TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

DZIŚ

PAŹDZIERNIK 2019

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
-- 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

22 Październik 2019

00:20

Człowiek, ogień i wyżerka 6

+Szczegóły
00:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
"Człowiek, ogień i wyżerka" pokaże Wam kreatywne sposoby, w które Amerykanie posługują się ogniem. Od małych ognisk do twórczych, robionych na zamówienie grilli i wędzarek - odwiedzamy domowych kucharzy, mistrzów grillowania i szefów kuchni. Sygnały dymne zabiorą Rogera Mookinga m.in. przez południe Ameryki, gdzie skosztuje różnych, regionalnych BBQ, oraz Nową Anglię, gdzie czeka go niezapomniana wyżerka z owoców morza.
00:50

Andy Bates i uliczne przysmaki Ameryki 1

+Szczegóły
00:50, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
W poszukiwaniu ulicznego jedzenia, Andy trafia do Orlando i spotyka się z Tonym Adamsem, właścicielem knajpki ze „streetowym” jedzeniem. Rozkoszując się jedzeniem, Andy przygotowuje kurczaka i małże w cydrowym sosie. Alex Flores zdradza Andiemu sekret kubańskiej kanapki. Zanim Andy wróci do domu, odwiedza trucki, które serwują sushi. To tam Andy pozna tajemnicę Tataki Rolls. Kulinarnie zainspirowany Andy przyrządzi pieczonego pstrąga z sałatką ziemniaczaną.
01:20

Farma Kingów 2

+Szczegóły
01:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Rodzina Kingów z Freedom Farms walczy z siłami naturami, a także ze sobą nawzajem, by zapewnić Pittsburghowi najświeższe produkty i mięso. Zobacz, jak najstarszy z braci, Joe, zarządza farmą, by upewnić się, że wszystko jest na swoim miejscu i we właściwym czasie. Jednak gdy pracujesz z rodziną zawsze pojawiają się trudności. Kingowie będą musieli szanować swoje opinie i pracować razem, by biznes działał bez zarzutu.
02:20

Mordercza kuchnia 12

+Szczegóły
02:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Co kucharz jest gotowy zrobić, by wygrać konkurs kulinarny? Mordercza kuchnia oferuje czterem szefom kuchni 25 tysięcy dolarów, które mogą wydać, by pomóc sobie, lub by sabotować innych. Składniki będą kradzione, naczynia niszczone, a cenny czas tracony. Z Altonem Brownem jako naczelnym prowokatorem zobaczymy, jak daleko kucharze są gotowi zajść, by wygrać.
03:20

Posiekani 27

+Szczegóły
03:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Czterech kucharzy ma za zadanie stworzyć lekkie danie z kosza pełnego niespodzianek. W pierwszej rundzie uczestnicy muszą przygotować pyszne danie z ryby. Dwóch szefów ma kłopot ze zorganizowaniem swojego czasu. We następnej rundzie muszą przygotować ziarna zboża z zielonym makaronem jako część kulinarnej układanki, a w rundzie deserowej, zmuszeni są aby użyć cukru i masła w minimalnej ilości.
04:20

Polowanie na torty 3

+Szczegóły
04:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Anna jest osobowością ze świata radia. Marzy o torcie weselnym, który odzwierciedli jej greckie korzenie. Najlepiej, żeby był ozdobiony klejnotami i był cały w kolorze złota. Jej przyszły mąż, Ray, woli dziką zwierzynę i życie na łonie natury. Zbliżający się ślub pary oznacza dwustu gości weselnych i próbę połączenia przeciwstawnych wizji narzeczonych, ale jedno jest pewne: tort ma być wyjątkowy, rustykalny i musi mieć grecki charakter. Trzech najlepszych cukierników podejmie wyzwanie, by z tych dwóch różnych wizji stworzyć tort, o którym nie da się za pomnieć. Czy dadzą sobie radę?
04:50

