TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Share to:

Food Network

Program TV

DZIŚ

MAJ 2016

NdPnWtŚrCzPtSo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

25 Maj 2016

00:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:00, ¦roda 25 Maj 2016
Gdy Chris, właściciel Cheesie's Pub & Grub w Chicago, dowiaduje się, że kilka drobnych kobiet bez problemu poradziło sobie z konkurencją jedzenia grillowanego sera, prosi o pomoc Charlesa.
00:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:30, ¦roda 25 Maj 2016
Po licznych skargach na obsługę Danny, właściciel Bella Luna Cafe w Chicago, prosi o pomoc Charlesa. W kawiarni pojawia się tajemniczy klient Mark.
01:00

Kuchnia Nigelli

+Szczegóły
01:00, ¦roda 25 Maj 2016
Nigella ma arsenał ekspresowych przepisów, aby nikt nie musiał czekać na jedzenie. Superszybka pieczeń jagnięca z rozmarynem i porto, szybkie roastini i błyskawiczny biszkopt z pomarańczami i jeżynami są doskonałe na kolację po pracy.
01:30

Kuchnia Nigelli

+Szczegóły
01:30, ¦roda 25 Maj 2016
Nigella Lawson wyczaruje kolejne imponujące dania, znajdując inspirację wszędzie. Wśród jej potraw znajdzie się bajecznie kiczowate ciasto pasikonik - efekt nocy spędzonej przed telewizorem!
02:00

Sklepowy turniej Guy'a

+Szczegóły
02:00, ¦roda 25 Maj 2016
Szefowie kuchni szykują gruszki do odciągania tłuszczu w odcinku z okazji Święta Dziękczynienia. W kolejnym zadaniu wybierają ze sklepowych półek pyszne produkty jesienne.
03:00

Posiekani

+Szczegóły
03:00, ¦roda 25 Maj 2016
Kucharze różnie reagują na wiadomość, że będą rywalizować, mając do dyspozycji trzy kosze z resztkami jedzenia. Mistrzowie kulinarni z obłędem w oku grzebią w pojemnikach z jedzeniem na wynos z różnego typu restauracji.
03:45

Wielkie żarcie u Guy'a

+Szczegóły
03:45, ¦roda 25 Maj 2016
Niektóre smaki po prostu idą ze sobą w parze, a dziś Guy bawi się w ich komponowanie. W potrawie z pappardelle łączy słodkie muszle świętego Jakuba i grzyby o smaku ziemi, a zupę marchwiową z imbirem z cierpkim jogurtem miodowym.
04:10

Australijska przygoda kulinarna z Mattem Moranem

+Szczegóły
04:10, ¦roda 25 Maj 2016
Matt Moran podróżuje do Doliny Yarra w słynącym z winnic australijskim stanie Wiktoria. Znajdzie tam wyjątkowy produkt, który nie jest równie sławny co wina.
05:10

Kuchnia

+Szczegóły
05:10, ¦roda 25 Maj 2016
Geoffrey rozpoczyna dzień z pomidorem od doskonałej kanapki z bekonem, pomidorem i awokado. Jeff przyrządza smażone zielone pomidory i kanapkę z parmezanem. Również farmer Lee Jones udzieli nam rad odnośnie pomidorów.
06:00

Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy

+Szczegóły
06:00, ¦roda 25 Maj 2016
Jenny i Reza uczą szóstkę nowicjuszy prostych podstaw pieczenia. W menu znajdzie się kabaczek z orzechem szarym, tarta z fetą, pomidorami i miętą oraz sałatka z cukinii oraz kuszące tunezyjskie ciasto z pomarańczami i migdałami.
06:30

Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy

+Szczegóły
06:30, ¦roda 25 Maj 2016
Zainspirowani słońcem i świeżymi produktami, Jenny, Reza i uczestnicy akademii poznają smaki kuchni śródziemnomorskiej. W menu znajdą się: pikantne tonnato z kurczaka, ziołowy klops oraz aromatyczna sałatka z fenkułu, pieczarek i cebuli.
07:00

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
07:00, ¦roda 25 Maj 2016
Anna przygotowuje przekąski dla gości: ziemniaczano-grzybową bruschettę i kurczaka z rożna z czterema sosami: z czerwonej soczewicy i grochu, z tuńczyka, prosty sos pieprzowy i humus cytrynowy.
07:30

