TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

DZIŚ

KWIECIEŃ 2019

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
- 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

19 Kwiecień 2019

00:00

Człowiek kontra jedzenie. Mięsożercy 1

+Szczegóły
00:00, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Adam Richman wyrusza w kulinarną podróż po najlepszych mięsnych restauracjach. Jego dokładne obserwacje i wnikliwe komentarze stanowią idealny przewodnik po świecie mięsożerców.
00:30

Wielki wyścig food trucków 5

+Szczegóły
00:30, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Tyler spotyka się z drużynami w Oklahoma City, gdzie przetestuje ich umiejętności zarządzania czasem. Drużyny przygotują lokalne przysmaki i dodadzą do swojego menu steki. Następnie muszą ręcznie posiekać ponad 9 kilogramów mięsa, aby przyrządzić z niego lokalny klasyk, czyli smażonego burgera cebulowego. Na koniec pozostaną tylko cztery zespoły.
01:30

Król kanapek 3

+Szczegóły
01:30, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Dzisiaj zrobimy imprezowe kanapki dla całej rodziny. Pojedziemy do Winsconsin, gdzie więcej znaczy lepiej, a następnie zamienimy dom w centrum imprez, serwując gigantyczną, soczystą kanapkę kubańską. Dla dzieciaków zrobimy kanapeczki z salami. Nie zabraknie też obowiązkowych na każdej imprezie orzeszków!
01:55

Lodowe mistrzostwa 1

+Szczegóły
01:55, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Czterech cukierników ściga się o tytułmistrza lodów i nagrodę w wysokości 10 000 dolarów. Tworzą desery lodowe inspirowane rock and rollem i rodeo, tak piękne, że na ich widok okrzyki zachwytu wydobywają się z gardeł same. Kogo najwyżej ocenią Paulette Goto, potentat lodów Doug Quint i John Harrison?
02:40

Akcja: Restauracja! 11

+Szczegóły
02:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Juju Bag w Nowym Orleanie to pół kawiarnia pół salon fryzjerski. Obie części są w opłakanym stanie. Szef kuchni Robert Irvine ma pełne ręce roboty. Musi zmierzyć się z kawiarnią, która wygląda jak zagracony pokój, kuchnią bez sprzętu, upartym właścicielem pomimo braku doświadczenia...a na domiar wszystkiego czego go remont salonu fryzjerskiego!
03:25

Posiekani 25

+Szczegóły
03:25, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Czwórka nastolatków współzawodniczy w trzeciej rundzie turnieju. Młodzi kucharze muszą poradzić sobie z kurczakiem po wegańsku, zwalczyć mieszane uczucia względem okry i znaleźć pomysł na pudełko różnych ciastek.
04:10

Jenny Morris Gotuje Maroko 1

+Szczegóły
04:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
In the harbour town of Essaouira, warm currents mean fish are abundant. Local cookery teacher Nour Eddine helps Jenny pick the right ones for her recipe.
04:35

Jenny Morris Gotuje Maroko 1

+Szczegóły
04:35, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
In the labyrinthine ancient city of Fes, local hotelier Abdel introduces Jenny to some delicacies including snails and a luscious broad bean soup. In return she cooks saffron lamb with Moroccan staples tomato and prune.
05:00

Ekstremalny szef kuchni 2

+Szczegóły
05:00, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Szefowie kuchni połączą siły wraz z amerykańską Strażą Morską aby wspólnie zmierzyć się z przygodą na otwartym morzu. W tym odcinku uczestnicy będą musieli m.in. zdobyć składniki uwięzione na sąsiedniej łodzi.
05:45

Kobieta na Dzikim Zachodzie 15

+Szczegóły
05:45, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Ree Drummond przygotuje cztery pyszne dania z różnych kawałków wołowiny. Na początek wolno gotowany niedzielny gulasz z warzywami i pietruszkowo-cytrynowym makaronem. Druga propozycja to potrawka ze steku wołowego z sosem teriyaki. A na koniec sałatka z grillowaną wołowiną London broil.
06:10