Polowanie na torty 3

+Szczegóły
04:50, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Oliver jest burmistrzem Miami Gardens na Florydzie. Tort weselny jego marzeń jest w barwach zielonych i pomarańczowych, koniecznie z miniaturkami lokalnych zabytków. Jego narzeczony Pandwe, który jest przedsiębiorcą, nalega na tort vintage, w stylu glamour z lat dwudziestych. Najlepsi cukiernicy z Miami powalczą o szansę stworzenia najpiękniejszego zielono-pomarańczowego tortu godnego burmistrza.
05:20

Ayesha gotuje w domu 1

+Szczegóły
05:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Ayesha i jej mąż Stephen zapraszają na kolację zaprzyjaźnione pary. Tej nocy, zmieniają składy ulubionych potraw, używając nowych i interesujących składników w takich daniach, jak cr¶me br¶lée z szafranem i herbaciane mojito z przyprawami.
06:10

Marco w kuchni

+Szczegóły
06:10, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewni lekcję biologii i poradzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
06:45

Menu z pudełka

+Szczegóły
06:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Wykwintna zawartość lunch-boxów w pracy? A dlaczego by nie? W najnowszym odcinku programu "Menu z pudełka" Kuba Korczak zaproponował, aby do pudełka włożyć na I śniadanie owsiankę z suszonymi figami i kozim serem, a na drugie - spring-rollsy z pęczakiem i wędzonym halibutem. Na obiad natomiast proponuje caviche z karpia z salsą pomidorową i grzankami z palonym masłem.
07:15

Wiem, co jem 6

+Szczegóły
07:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka
07:45

Giada w domu 6

+Szczegóły
07:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Giada przygotowuje zdrowe posiłki z niską zawartością tłuszczu i bez zbędnych kalorii. W menu znajdą się: wrap z jajkiem i jarmużem, pieczone warzywa ze śmietaną z kremem Chipotle, łosoś z grilla z ananasem i sosem awokado oraz bananowo- orzechowe smoothie.
08:15

Giada w domu 6

+Szczegóły
08:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Giada przygotowuje cytrusowy popcorn jako przekąskę w kuchni. Następnie, jej ciotka Raffy uczy ją jak przyrządzić jej ulubione przepisy czyli quinoę i zupę z ciecierzycy. Giada dzieli się z nią swoim przepisem na browni z masłem orzechowym i espresso.
08:45

Włoska kuchnia Benedetty 2

+Szczegóły
08:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Benedetta Parodi powraca z nowym programem, w którym przedstawiać będzie trzy propozycje dań na specjalne okazje i podzieli się swoimi wskazówkami dotyczącymi napojów oraz wystroju.
09:15

Włoska kuchnia Benedetty 2

+Szczegóły
09:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Benedetta Parodi powraca z nowym programem, w którym przedstawiać będzie trzy propozycje dań na specjalne okazje i podzieli się swoimi wskazówkami dotyczącymi napojów oraz wystroju.
09:45

Przy stole Siby 2

+Szczegóły
09:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Siba stawia sobie trzy wyzwania: ze zwykłego sera spróbuje wyczarować rewelacyjne sałatki, potem zmierzy się w pojedynku z Lukiem Dalem Robertsem. Na koniec zajmie się przyjemnością w postaci niesamowitych lodów zapiekanych w cieście.
10:15

Przy stole Siby 2

+Szczegóły
10:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
W tym odcinku liczy się zwłaszcza nowoczesne spojrzenie, więc Siba odświeża przepis na suszonego tuńczyka i sałatkę z gniecionej pszenicy. Zainteresuje się też modą na azjatycką kuchnię i smaki w Kapsztadzie, pichcąc pyszne słodkie żeberka.
10:45

Proste gotowanie z Kelsey 4

+Szczegóły
10:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Kelsey Nixon pokaże widzom, jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady oraz proste techniki gotowania pomogą im zostać szefem we własnej kuchni.
11:15

