TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

DZIŚ

STYCZEŃ 2020

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
--- 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

26 Styczeń 2020

00:25

Najlepsze miejsca na wyżerkę

+Szczegóły
00:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Kawałek pizzy wielkości dziecka, kanapka, której nie zmieścicie w ustach, najbardziej serowe nadzienie w toście, najbardziej chrupiące kurczaki. Nigdy nie widzieliście czegoś takiego. W każdym odcinku ranking jedzeniowych niesamowitości. Ślinka pocieknie Wam z ust. Ku chwale jedzenia!
01:25

Dżungla od kuchni 1

+Szczegóły
01:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Nigel Marven i Anis Nabilah łączą w wyjątkowy duet przygodę i jedzenie. W tym odcinku Nigel zabiera Anis na dziką wyprawę do Malezji. W specjalnym ośrodku ochrony niedźwiedzia malajskiego spotkają się z najmniejszym na świecie niedźwiedziem, który występuje tylko w Azji Południowo-Wschodniej. Zainspirowani nowymi doświadczeniami w cieniu figowca, Anis przygotuje krewetki po syczuańsku z dziką paprocią oraz z kurczaka po tajsku z tzw. trzech filiżanek. Skąd taka oryginalna nazwa? Przekonajcie się sami!
01:55

Dżungla od kuchni 1

+Szczegóły
01:55, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Nigel Marven i Anis Nabilah to duet, który czerpie kulinarne inspiracje z egzotycznych podróży. Nigel i Anis w tym odcinku docierają do rezerwatu słoni, który jest też sierocińcem dla małych słoniątek. Z uroczymi zwierzakami spędzą cały dzień karmiąc je i pielęgnując. Po dniu pełnym pracy Nigel i Anis przygotują dania, do powstania których zainspirowały ich słonie. Ciastka krewetkowe z pikantnym makaronem i zielone curry z wołowiną i z dzikim bakłażanem to jedne z najpopularniejszych dań kuchni tajskiej.
02:25

Ocalić piekarnię 1

+Szczegóły
02:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Kerry Vincent próbuje wskrzesić upadający lokal - Ann's Bakery.
03:20

Południowa uczta braci Deen 1

+Szczegóły
03:20, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Delta Mississippi to nie tylko kolebka amerykańskiego bluesa, ale też kolebka południowej kuchni. To najlepsze miejsce na wyprawę dla braci Deen. Bobby i Jamie odwiedzają miejsca z najlepszą muzyką i najlepszym jedzenie, jakie oferuje Mississippi. Próbują mięsa z łosia, wołowiny z chili, warzywnej sałatki, ryżu z groszkiem podanym z domowym sosem. Czy będą zachwyceni smakami Missisippi?
03:50

Południowa uczta braci Deen 1

+Szczegóły
03:50, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Bobby i Jamie Deen przemierzą ciężarówką Kentucky w Louisville. Zaczerpną z niego wszystko to, co najlepsze Louisville ma do zaoferowania: muzykę, smak burbonu i fantastyczne jedzenie, z najbardziej znaną kanapką o nazwie Kentucky Hot Brown. Spróbują żeberek, kanapek na ciepło, karmelu o smaku burbonu i słodkiego keksu z odrobiną burbonu.
04:20

Smakowite wypady Haylie 1

+Szczegóły
04:20, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Haylie Duff wyrusza do Nowego Jorku i pojawia się jako gość w programie Food Network „The Kitchen”. Będąc w mieście, Haylie spotyka się ze swoją przyjaciółką Eden Grinshpan, aby sprawdzić peruwiańską restaurację,. Następnie jedzie do Brooklynu. Tam odwiedza miejsce z pysznym koreańskim jedzeniem, gdzie szefem kuchni jest Deuki Hong. Następnego dnia Haylie zanim trafi na plan programu przygotowuje bagietkę z serem brie i czereśniami z zalewy.
04:50