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
07:30, ¦roda 25 Maj 2016
W tym odcinku skupiamy się na daniach na bazie przetworów. Anna zaczyna od burgerów wieprzowych, do których przygotuje bajeczne przybrania: sos chili i marynowane zielone pomidory. Na deser będzie tiramisu.
08:00

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
08:00, ¦roda 25 Maj 2016
Ree jest sama w domu i urządza spontaniczną kolację dla swojego taty. Przyrządza jego ulubione dania, takie jak stek Oscar z pieczonymi łodygami szparagów.
08:30

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
08:30, ¦roda 25 Maj 2016
Ree zaprosiła rodzinę i znajomych na świąteczne spotkanie na ranczu Drummondów. Przyrządza między innymi fantastyczne kanapki z polędwicą.
09:00

Kuchnia Nigelli

+Szczegóły
09:00, ¦roda 25 Maj 2016
Nigella ma arsenał ekspresowych przepisów, aby nikt nie musiał czekać na jedzenie. Superszybka pieczeń jagnięca z rozmarynem i porto, szybkie roastini i błyskawiczny biszkopt z pomarańczami i jeżynami są doskonałe na kolację po pracy.
09:30

Kuchnia Nigelli

+Szczegóły
09:30, ¦roda 25 Maj 2016
Nigella Lawson wyczaruje kolejne imponujące dania, znajdując inspirację wszędzie. Wśród jej potraw znajdzie się bajecznie kiczowate ciasto pasikonik - efekt nocy spędzonej przed telewizorem!
10:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:00, ¦roda 25 Maj 2016
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przyrządzi babkę ziemniaczaną na żeberkach wieprzowych według przepisu podpatrzonego na Festiwalu Jadła Kresowego w Lubaczowie. Na deser będzie drożdżówka sypana.
10:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:30, ¦roda 25 Maj 2016
W tym programie poznamy przepis na pikantne żeberka w sosie imbirowym. Na deser pani Ewa przygotuje sernik. Wedle oryginalnego przepisu w deserze powinien znaleźć się kremowy serek typu Philadelphia, bo na nim sernik udaje się najlepiej.
11:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:00, ¦roda 25 Maj 2016
Karol Okrasa wybiera się na zakupy, by przygotować tradycyjne rzymskie danie: saltimbocca alla romana, bruschetty oraz przystawkę z crostini - grzanek z wątróbką drobiową.
11:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:30, ¦roda 25 Maj 2016
Karol Okrasa kupuje smakowite składniki do swoich potraw. Dziś w menu jest zupa z małży i ośmiorniczek ze szczawiem i filet mintaja z limonkowym zabajone i różową soczewicą.
12:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
12:00, ¦roda 25 Maj 2016
Gdy konflikty wśród personelu zaczynają zagrażać restauracji, Vic, właściciel Colombo's Italian Steakhouse w Eagle Rock prosi o pomoc Charlesa.
12:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
12:30, ¦roda 25 Maj 2016
Dochodząc do siebie po wypadku na paralotni, z którego ledwo uszedł z życiem, Kevin, właściciel Gauchos Village w Glendale zauważa rozbieżność w przychodach i stanie zaopatrzenia w swojej restauracji.
13:00

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
13:00, ¦roda 25 Maj 2016
W tym odcinku wszystko kręci się wokół placków! Anna przyrządza ziemniaczane bisque z bekonem i serem cheddar oraz swoją specjalność - placek tourtiere. Anna prezentuje swoje danie jurorom, zanim rozpocznie się degustacja.
13:30

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
13:30, ¦roda 25 Maj 2016
Charytatywna impreza na rzecz walki z rakiem piersi Eat to the Beat skupia się na zdrowych potrawach: są muffinki z jagodami, eleganckie przystawki w stylu roladek z indykiem i dodatkami oraz suflet z serem cheddar i syropem owocowym.
14:00

Australijska przygoda kulinarna z Mattem Moranem

+Szczegóły
14:00, ¦roda 25 Maj 2016
Matt Moran podróżuje do Doliny Yarra w słynącym z winnic australijskim stanie Wiktoria. Znajdzie tam wyjątkowy produkt, który nie jest równie sławny co wina.
15:00

