TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Share to:

Food Network

Program TV

DZIŚ

LIPIEC 2016

NdPnWtŚrCzPtSo
----- 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

27 Lipiec 2016

00:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Słysząc plotki o tym, że beczki piwa warzonego w Uncle Billy's Brew and Que pojawiają się na lokalnych imprezach studenckich, Rick, właściciel browaru w Austin w Teksasie, prosi Charlesa o pomoc.
00:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Obawiając się, że pracownicy Beets Cafe w Austin w Teksasie sprzedają sekretne przepisy z menu surowych potraw, właścicielka lokalu Sylvia zwraca się o pomoc do Charlesa.
01:00

Na ratunek restauracjom

+Szczegóły
01:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Peninsula Resort wkrótce będzie obchodził 50. rocznicę istnienia, lecz cierpliwość prowadzącej go rodziny powoli się kończy. Czy ekspertom programu uda się ożywić ten zmęczony lokal w zaledwie sześć dni?
02:00

Sklepowy turniej Guy'A

+Szczegóły
02:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Zbliża się godzina zamknięcia, a kucharze mają jedynie dwie minuty na zakup produktów na meczową ucztę. W rundzie pojedynczej alejki kucharze dostają zadanie przyrządzenia dań wyłącznie z produktów rolnych i przypraw.
03:00

Niezwykłe torty weselne

+Szczegóły
03:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Cake Girls tworzą tort pana młodego przypominający perską fontannę, natomiast w Cake Alchemy trwają prace nad tortem 3D na imprezę zaręczynową. W tym samym czasie cukiernia Christopher Garren's Cakes próbuje stworzyć projekt sukni ślubnej.
03:45

Wielkie żarcie u Guy'a

+Szczegóły
03:45, ¦roda 27 Lipiec 2016
Guy pichci obiad dla rodziny, gotując klasyczne dania kuchni włoskiej. Główną atrakcją jest kurczak w sosie marsala z grzybami, pyszne danie, które świetnie komponuje się z pikantną sałatką z prażonych warzyw i makaronu radiatore.
04:10

Luke Nguyen we Francji

+Szczegóły
04:10, ¦roda 27 Lipiec 2016
Po opuszczeniu Paryża Luke Nguyen udaje się na zachód do Strasburga, gdzie upodoba sobie alzackie smaki. Odkryje tam sekret najsłynniejszej i najbardziej kontrowersyjnej potrawy tego miasta.
04:40

Luke Nguyen we Francji

+Szczegóły
04:40, ¦roda 27 Lipiec 2016
Luke Nguyen dociera w swojej podróży do Franche-Comté, gdzie odkryje dawne przepisy i doświadczy nowego poziomu dekadencji. Skosztuje tam dania ze słynnego kurczaka Bresse.
05:10

Kuchnia

+Szczegóły
05:10, ¦roda 27 Lipiec 2016
Prowadzący serwują pyszną letnią kukurydzę w trzech nowych odsłonach. Następnie Marcela - mistrzyni kuchni meksykańskiej - podaje smakowite tamale.
06:00

Wielkie żarcie…

+Szczegóły
06:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Podróżnik i smakosz Jonathan Phang odwiedza Matta Tebbutta i Lisę Faulkner, by zaprezentować menu pełne potraw inspirowanych podróżami.
06:30

Wielkie żarcie…

+Szczegóły
06:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Matt i Lisa zapraszają gwiazdę wypieków - Kimberley Wilson, by zaprezentować niesamowite potrawy, doskonałe na przyjęcia: będzie kurczak koronacyjny, świąteczny tort M'hencha i poncz z prosecco oraz grzanki ze szpinakiem i serem mascarpone.
07:00

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
07:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Anna Olson i jej mąż Michael wybierają się do parku Shorthills Provincial. W trakcie romantycznej wyprawy delektują się słodkimi i słonymi smakami, fajitą, napojem z limy, sałatką coleslaw i ciastkami z brązowego masła.
07:30

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
07:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Anna świętuje otwarcie Hors D’Oeuvres, sklepu z wykwintym jedzeniem. Robi białą pizzę z szynką i orkiszowym spodem, sałatkę z truflami i białą fasolą w kubeczkach z ciasta pasztecikowego, mus z węgorza podany na blinach i tarty tiramisu z jagodami.
08:00

Kuchnia

+Szczegóły
08:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Dziś prezentujemy bezbłędną technikę grillowania kotletów schabowych z sosem ananasowym i podamy przepis na letnią sałatkę z sezonowych owoców i warzyw. Blogerka Shauna Sever zaserwuje sernik z miodowym jogurtem.
09:00