Zjedzmy to! 1

+Szczegóły
04:50, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Od gotowania pysznych potraw do poznawania sekretów najlepszych restauracji - Jamika Pessoa, Stuart O'Keeffe oraz Brandi Milloy pokażą Wam wszystko, co musicie wiedzieć, by spisać się w kuchni. W tym odcinku Jamika Pessoa przygotowuje paluszki z kurczaka z parmezanem oraz kurczaka piccata - dania idealne zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Vivian Chan szykuje pozbawioną nabiału alternatywę dla pysznego, bananowego deseru. Brandi Miloy przyrządza szybkie galette z pomidorem i mozzarellą oraz galette z brzoskwinią i śliwką.
05:20

Niezła jazda z Alie i Georgią 1

+Szczegóły
05:20, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Przyjaciółki Alie Ward i Georgia Hardstark trafiają do Parku Narodowego Joshua Tree w Kalifornii. Szukają duchowych doświadczeń, pierwszy raz biorą kąpiel błotną, ale i rozpieszczają żołądek koktajlami i wyśmienitymi burgerami. Po powrocie do Los Angeles wydają przyjęcie inspirowane podróżą, na którym podadzą m.in. koktajl z szałwii.
05:50

Pyszne 25

+Szczegóły
05:50, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Masz niewiele czasu, prawie pustą lodówkę, a za chwilę wpadają z wizytą znajomi lub teściowa? Anna Starmach przybywa z pomocą. W 25 minut pokaże, jak przygotować niezwykłe dania i to za 25 złotych. Po prostu „Pyszne 25”. Anna Starmach lubi jeść i kocha gotować. W programie czeka ją nie lada wyzwanie. 25 minut i 25 złotych – tyle ma na wyczarowanie pysznego sezonowego dania. Musi starannie wybrać składniki, które nie przekroczą wyznaczonej sumy. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. Pachnące zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Szybko, tanio i smacznie! Prowadząca udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania cudów w kuchni nie jest potrzebny wypchany portfel i ogromna ilość czasu. Najważniejsze są dobre chęci i kulinarna fantazja. Smacznego.
06:15

Kuchnia chińska dla każdego 1

+Szczegóły
06:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Ching-He Huang przygotowuje fantastyczne dania z grilla. Kurczak z żółtą fasolką i bułeczki z wołowiną podane z orzeźwiającym mojito o smaku liczi to zapowiedź kulinarnej uczty.
06:45

Zjedzmy to! 1

+Szczegóły
06:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Od gotowania pysznych potraw do poznawania sekretów najlepszych restauracji - Jamika Pessoa, Stuart O'Keeffe oraz Brandi Milloy pokażą Wam wszystko, co musicie wiedzieć, by spisać się w kuchni.
07:15

10 zadań specjalnych Michela Morana

+Szczegóły
07:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Wykwintny posiłek dla znawców i smakoszy. Gdy przyjmujemy w swoim domu gości i gotujemy dla nich, to zawsze staramy się ich zadowolić, trafić w ich gusta, zaspokoić apetyty. Co jednak gdy spodziewamy się gościa naprawdę specjalnego? Chcąc ugościć kogoś o wyjątkowo wysublimowanym guście kulinarnym, kogoś kto z niejednego garnka jadł już wykwintne specjały, wymagającego kulinarnego konesera lub po prostu wyjątkowo ważną dla nas osobę, warto postawić na pomysłowość. Michel pokaże jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. Przyrządzi Carpaccio Rybne, czyli przekąskę dla wybrednych gości oraz Medalion Cielęcy, czyli wykwintne danie główne. Gościnę uwieńczy niespodzianka, która rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagającego smakosza – Puszysty Mus, czyli aksamitny deser. Pyszny i imponujący posiłek przygotowany własnoręcznie w domowej kuchni może okazać się najlepszą niespodzianką i najmilszym upominkiem dla wyjątkowej osoby.
07:45