Bake Off Włochy

+Szczegóły
11:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
W Willi Arconati odbywa się konkurs, który wyłoni najlepszego cukiernika-amatora. Każdy etap składa się z dwóch zadań, które sprawdzą kreatywność oraz umiejętności techniczne zawodników. Z każdym odcinkiem trudność zadań wzrasta, a zwycięzca może być tylko jeden.
12:20

Wiem, co jem i wiem, co kupuję 6

+Szczegóły
12:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
W wędlinie, w serku, w święcącym w nocy keczupie. Niby chronią żywność przed psuciem, ale mają złą opinię. W dziewiątym odcinku „Wiem, co jem” konserwanty i inne bajeranty. Okazuje się, że konserwanty odpowiedzialne są za alergie, nadpobudliwość zwłaszcza u dzieci, podejrzewa się je o wpływ na rozwój nowotworów. Dlaczego więc nadal tak chętnie i masowo stosowane są przez producentów? Czy naprawdę wszystko musi leżeć całe wieki na półce? Okazuje się niestety, że świat bez konserwantów nie byłby rajem. Po pierwsze żywność szybko by się psuła, a to prowadziłoby do masowych zatruć – bakteriami, wirusami, grzybami. Do tego żywność kosztowałaby krocie! Kasia Bosacka sprawdzi zatem, czy konserwanty są takie straszne jak je malują. Zobaczcie koniecznie. A w „Wiem, co kupuję” galaretka z pianką, czyli o modelowaniu włosów. Polki rocznie wydają na pianki, żele, pasty i lakiery do stylizacji fryzur ok. 500 mln zł. Modelujące, powiększające objętość, utrwalające. Tylko które subtelnie ujarzmią naszą fryzurę, a które zrobią nam na głowie hełmofon? Koniecznie zobaczcie też nasz test lakierów! Który najlepiej zniesie deszcz i wiatr? Zapraszamy.
13:05

Ugotowani 8

+Szczegóły
13:05, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Trzeci wieczór w Warszawie upłynie pod znakiem zdrowego jedzenia. A to za sprawą Tomasza Listopadzkiego, który na co dzień prowadzi sklep z regionalną żywnością ekologiczną. Tomasz to człowiek o wielu zainteresowaniach. Pasjonuje się sztuką ludową, a w pobliżu jego domu spotkać można rozbrykane stado kóz. Podczas kolacji u Tomasza poznamy wartość zdrowych dań, dowiemy się co uwielbiają dziki oraz co łączy muchę i psa.
13:40

Ugotowani 8

+Szczegóły
13:40, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Jako ostatnia do swojego domu zaprosi gości Kinga Głażewska, która na co dzień spełnia się zawodowo w świecie nieruchomości. Niegdyś odpowiedzialna za marketing czasopisma dla panów, obecnie określa się mianem menadżera domu. W wolnej chwili lubi wraz ze znajomymi oddać się imprezowym szaleństwom. W trakcie kolacji u Kingi dowiemy się czym zajmowali się Aztekowie, kto będzie chciał pożreć menu oraz kto zdobędzie się na szczere przeprosiny. Pod koniec spotkania poznamy uczestnika, który urzekł swoich konkurentów na tyle, że do domu wróci z nagrodą w postaci 5 000 złotych!
14:15

Człowiek kontra jedzenie 2

+Szczegóły
14:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Adam podróżuje do Baltimore w stanie Maryland. Odwiedza Chap's Charcoal Restaurant, w której podają najlepszą wołowinę z grilla, w tym kanapkę z grillowaną wołowiną, indykiem i wołowiną peklowaną w puszce.
14:45

Bitwa o jadło 1

+Szczegóły
14:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Camille Ford odwiedza dwie najsłynniejsze żydowskie knajpy w Nowym Jorku - 2nd Avenue Deli i Katz's Deli.
15:15

Tajemniczy klient 3

+Szczegóły
15:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Widząc nietypowy spadek w ilości krabich kleszczy, Luis, właściciel Garcia's Seafood w Miami prosi Charlesa o pomoc. Tajemniczy klienci - Harry i Carlos odkryją, gdzie znikają owoce morza.
15:45