Człowiek, ogień i wyżerka 6

+Szczegóły
06:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
"Człowiek, ogień i wyżerka" pokaże Wam kreatywne sposoby, w które Amerykanie posługują się ogniem. Od małych ognisk do twórczych, robionych na zamówienie grilli i wędzarek - odwiedzamy domowych kucharzy, mistrzów grillowania i szefów kuchni. Sygnały dymne zabiorą Rogera Mookinga m.in. przez południe Ameryki, gdzie skosztuje różnych, regionalnych BBQ, oraz Nową Anglię, gdzie czeka go niezapomniana wyżerka z owoców morza.
06:40

Włoska kuchnia Benedetty 1

+Szczegóły
06:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
W dzisiejszym odcinku „jabłkowe różyczki”, klopsiki z ricottą i gość specjalny – Victoire ze swoim popisowym daniem.
07:10

Mordercza kuchnia 13

+Szczegóły
07:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
08:10

Iron Chef: Ameryka - kuchenne potyczki 8

+Szczegóły
08:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Julieta Ballesteros enters the kitchen stadium to take on Iron Chef Cat Cora. Will Julieta's Spanish cuisine win over the judges or will be fall to Cat's Mediterranean and southern cuisine?
09:10

Tajemniczy klient 11

+Szczegóły
09:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Po licznych skargach klientów na usługę dostawy jedzenia, Cynthia prosi Charlesa Stilesa o pomoc. Tajemniczy klienci Patrick i Hal odkryją większy problem w kuchni jej lokalu.
09:40

Słodki biznes 7

+Szczegóły
09:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Miejscowa restauracja świętuje rocznicę - ich specjalnością są gofry i kurczak. Ekipa z Carlo's przyrządza tort dla żłobka. Dziewczyny odgrywają się na Frankie za jej nieustające żarty.
10:10

Słodki biznes 7

+Szczegóły
10:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Mama wraca na Florydę! Po raz pierwszy zobaczy cukiernię po remoncie. Buddy jest zaszczycony okazją do zrobienia tortu dla marynarki wojennej Stanów Zjednoczonych.
10:40

Kulinarny pojedynek na bazarze 1

+Szczegóły
10:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Zaledwie kilka kroków od Pacyfiku, w Kalifornii jest targ Redondo, który stanie się areną walki czterech szefów kuchni. Dwie drużyny w 20 minut muszą stworzyć pyszne dania z sardynek lub kalmarów. W drugim wyzwaniu kucharze mają nakarmić bywalców targu, tworząc dania inspirowane lądem i oceanem. Wygra zespół, który zachwyci smakiem swoich dań więcej osób.
11:10

Menu z pudełka

+Szczegóły
11:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
W pierwszym odcinku programu "Menu z pudełka" Monika Mrozowska pokazuje, jak przygotować idealną do kanapek pyszną pastę z bobu i ciecierzycy oraz ziemniaki na sposób indyjski z garam masala i zupę pomidorową z mlekiem kokosowym, które bez trudu da się spakować w pudełka i zabrać np. do pracy.
11:40

Makłowicz w drodze 3

+Szczegóły
11:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Robert Makłowicz już od ponad 20 lat zwiedza różne zakątki świata, by pokazać lokalną kuchnię i związane z nią zwyczaje. Tym razem odwiedza Belgię, Chorwację i Norwegię. W programie odwiedza targi, producentów lokalnej żywności i trunków, a także godne polecenia lokale, w których spotykają się przede wszystkim miejscowi. Robert Makłowicz nie skupia się wyłącznie na kulinariach, ale także na najważniejszych jego zdaniem atrakcjach turystycznych, dlatego w programie zobaczymy również świątynie, zabytki oraz muzea. To propozycja zarówno dla miłośników jedzenia, jak i widzów ciekawych świata, lokalnych kultur i szeroko pojętej historii.
12:10