Pyszne 25

+Szczegóły
07:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Masz niewiele czasu, prawie pustą lodówkę, a za chwilę wpadają z wizytą znajomi lub teściowa? Anna Starmach przybywa z pomocą. W 25 minut pokaże, jak przygotować niezwykłe dania i to za 25 złotych. Po prostu „Pyszne 25”. Anna Starmach lubi jeść i kocha gotować. W programie czeka ją nie lada wyzwanie. 25 minut i 25 złotych – tyle ma na wyczarowanie pysznego sezonowego dania. Musi starannie wybrać składniki, które nie przekroczą wyznaczonej sumy. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. Pachnące zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Szybko, tanio i smacznie! Prowadząca udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania cudów w kuchni nie jest potrzebny wypchany portfel i ogromna ilość czasu. Najważniejsze są dobre chęci i kulinarna fantazja. Smacznego.
08:15

Tori i Dean

+Szczegóły
08:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Jesień wisi w powietrzu! W to Święto Dziękczynienia, Tori Spelling oraz Dean McDermott spędzają czas z rodziną i przyjaciółmi. Dean przyrządza indyka z bekonem i syropem klonowym, placki z batatów oraz pomarańczową galaretkę. Tori wykazuje się kreatywnością, własnoręcznie robiąc ozdoby na stół. Wspólnie kontynuują stare, świąteczne tradycje oraz dają początek nowym!
09:15

Wiem, co jem 5

+Szczegóły
09:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Krajanka, łazanka, wstążka, falbanka. Nitka, świderek, kokardka, siekanka. Kluchy, makaron, po prostu pasta i basta! W czwartym odcinku „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka będzie Wam nawijać makaron na uszy. Polacy jedzą już 5 kg makaronu na osobę rocznie. Jednak kontrolerzy Inspekcji Handlowej zakwestionowali ostatnio co trzecią sprawdzaną paczkę makaronu. Sprawdzili, że makaron czterojajeczny zawierał zaledwie 1,5 jajka. Co w makaronie o nazwie „domowy” czy „staropolski” robiła orientalna przyprawa kurkuma? Ile naturalnych składników znajdziemy w gotowych sosach do makaronu? I w ogóle jak kupować kluchy, by nie stanęły nam kluchą w gardle? Dowiemy się też, dlaczego „makaroniarze”, czyli Włosi to taki wesoły naród. Zapraszamy!
09:45

Wiem, co jem 5

+Szczegóły
09:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Na kanapce albo grzance, w pizzy, w paście, zapiekance. W kręgach, w plastrach, tarty, w bloku, gładki lub z dziurami z boku. W piątym odcinku „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka poszuka dziury w… serze! Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie, ale czy wie, co je? Inspekcja Handlowa odkryła niedawno, że co piąty sklep sprzedawał produkty seropodobne jako sery. Kontrolerzy znaleźli w nich wodę, smrodek, oszukany tłuszcz, a nawet martwe owady. Jak wybrać ten dobry, a jak rozpoznać żółtego oszusta? Czy ten light rzeczywiście nas odchudzi? Co w serze robi chrząstnica kędzierzawa? Jak się łapie na wędkę kupujących sery wędzone i jaka chemia jest utopiona w serach topionych? Raz, dwa, trzy, say: cheeeese!
10:15

Wiem, co jem 5

+Szczegóły
10:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Ulubiona przez dzieci, sen z powiek spędzająca rodzicom. Niektórzy twierdzą, że robi się ją z psa przemielonego razem z budą, z papieru toaletowego i tektury. Parówka. Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się w niej znaleźć, dlatego w kolejnym odcinku „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce. Czym nieuczciwi masarze zapychają parówki? Jak wybrać tę najlepszą? Które będą najzdrowsze dla dzieci? Co kryją w sobie te z serem czy papryką? I czy rzeczywiście nie należy parówek brać do ust, bo to świństwo, trucizna i ciotka samo-zło? Zapraszamy!
10:45