Posiekani

+Szczegóły
15:00, ¦roda 25 Maj 2016
Możecie założyć się o cały swój chleb, że w tej konkurencji wynoszącą 10 tysięcy dolarów nagrodę zdobędzie piekarz. W pierwszej rundzie zawodnicy muszą upiec focaccię i wymyślić, jak skomponować kaloryczną rybę z puddingiem ryżowym.
16:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:00, ¦roda 25 Maj 2016
Kuchnia włoska jest jedną z ulubionych kuchni pani Ewy, która tym razem pokaże, jak zrobić domowy sos do makaronu. Ugotuje też spaghetti oraz przyrządzi lasagne. Na deser będzie ciasto rafaello – na bazie kokosu i białej czekolady.
16:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:30, ¦roda 25 Maj 2016
Ewa Wachowicz podpowie, jak zrobić smaczne roladki z kurczaka, nadziewane jabłkiem i rodzynkami, podane w ziołowym sosie. Na deser będą jabłka zapiekane z powidłami i włoskimi orzechami i cynamonem, polane pysznym sosem waniliowym.
17:00

Australijska przygoda kulinarna z Mattem Moranem

+Szczegóły
17:00, ¦roda 25 Maj 2016
Matt wskakuje na motocykl Ducati, by przemierzać High Country - wspaniały region australijskiego stanu Wiktoria. Po drodze pozna tradycyjne metody wytwarzania salami.
18:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
18:00, ¦roda 25 Maj 2016
Gdy Tommy, właściciel Gigi Restaurant w Filadelfii, podejrzewa, że jego matka, a zarazem menedżerka lokalu dyskryminuje młodych klientów, prosi Charlesa o przeprowadzenie śledztwa.
18:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
18:30, ¦roda 25 Maj 2016
Gdy Dave i Mike Frank, współwłaściciele Del Rossi's Cheesesteak Co., otrzymują skargi na brutalność pracującego na nocną zmianę ochroniarza, wzywają na pomoc tajemniczych klientów.
19:00

Kulinarne podróże z Guyem Fierim

+Szczegóły
19:00, ¦roda 25 Maj 2016
Guy przemierza zachodnie wybrzeże w poszukiwaniu wyrazistych lokalnych knajp. W Portland w stanie Oregon pewne małżeństwo serwuje amerykańskie klasyki, takie jak zapiekanka z peklowaną wołowiną i cienko krojoną wołowinę.
19:30

Kulinarne podróże z Guyem Fierim

+Szczegóły
19:30, ¦roda 25 Maj 2016
Guy pobiera mistrzowską lekcję gotowania mięsa. W Portland odwiedza rodzinną knajpę, w której szef kuchni rozbiera, marynuje, konserwuje i wędzi wszystko, co mu wpadnie w ręce.
20:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
20:00, ¦roda 25 Maj 2016
Karol Okrasa zbiera składniki niezbędne do przyrządzenia pysznych dań. Dziś w menu znajdzie się tradycyjna zupa prowansalska i tapenada - pasta z oliwek.
20:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
20:30, ¦roda 25 Maj 2016
Karol Okrasa pichci rewelacyjne potrawy z burakami. Przyrządza solę cytrynową z sosem z botwinki, sałatkę z karmelizowanych buraków z twarogiem z koziego sera i sosem z palonych ziaren sezamu.
21:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
21:00, ¦roda 25 Maj 2016
Tym razem zapraszamy na odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz bezmięsne szaszłyki. Na deser będzie ciasto ucierane z morelami. W przygotowaniu jest bardzo proste, a smakuje wyśmienicie.
21:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
21:30, ¦roda 25 Maj 2016
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy kuchni meksykańskiej: tortillę i tapas. Na deser będą gruszki w białym winie i ciasto z gruszkami. Ewa uwielbia sezonowe owoce, a jesienią polskie gruszki są najlepsze na świecie!
22:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
22:00, ¦roda 25 Maj 2016
Ewa Wachowicz wydaje ucztę w stylu amerykańskim. Najpierw poda truskawki z pieprzem i sosem balsamicznym, potem solidny antrykot wołowy z rusztu i polędwiczki marynowane w mocnym alkoholu. A na deser brownie z lodami i sosem truskawkowym.
22:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
22:30, ¦roda 25 Maj 2016
W ostatnim przed wakacjami odcinku Ewa Wachowicz zrobi sałatkę z makaronem i tuńczykiem, podaną w cytrynowych koszyczkach. Zrobi też spaghetti razowe z sosem pomidowowym, a na deser waniliowe mini-serniczki i pucharki z galaretką i bezami.
23:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:00, ¦roda 25 Maj 2016
Adam odwiedza kraj latarnii morskich i homarów: Portland w stanie Maine.
23:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:30, ¦roda 25 Maj 2016
Adam spieszy na randkę ze stekiem do knajpy Riverstone Grill w mieście Niagara Falls.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2015

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group