Odkrycia Magdy Gessler

+Szczegóły
12:10, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
W trzecim odcinku programu „Odkrycia Magdy Gessler” ikona telewizji odwiedzi restaurację Casa Pablo. Na widzów czekają gorące rytmy i pikantne historie! Warszawska restauracja Casa Pablo powstała z miłości. Założycielami są Pablo – Hiszpan z Madrytu oraz Grace, Amerykanka polskiego pochodzenia. W tym wyjątkowym miejscu serwują kreatywną kuchnię hiszpańską. W menu znajdziemy tradycyjne dania, jak również potrawy w nowoczesnej aranżacji. Szefem kuchni jest Adam Tusiński. Ambasadorka Food Network na przystawkę spróbuje klasycznych croquetas, czyli krokietów z płynnym beszamelem i Jamón Ibérico – czyli szynkę iberyjską. Zobaczymy co sądzi na temat m.in. zupy rybnej z owocami morza, dania z ośmiornicy oraz turbota z czarnym ryżem. Jak oceni te potrawy? Magda Gessler zaskoczy opowieścią o pierwszym hiszpańskim narzeczonym, doskonałą znajomością języka oraz… flamenco!
12:40

MasterChef 5

+Szczegóły
12:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
W programie pozostało już tylko czterech kucharzy, którzy będą walczyć o wejście do finału w otoczeniu pięknych krajobrazów, wspanialej przyrody i niesamowitych zapachów i smaków kolumbijskich Karaibów! Zanim przystąpią do zadań, które zdecydują o tym, kto będzie miał szanse walczyć o tytuł piątego polskiego MasterChefa, a kto pożegna się z programem tuż przed finałem, będą mieli okazję spróbować jednego z najlepszych na świecie ceviche, udadzą się na połów ryb oraz odwiedzą jedną z najlepszych restauracji w Cartagenie, należącą do Jorge Rauscha! Wszystko to czego się nauczą, to czego spróbują będzie dla nich szansą na stworzenie dań, które otworzą drogę do wymarzonego finału!
14:05

Konkurs w kuchni

+Szczegóły
14:05, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Trzech kucharzy-amatorów podejmuje się odtworzenia przepisu Benedetty Parodi. Żeby wytypować zwycięskie danie, trzeba będzie spróbować wszystkiego z zasłoniętymi oczami.
14:40

Konkurs w kuchni

+Szczegóły
14:40, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Trzech kucharzy-amatorów podejmuje się odtworzenia przepisu Benedetty Parodi. Żeby wytypować zwycięskie danie, trzeba będzie spróbować wszystkiego z zasłoniętymi oczami.
15:15

Włoska kuchnia Benedetty 1

+Szczegóły
15:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
W dzisiejszym odcinku „jabłkowe różyczki”, klopsiki z ricottą i gość specjalny – Victoire ze swoim popisowym daniem.
15:45

Wiem, co jem 4

+Szczegóły
15:45, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Katarzyna Bosacka po raz kolejny weźmie pod lupę to, co jemy i sprawdzi czy na pewno jest to … jadalne. „Nazywam się Katarzyna Bosacka i jestem matką karmiącą. Mąż, troje dzieci, pies, dwie świnki morskie. Ktoś musi to całe towarzystwo wyżywić, najlepiej zdrowo, smacznie i różnorodnie. Od kilku lat mam dwa miejsca zamieszkania: dom i sklep. W tym drugim sprawdzam dla swojej rodziny i widzów składy produktów, ich wartości odżywcze, smak i jakość. Patrzę na ręce producentom żywności, a widziałam już niejedno: „kotlet sojowy a la schabowy o smaku kurczaka”, „herbatę z alkoholem instant” czy chleb na miodzie bez grama miodu. W czwartym sezonie programu przyjrzę się dokładnie ile jest mięsa w kabanosach, wybiorę najzdrowsze frytki i najmniej kaloryczne batony. Sprawdzę czy producenci majonezu nie robią sobie jaj i spróbuję, jak smakują bycze jądra z grilla. Wszystko po to, by śmiało powiedzieć, że „Wiem, co jem”!
16:15

Kuchenne rewolucje 7Kuchenne rewolucje 7

+Szczegóły
16:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Cieszyński "Browar Mieszczański", (Cieszyn). Małżeństwo, Monika i Fryderyk postanowili połączyć serwowanie dobrego jedzenia i ważenie smacznego, lokalnego piwa w jedną restaurację. Taka też jest krótka historia Cieszyńskiego Browaru Mieszczańskiego. Niestety, choć na piwo goście wpadają często, to jedzenia nie zamawiają. A jak już zamawiają to narzekają. Bo w tym miejscu właściciele zainwestowali w nowe technologie, zapomnieli jednak zainwestować w dobrego kucharza. No i przelała się czara goryczy. Tylko Magda Gessler może pomóc teraz tej restauracji wypić to całe źle nawarzone piwo. Znana restauratorka z niedoświadczonym kucharzem zawalczy o dobre smaki. Ale czy zdążą z kolacją na czas?
17:15