Makłowicz w drodze 4

+Szczegóły
10:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.
11:15

Makłowicz w drodze 4

+Szczegóły
11:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.
11:45

Sexy kuchnia Magdy Gessler 5

+Szczegóły
11:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Jaki jest przepis na idealne danie? Zdaniem Magdy Gessler należy dorzucić do niego przede wszystkim szczyptę miłości! Ikona telewizji będzie rozpalać zmysły Polaków już po raz piąty! Jej potrawy, które po prostu zniewalają smakiem, są intrygującym połączeniem kolorów i kształtów. Jakie afrodyzjaki naprawdę działają? Co zrobić, aby zachwycić najbliższą osobę pyszną kolacją i zdobyć jej serce? Aromatyczne ceviche, czarny makaron z owocami morza czy lekka kubańska sałatka? „Sexy kuchnia Magdy Gessler” to prawdziwa rewolucja w kuchni wszystkich par!
12:15

Ocalić piekarnię 1

+Szczegóły
12:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Kerry Vincent wybiera się do Flourtown Bakery, by spróbować postawić cukiernię na nogi.
13:15

Polska na patelni

+Szczegóły
13:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
W nowym programie Food Network zaglądamy do garnków i spiżarni miłośników gotowania z różnych regionów Polski. Odwiedzimy ludzi, którzy pielęgnują tradycje kulinarne i czerpią z tego dużo radości! Poznamy ich rodziny i tajemnice przepisów, z których korzystają od pokoleń. Pani Janinka z Podhala, zdradzi sposoby na wędzonego oscypka, a pan Zdzisław z nadwiślańskiej Brzykcy, ujawni recepturę swojej mamy na konfiturę z miodem. Na Górnym Śląsku na widzów będzie czekać rozśpiewana matka z córką, które opowiedzą o zwyczajach w familokach i doradzą jak nakarmić głodnego górnika. A w Górach Świętokrzyskich dowiemy się, jak upiec placki ziemniaczane na ognisku.
13:45

Przyślij przepis 2

+Szczegóły
13:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Widzowie pokochali bohaterów programu „Przyślij przepis”! Jesienią ponownie oddamy im naszą antenę! Przejedziemy cały kraj, by poznać prawdziwych pasjonatów gotowania i ich przepisy na popisowe dania. W nowych odcinkach z kamerą Food Network odwiedzimy m.in. dzielne strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Miejskich oraz panią burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci. Zapraszamy na biesiadę przy wspólnym stole. Będzie pysznie i wesoło!
14:15

Z gruntu zdrowo

+Szczegóły
14:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Tadeusz Muller miłość do gotowania odziedziczył w genach. Z wykształcenia psycholog, który na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim nowym programie "Z GRUNTU ZDROWO" udowodni, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz pojedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokaże przepisy na dania, które będą prawdziwymi bombami witaminowymi.
14:45

Zdrowo dla odmiany

+Szczegóły
14:45, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Jak skutecznie zlikwidować oponkę na brzuchu? Co zrobić, żeby pozbyć się worów pod oczami, czy też skończyć ze słodyczami? Jakie produkty wyrzucić raz na zawsze ze swojej diety? Anna Makowska, znana jako Doktor Ania w programie „Zdrowo dla odmiany” pomoże kobietom zawalczyć z ich słabościami i niezdrowymi nawykami! Prowadząca podpowie, jak świadomie robić zakupy, by wybrać pełnowartościowe produkty i nie poddać się marketingowym obietnicom producentów żywności. Doktor Ania wraz z bohaterką wybierze się do sklepu, doradzi jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspierać ją będzie Justyna Mizera – dietetyk sportowy i autorka wielu książek. Pracowała już z mistrzami świata i olimpijczykami! Jakie rady będzie miała dla naszych bohaterów?
15:15

Zamiana szefów kuchni

+Szczegóły
15:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Czym różni się praca szefa kuchni w eleganckim bistro od tej w dużym zajeździe czy jadłodajni? Wystarczy umieć gotować a reszta sama się ułoży? W nowym programie rzuciliśmy wyzwanie dwóm szefom kuchni z różnych kulinarnych światów i zamieniliśmy ich miejscami na jeden dzień! Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości? Czy zdołają podołać wszystkim wyzwaniom? Zapowiada się prawdziwe show! Już w pierwszym odcinku zobaczymy Andrzeja Polana – znanego szefa kuchni, który zamieni się miejscami z kucharzem z Zambrowa.
16:15