Wiem, co jem i wiem, co kupuję 6

+Szczegóły
15:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Cieplutka, chrupiąca, pachnąca bułeczka prosto z pieca? A może jednak zahibernowana, twarda buła z Krainy Lodu? W szóstym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka sprawdzi, co wypiekają nam dyskonty i supermarkety. Przeciętny Polak zjada 50 kg pieczywa rocznie, niestety coraz rzadziej tego z dobrej piekarni, coraz więcej tego z supermarketów. Lubimy tam kupować, bo jest tanio, różnorodnie i w dodatku pięknie pachnie. No właśnie - kupujemy nosem, a powinniśmy rozumem. Tymczasem okazuje się, że w supermarketach pieczywa się nie piecze, ale „odpieka”. Czyli wrzuca do pieca gotowy chleb czy bułki uprzednio zamrożone. A czy sklepy wystarczająco nas o tym informują? Czym się różni taki chleb od chleba tradycyjnego? Czy jest lepszy i trwalszy, a może ma w sobie morze chemii? I co to właściwie jest to „głębokie mrożenie”? Oj, powieje chłodem! Zobaczcie koniecznie! A w „Wiem co kupuję” o tym jak wybrać najbardziej wyczesaną szczotkę do włosów. To gadżet potrzebny każdej kobiecie (a często też mężczyźnie) - rozczesuje, pielęgnuje, masuje. Tylko jaka będzie idealna? Drewniana z naturalnym włosiem, plastikowa czy metalowa? Okrągła, podłużna, a może płaska? Jak kupić dobrą szczotkę, by włos nam z głowy nie spadł? Zapraszamy!
16:30

Wiem, co jem i wiem, co kupuję 6

+Szczegóły
16:30, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Chleb, mazidło, nóż to śniadanie gotowe już. Puszysty serek, słodki krem czekoladowy, masło pachnące orzechami, jajeczna pasta i basta! Czasy smętnej kanapki ze zdechłą wędlinką dawno już minęły. W sklepach mamy coraz więcej past, serków i smarowideł w wyszukanych smakach. Tylko co będzie wartościowe, a co gorsze niż smar do roweru? Kontrole Inspekcji Handlowej są zatrważające. W Łodzi już co piąty serek twarożkowy był przeterminowany, a w co czwartym serku topionym znaleziono dziwne składniki. Sprawdzimy więc, ile orzechów, mleka i kakao jest w słodkich kremach śniadaniowych? Ile łososia w paście rybnej, a jajek w jajecznej? Kasia podzieli się swoimi sprawdzonymi przepisami na pyszne - i co ważne - zdrowe pasty śniadaniowe. A urocze studentki z Bydgoszczy odtworzą recepturę serka topionego. Zobaczcie czy naprawdę macie na niego ochotę. W dzisiejszym odcinku czym smarować, żeby nie zwariować. A w Wiem co kupuję zamieszamy w blenderach... Polacy pokochali gotowanie! W 2014 roku kupiliśmy aż 2,2 mln sztuk robotów kuchennych, trzy lata wcześniej tylko 700 tys. Zupy-krem, pyszne koktajle, napoje z kruszonym lodem – to wszystko z łatwością przygotujemy w domu dzięki blenderom. Tylko jaki kupić? Czy warto wydać krocie na multi-zadaniowy kombajn czy wystarczy najprostszy? Ile powinien mieć nożyków? Jaką osłonkę? No i jaką wybrać moc? Na ostatnie pytanie odpowie nam ekspert Centrum Nauki Kopernik, Bogdan Janus, który specjalnie dla naszych widzów przetestuje trzy blendery: najsłabszy, średniej mocy i turbo-smoka kuchennego. Oglądajcie!
17:15