Ugotowani 7

+Szczegóły
17:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Za ostatnią kolację w Trójmieście odpowiedzialny będzie Andrzej Gorzejewski, właściciel firmy, która najpierw buduje domy, a następnie wykańcza portfele inwestorów. Uwielbia mieć wszystko pod kontrolą, ale poza domem, bo tam akurat rządzi żona. Lubi adrenalinę i wszystko, co ma głośny silnik. Jak sam mówi, obecnie zostało mu już tylko zasadzenie drzewa. W trakcie tej kolacji przekonamy się, co będzie ostrzejsze – kuchnia, czy charakter Andrzeja oraz jak brzmi old disco! Pod koniec wieczoru dowiemy się także, który z uczestników został doceniony na tyle, by do domu wrócić z wygraną w postaci 5000 zł!
17:50

Pyszna Wielkanoc

+Szczegóły
17:50, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Idą święta Wielkiej Nocy, a Ty już myślisz o jajach z majonezem, faszerowanych, żurku, mazurku i babce wielkanocnej? Co roku to samo na talerzu... Może warto coś zmienić? Daj się uwieść świątecznej kuchni Ani Starmach i zaskocz gości niepowtarzalnym, wielkanocnym menu. Jak przygotować smakowite dania nie spędzając całej Wielkanocy w kuchni? Co zrobić, żeby sprostać wymaganiom rodziny, kiedy kompletnie nie ma się smykałki do pichcenia? A święta zobowiązują... Nie martwcie się! Anna Starmach, jurorka programu „Masterchef” i prowadząca „Pyszne 25” podejmie wyzwanie i pokaże jak poradzić sobie w kuchni w tym świątecznym okresie. Odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych potraw wielkanocnych. Nie zabraknie także ciekawych kulinarnych anegdotek. Czy w Wielką Niedzielę Ślązacy stawiają to samo na stole co Poznaniacy? Co było pierwsze, kura czy jajo wielkanocne? Wielkanoc z Anną Starmach bez wątpienia będzie pyszna.
18:15

Pyszna Wielkanoc

+Szczegóły
18:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Idą święta Wielkiej Nocy, a Ty już myślisz o jajach z majonezem, faszerowanych, żurku, mazurku i babce wielkanocnej? Co roku to samo na talerzu... Może warto coś zmienić? Daj się uwieść świątecznej kuchni Ani Starmach i zaskocz gości niepowtarzalnym, wielkanocnym menu. Jak przygotować smakowite dania nie spędzając całej Wielkanocy w kuchni? Co zrobić, żeby sprostać wymaganiom rodziny, kiedy kompletnie nie ma się smykałki do pichcenia? A święta zobowiązują... Nie martwcie się! Anna Starmach, jurorka programu „Masterchef” i prowadząca „Pyszne 25” podejmie wyzwanie i pokaże jak poradzić sobie w kuchni w tym świątecznym okresie. Odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych potraw wielkanocnych. Nie zabraknie także ciekawych kulinarnych anegdotek. Czy w Wielką Niedzielę Ślązacy stawiają to samo na stole co Poznaniacy? Co było pierwsze, kura czy jajo wielkanocne? Wielkanoc z Anną Starmach bez wątpienia będzie pyszna.
18:45

Kulinarny rejs po Polsce – Wielkanoc

+Szczegóły
18:45, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Mikołaj Rey rusza tropem polskich przysmaków wielkanocnych. Spróbuje najlepszych lokalnych produktów i pozna wyjątkowe polskie tradycje. Co wkłada się do święconki, czym różnią się baby wielkanocne od tych zwykłych i jak przygotować idealny żur? Odpowiedź na te pytania Mikołaj znajdzie podczas swojej podróży po polskich kuchniach.
19:15

