostają poproszeni o stworzenie tortu na dzień muzeum. Na tę okazję przygotują piniatę w kształcie osła. Drugie zamówienie dostają od schroniska w Austin, które wspierają. Ich tort w kształcie szczeniaka zostanie wystawiony na corocznej zbiórce funduszy.
21:15

Iron Chef: Ameryka 11

+Szczegóły
21:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W tym odcinku zwycięzca pierwszej rundy powalczy w rundzie drugiej z szefem kuchni Masaharu Morimoto. Zmagania sędziować będą G. Garvin, Candice Kumai i Jeffrey Steingarten.
22:15

Kuchenne rewolucje 4

+Szczegóły
22:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Karczma Nałęczowska (Nałęczów). Nałęczów to perła Lubelszczyzny, słynąca z wód i świeżego powietrza. Zaglądają tu nie tylko kuracjusze, ale również zwykli turyści. Dlatego też łatwiej tu znaleźć pensjonat niż restaurację. Jednak od 3 lat działa tutaj Karczma Nałęczowska, którą prowadzi pan Wojciech ze swoją długoletnią narzeczoną Mariolą. On jest szefem, ona zarządza. Niestety personel nie jest zadowolony z rządów swojej managerki. Ją obwiniania o złą atmosferę i spadek obrotów. Bo faktycznie od roku w lokalu nic się nie dzieje. Karta oferuje dania z różnych kuchni regionalnych i światowych, niestety nie ma kto ich zamawiać. W tym miejscu wcale nie jest sielsko i przyjemnie. Tu potrzebna jest rewolucja Magda Gessler. Zimowa karta w lecie, dania zagęszczone i uperfumowane, brud i tłuszcz. To tylko niektóre problemy, z którymi tym razem zmierzy się zanana restauratorka.
23:15

Przepis na sukces 2

+Szczegóły
23:15, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
W Zalesiu Górnym pod Warszawą Katarzyna Meller nieoczekiwanie znajduje kawałek słonecznej Italii. Dwóch młodych Polaków serwuje autorską pizzę, domowy makaron i polentę jakby urodzili się pod Wezuwiuszem. Czy śliwkowy sos do pizzy to ich przepis na sukces?
23:45

MasterChef 4

+Szczegóły
23:45, Poniedzia³ek 18 Czerwiec 2018
Ten odcinek to spełnienie snu o Ameryce pięciu najlepszych uczestników MasterChefa. W Nowym Jorku kucharze nie będą mieli jednak zbyt wiele czasu na zwiedzanie. Czeka na nich bardzo trudna konkurencja, po której jeden z zawodników nie tylko straci szansę na zdobycie tytułu, ale będzie też musiał się pożegnać z miastem marzeń i wróci do Polski. Zadanie będzie polegało na ugotowaniu dania zainspirowanego smakami Nowego Jorku. Każdy z uczestników wyruszy w różną część miasta i pozna inną z kuchni świata, charakterystycznych dla Nowego Jorku. Bogaci w doświadczenia i nowe smaki spotkają się w International Culinary Centre, by tam walczyć o pozostanie w programie.