Ugotowani 8

+Szczegóły
17:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
UGOTOWANI WE WROCŁAWIU W kolejnych odcinkach Ugotowanych zmierzą się ze sobą mieszkańcy Wrocławia. Jako pierwsza na kolację swoich gości zaprosi Monika Długosz-Nikiel – pomysłowa pani architekt, która woli rządzić, niż poddawać się czyjemuś zdaniu. Mimo to przez mężczyzn odbierana jest jako uśmiechnięta i ponętna dziewczyna. Gdy zaczyna brakować w jej życiu nieco abstrakcji, łapie za pędzel i maluje. Podczas tego wieczoru dowiemy się jaki jest sekret piękna, kto jest największym patriotą oraz kto zostanie obdarowany złotem.
17:50

Z gruntu zdrowo

+Szczegóły
17:50, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Tadeusz Muller miłość do gotowania odziedziczył w genach. Z wykształcenia psycholog, który na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim nowym programie "Z GRUNTU ZDROWO" udowodni, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz pojedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokaże przepisy na dania, które będą prawdziwymi bombami witaminowymi.
18:20

Sztuka mięsa

+Szczegóły
18:20, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Tym razem Tomek zawita na Kujawy i odwiedzi hodowlę Gęsi Andrzeja Kloneckiego. Razem z lokalnym kołem gospodyń wiejskich przygotuje pyszną pieczoną faszerowaną gęś. Zdradzi także swój patent na wyśmienite ragout z gęsi, które zapiecze pod ciastem francuskim i pokaże jak zrobić duszone uda gęsie w soku z aronii, które poda z estragonowymi kopytkami.
18:50

Człowiek, ogień i wyżerka 6

+Szczegóły
18:50, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
"Człowiek, ogień i wyżerka" pokaże Wam kreatywne sposoby, w które Amerykanie posługują się ogniem. Od małych ognisk do twórczych, robionych na zamówienie grilli i wędzarek - odwiedzamy domowych kucharzy, mistrzów grillowania i szefów kuchni. Sygnały dymne zabiorą Rogera Mookinga m.in. przez południe Ameryki, gdzie skosztuje różnych, regionalnych BBQ, oraz Nową Anglię, gdzie czeka go niezapomniana wyżerka z owoców morza.
19:15

Makłowicz w drodze 2

+Szczegóły
19:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Górska kraina inspirująca artystów nie mniej niż Podhale, „odkryta” jako cel turystycznych wypraw w dawnej Galicji, to dziś część karpackiej Ukrainy. Nadal jest pełna tradycyjnych strojów, muzyki i huculskich smaków, takich jak sery czy banosz – klasyczna mamałyga z bryndzą. Ale współczesna Huculszczyzna kładzie też nowy asfalt na drogach i buduje nowoczesne stacje narciarskie: Bukovel to największy taki ośrodek we Wschodniej Europie. Robert Makłowicz, uzbrojony w galicyjskie przewodniki, odwiedza też kurort Jaremcze nad malowniczym Prutem, zwany huculskim Zakopanem. Podziwia skałę zbójnika Dobosza, którą pamięta z dzieciństwa. Zagląda do Worochty z pocztówkowymi cerkwiami i słynnym wiaduktem kolejowym. W 1939 roku prowadził on do granicy polsko-węgierskiej i był drogą ucieczki wielu naszych rodaków.
19:45

Sztuka mięsa

+Szczegóły
19:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Tym razem w kuchni Tomka gulasz z drobiowych serc w pomidorowo - śmietanowym sosie z kapustą. Tomek pokaże także jak zrobić delikatną wątróbkę.
20:15

Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

+Szczegóły
20:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Magda Gessler uwielbia niebanalne połączenia. Tym razem w jej „Sexy kuchni” królować będą pierogi z bakłażanem. Warzywo to kiedyś uznawane było za trujące, dziś jest jednym z najsilniejszych afrodyzjaków. Przez wielu zwane jest gruszką miłości, ponieważ zawiera w sobie spore pokłady argininy odpowiedzialnej za pobudzenie libido. Magda z bakłażana wykona farsz. Do niego doda orzechy pinii i rodzynki. Takie połączenie może oznaczać tylko jedno - w kuchni będzie pachniało seksem! Inną propozycją będzie zupa cebulowa. Magda Gessler poda ją w formie kremu w towarzystwie grzanek z serem. Magicznym dodatkiem okaże się tymianek, który wzmaga apetyt na bliższe spotkanie.
20:45

Przepis na zdrowie

+Szczegóły
20:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Agnieszka Mielczarek, coach zdrowego odżywiania, pomogła wielu ludziom zmienić nawyki dietetyczne i poczuć się lepiej. Sama jest świetnym przykładem na to, że zna się na rzeczy. Ma 42 lata, ale wygląda na 20 lat! W programie pokaże proste patenty i przepisy, które służą urodzie i zgrabnej sylwetce. Cienie pod oczami? Wystające znad jeansów boczki? Szara cera i suche włosy? Te wszystkie mankamenty urody można łatwo poprawić, a Agnieszka ma na to przepis! W nowym programie spotyka bohaterkę, która chce zrzucić brzuszek. Agnieszka przygotowuje dla niej krótki poradnik kulinarny, który ma być pomocą i inspiracją na kolejne tygodnie. To przepisy, z których bohaterka ma skorzystać „na podmiankę”. Czy uda się poprawić urodę bez interwencji skalpela?
21:15

Kuchnia dla odważnych 2

+Szczegóły
21:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!
21:45

Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 4

+Szczegóły
21:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
W tej serii Anthony Bourdain zabierze widzów w 15 miejsc, które okażą się wielkim zaskoczeniem – nie tylko miłym, ale też nieprzyjemnym. Anthony odwiedzi Mozambik, który jest pięknym krajem z bolesną historią. W kuchni tego kraju łączą się smaki Afryki, Portugalii i Indii. Odwiedzi Chorwację, która za sprawą pięknej linii brzegowej, trufli, wina, sera oraz owoców morza przez niektórych uważana jest za nową Riwierę. Mimo wielu obaw w środku zimy Anthony jedzie Finlandii. Niewielka ilość światła słonecznego i zimno nie stanowią tu szczególnej atrakcji. Jak zawsze jego relacje z podróży pełne są ciekawych odkryć, dowcipu i chęci poznania kolejnych miejsc.
22:45

Przekąski z całego świata

+Szczegóły
22:45, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
"Przekąski z całego świata" to wycieczka po kuli ziemskiej, prezentująca najpopularniejsze, pełne smaku potrawy. W poszukiwaniu najlepszego jedzenia przemierzy wszystko - od food trucków, po eleganckie restauracje. Lokalni mieszkańcy i profesjonalni kucharze podzielą się swoją pasją do gotowania.
23:15

Ugotowani 8

+Szczegóły
23:15, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
UGOTOWANI WE WROCŁAWIU W kolejnych odcinkach Ugotowanych zmierzą się ze sobą mieszkańcy Wrocławia. Jako pierwsza na kolację swoich gości zaprosi Monika Długosz-Nikiel – pomysłowa pani architekt, która woli rządzić, niż poddawać się czyjemuś zdaniu. Mimo to przez mężczyzn odbierana jest jako uśmiechnięta i ponętna dziewczyna. Gdy zaczyna brakować w jej życiu nieco abstrakcji, łapie za pędzel i maluje. Podczas tego wieczoru dowiemy się jaki jest sekret piękna, kto jest największym patriotą oraz kto zostanie obdarowany złotem.
23:50

Człowiek kontra jedzenie 2

+Szczegóły
23:50, Wtorek 22 Pa¼dziernik 2019
Adam przybywa do Filadelfii w stanie Pensylwania. Swoje pierwsze kroki kieruje na Reading Terminal Market, gdzie odwiedzi bar serwujący jedne z najlepszych w Filadelfii włoskich kanapek z pieczenią wieprzową.