Na ratunek restauracjom

+Szczegóły
09:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Peninsula Resort wkrótce będzie obchodził 50. rocznicę istnienia, lecz cierpliwość prowadzącej go rodziny powoli się kończy. Czy ekspertom programu uda się ożywić ten zmęczony lokal w zaledwie sześć dni?
10:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Ewa Wachowicz przyrządzi potrawy z okazji Świąt Wielkiej Nocy. Podpowie, jak przygotować świąteczną szynkę, podaną z carpaccio z buraczków. Na deser upiecze „babkę cud”, która sprawdzi się w niedzielne popołudnie i w koszyczku ze święconką.
10:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
W Wielką Sobotę Ewa Wachowicz przygotuje zupę chrzanową, zwaną na południu Polski „krzonówką”. - Recepturę na tę pyszną wielkanocną strawę na chrzanie znalazłam w Sułkowicach – mówi pani Ewa. Na deser będzie świąteczna babka śmietankowa.
11:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Karol Okrasa prezentuje dziś wyśmienite przepisy na grilla - w menu znajdzie się pieczony w folii łosoś z białym winem i grillowaną cytryną, podany z sałatką truskawkową oraz polędwiczki wieprzowe z grillowanym ananasem i sosem tzatziki.
11:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Dziś Karol Okrasa bierze na warsztat kalmary. Przyrządza sałatkę ze smażonych kalmarów w sosie kolendrowym i kalmary nadziewane farszem ryżowym w sosie sojowym.
12:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
12:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Czy Adam i jego paczka uporają się z największym burgerem świata w Detroit?
12:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
12:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam po raz pierwszy bierze udział w Konkursie Zagadek w mieście Sarasota na Florydzie.
13:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
13:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Poszukiwania czegoś dobrego na ząb zaprowadzą Adama do Filadelfii w stanie Pennsylwania.
13:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
13:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam Richman odwiedza Tucson, by spałaszować hot doga zawiniętego w bekon i inne dodatki.
14:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
14:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam Richman udaje się do Miasta New Brunswick w stanie New Jersey, by zmierzyć się z wyzwaniem Tłustej Kanapki.
14:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
14:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam Richman podróżuje do Hartford w stanie Connecticut, by spróbować ogromnych hot dogów.
15:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
15:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam odwiedza San Diego w Kalifornii, gdzie czeka na niego wyzwanie legendarnego Ironmana.
15:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
15:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam podróżuje do Salt Lake City w stanie Utah, by spróbować unikalnego cheeseburgera z pastrami, beligijskiej kanapki z kiełbasą oraz podjąć piekielnie pikantne wyzwanie w Kobe Sushi.
16:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
W tym roku tak się poukładało, że zaraz po Wielkanocy jest długi majowy weekend! A jak pierwsza majówka, to i sezon grillowy. W kolejnym odcinku programu kulinarnego Ewa Wachowicz proponuje karkówkę z rusztu.
16:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka tego programu przygotuje naleśniki ze szpinakiem i serem feta, zapiekane pod beszamelem. Na deser będzie keks, w Krakowie zwany cwibakiem. Jest to ciasto pełne bakalii.
17:00

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
17:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Dziś Ree tworzy boskie dania z resztek po Święcie Dziękczynienia. Na początek świąteczne panini - doskonałe kanapki na dzień po.
17:30

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
17:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Ree jest sama w domu i urządza spontaniczną kolację dla swojego taty. Przyrządza jego ulubione dania, takie jak stek Oscar z pieczonymi łodygami szparagów.
18:00

Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii

+Szczegóły
18:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Andy Bates udaje się do São Paulo, gdzie na początek skusi się na kanapkę z 400 g mortadeli, brazylijskie krokiety z dorszem, a na deser zafunduje sobie włoskie smaki w postaci lodów.
18:30

Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii

+Szczegóły
18:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Andy Bates podróżuje do Rio de Janeiro, by delektować się jedzeniem na plaży i egzotyczną mieszanką różnych kuchni. Dzięki inspiracjom przyrządzi pyszną jagnięcinę z sosem chimmichurri i własną wersję bliskowschodniej przekąski - esfiha.
19:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
19:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
W tym odcinku programu Karol Okrasa przygotowuje owocowe płatki z jogurtem naturalnym, tosty z bekonem, sałatą i pomidorem oraz kanapki w polskiej wersji z indykiem, sałatą i pieczonym burakiem.
19:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
19:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Dziś Karol Okrasa zaprasza na dania z winogronami. Przyrządza sałatę z kozim serem i sosem winogronowym oraz polędwicę wołową w czarnym kruszonym pieprzu z sosem z czerwonych winogron.
20:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
20:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
W tym odcinku programu Ewa Wachowicz przyrządzi indycze filety z sosem cytrynowym, doprawione szafranem, pieczone w plastrach boczku i podlane białym winem. Na deser przygotuje tort bezowy – świetny na niedzielę i na komunijne przyjęcie.
20:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
20:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Tym razem autorka programu przygotuje pulpeciki cielęce w sosie koperkowym wedle przepisu z rodzinnego domu. Z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z marchewki smakują znakomicie. Na deser będą truskawkowe babeczki na zimno – z twarogiem.
21:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
21:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Po tym jak Paul, właściciel Nacho Daddy w Las Vegas, zauważył drogie skorpiony w serwowanych w jego restauracji "drinkach ze skorpionem", prosi Charlesa o wyjaśnienie sprawy.
21:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
21:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Gdy Marty, właściciel Barefoot Bob's Beach Bar and Gaming w Las Vegas zaczyna otrzymywać skargi pracowników na nowego menedżera, prosi Charlesa o wszczęcie śledztwa.
22:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
22:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Ewa Wachowicz postanowiła wyczarować w kuchni potrawy niezwykłe. Pokaże, jak przygotować filety z sandacza na makaronie z cukinii, podane z topinamburem i sosem grejpfrutowym. Na deser będzie ciasto biszkoptowe w kształcie piramidy.
22:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
22:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Ewa Wachowicz zachęca do przyrządzania potraw rozgrzewających. Takich, jak zupa-krem z pieczonych pomidorów z dodatkiem papryczki chili. Albo pikantny gulasz zapiekany pod ciastem francuskim. Na deser będzie tarta z dynią na słodko.
23:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:00, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam Richman odwiedza Phoenix w stanie Arizona, gdzie czeka na niego mierzący 60 cm, w pełni napakowany hot dog.
23:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:30, ¦roda 27 Lipiec 2016
Adam jest w Boulder w stanie Kolorado, gdzie serwują odlotową pizzę i naleśniki z bekonem.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2015

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group