Sexy kuchnia Magdy Gessler

+Szczegóły
19:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Magda Gessler wie jak podbić najdelikatniejsze podniebienia. W czwartym odcinku „Sexy kuchni” zaserwuje niezwykłe połączenie mięsa i ryby. We Włoszech takie zestawienie smaków nazywa się vitello tonnato, w kuchni Magdy wystąpi w „carpaccio” z sosem typu forszmak. Prowadząca posłuży się najdelikatniejszą z mięs- polędwicą cielęcą. Zaskakującym dodatkiem będzie śledź. W forszmaku znajdą się także jaja, ogórki kiszone i twaróg. To idealne danie dla dwojga, całkowicie rozpływające się w ustach. Magdę Gessler zachwyca swoją prostotą i zarazem niezwykłym smakiem. A podczas intymnego spotkania najlepiej smakuje przy lampce białego wina. Druga propozycja to przepyszne kanapki z rybą. Tym razem Magda Gessler zaproponuje wędzonego pstrąga na ciepło. Do niego zaserwuje słodko-ostre masło. Jego podstawowymi składnikami będzie chrzan, miód i kogel-mogel. Proste i szybkie w przyrządzeniu danie może okazać się strzałem w dziesiątkę podczas romantycznej kolacji. Gotowanie może być naprawdę zabawne, a jeszcze przyjemniejsze wspólne smakowanie. Kto wie… może po takiej kolacji nasza druga połówka skusi się także na śniadanie?
19:45

Kuchenne rewolucje 7Kuchenne rewolucje 7

+Szczegóły
19:45, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Restauracja "Rybka", (Gdańsk). Restauracja “Rybka” znajduje się blisko plaży, w gdańskiej dzielnicy Brzeźno. Jest to biznes rodzinny, który ma dwudziestoletnią historię. Początkowo była to zwykła smażalnia ryb, z czasem jednak, gdy stery od swojej mamy przejął pan Darek, zamieniła się w przytulną restaurację. Pan Darek nie serwuje już tylko ryb, ale także zapiekanki, schabowego i wszystko to, na co turysta i plażowicz ma ochotę. Bo tylko na klientów sezonowych można liczyć w tym miejscu. Poza sezonem “Rybka” umiera. Ożywić ma ją Magda Gessler. Czy i tym razem jej się uda?
20:45

5 topowych restauracji 3

+Szczegóły
20:45, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Food Network typuje 5 najlepszych restauracji Ameryki w kategoriach takich, jak burgery, steki, barbecue i wiele więcej! Od pizzy z lodami do tacosów i kurczaka - każdy odcinek pokaże inne przysmaki. Poznamy również twórców tych niezwykłych dań, a na koniec zdecydujemy, kto zasługuje na nagrodę.
21:15

Najlepsze przysmaki z plaży 3

+Szczegóły
21:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Katie Lee odwiedza rozmaite plaże, gdzie szuka najlepszych lokalnych przysmaków. Od świeżych owoców morza do miejscowych sposobów na ulubione grillowane dania - Katie spróbuje wszystkiego, łącznie z wyjątkowymi koktajlami i słodyczami.
21:45

Najlepsze przysmaki z plaży 3

+Szczegóły
21:45, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Katie Lee odwiedza rozmaite plaże, gdzie szuka najlepszych lokalnych przysmaków. Od świeżych owoców morza do miejscowych sposobów na ulubione grillowane dania - Katie spróbuje wszystkiego, łącznie z wyjątkowymi koktajlami i słodyczami.
22:15

Pizza Hero

+Szczegóły
22:15, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
23:25

Ugotowani 7

+Szczegóły
23:25, Pi±tek 19 Kwiecieñ 2019
Za ostatnią kolację w Trójmieście odpowiedzialny będzie Andrzej Gorzejewski, właściciel firmy, która najpierw buduje domy, a następnie wykańcza portfele inwestorów. Uwielbia mieć wszystko pod kontrolą, ale poza domem, bo tam akurat rządzi żona. Lubi adrenalinę i wszystko, co ma głośny silnik. Jak sam mówi, obecnie zostało mu już tylko zasadzenie drzewa. W trakcie tej kolacji przekonamy się, co będzie ostrzejsze – kuchnia, czy charakter Andrzeja oraz jak brzmi old disco! Pod koniec wieczoru dowiemy się także, który z uczestników został doceniony na tyle, by do domu wrócić z wygraną w postaci 5000 zł!