Zwycięzca piecze wszystko

+Szczegóły
16:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Cztery najlepsze zespoły cukiernicze w Ameryce zmierzą się w konkursie organizowanym przez Giadę De Laurentiis. Po rundzie eliminacyjnej polegającej na stworzeniu dekoracji tortu na wybrany temat, pozostałe stają przed wyzwaniem tortowym, w którym Giada przedstawia prawdziwego klienta proszącego o duże, rzeźbione ciasto na epicką uroczystość. Zespół, który najlepiej zrealizuje wizję klienta pod względem wyglądu i smaku - i dodatkowo zrobi wrażenie na sędziach - odbierze główną nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów i zaprezentuje swoje kulinarne dzieła!
17:15

Pizza Hero

+Szczegóły
17:15, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Gabriele Bonci podróżuje po Włoszech, by pomagać rozwijającym się biznesom piekarniczym zaistnieć we współczesnym świecie kulinariów.
18:25

Ratujemy restauracje

+Szczegóły
18:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
19:25

Gotuj jak Iron Chef

+Szczegóły
19:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Iron Chef Mike Symon pokaże, jak przekształcić Wasze ulubione składniki w niezwykłe i przepyszne dania. Mike zademonstruje przepisy, które smakiem, wyglądem i kreatywnością zasługują na 6 z plusem.
19:55

Gotuj jak Iron Chef

+Szczegóły
19:55, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Iron Chef Mike Symon pokaże, jak przekształcić Wasze ulubione składniki w niezwykłe i przepyszne dania. Mike zademonstruje przepisy, które smakiem, wyglądem i kreatywnością zasługują na 6 z plusem.
20:25

Kulinarny rejs po Polsce

+Szczegóły
20:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Tym razem Mikołaj rozpocznie swoją kulinarną podróż w Warszawie, gdzie zje burgery wołowe i wegetariańskie. W Szydłowcu złowi karpia. Usmaży go i poda z puree z selera i sosem pieczarkowym. Kolejnym przystankiem będzie Kłodawa. Ugotuje coś specjalnego w korytarzach kopalni soli. Na koniec Mikołaj spróbuje polskich ślimaków. Czy okażą się równie dobre, jak te francuskie?
20:55

Kulinarny rejs po Polsce

+Szczegóły
20:55, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Mikołaj Rey odwiedzi hodowlę przepiórek. Jakie specjały tam przygotuje? Mazurski szczupak faszerowany to dopiero będzie kulinarny majstersztyk. Mikołaj nauczy się go przygotowywać. Gruszki będą podstawą kolejnego dania - zapiekanek z serem, orzechami i bazyliowo-miętowym pesto. W tym odcinku Mikołaj przygotuje też zająca z pieczonymi warzywami w street-foodowej wersji.
21:25

Zdrowo dla odmiany

+Szczegóły
21:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Jak skutecznie zlikwidować oponkę na brzuchu? Co zrobić, żeby pozbyć się worów pod oczami, czy też skończyć ze słodyczami? Jakie produkty wyrzucić raz na zawsze ze swojej diety? Anna Makowska, znana jako Doktor Ania w programie „Zdrowo dla odmiany” pomoże kobietom zawalczyć z ich słabościami i niezdrowymi nawykami! Prowadząca podpowie, jak świadomie robić zakupy, by wybrać pełnowartościowe produkty i nie poddać się marketingowym obietnicom producentów żywności. Doktor Ania wraz z bohaterką wybierze się do sklepu, doradzi jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspierać ją będzie Justyna Mizera – dietetyk sportowy i autorka wielu książek. Pracowała już z mistrzami świata i olimpijczykami! Jakie rady będzie miała dla naszych bohaterów?
21:55

Sexy kuchnia Magdy Gessler 5

+Szczegóły
21:55, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Jaki jest przepis na idealne danie? Zdaniem Magdy Gessler należy dorzucić do niego przede wszystkim szczyptę miłości! Ikona telewizji będzie rozpalać zmysły Polaków już po raz piąty! Jej potrawy, które po prostu zniewalają smakiem, są intrygującym połączeniem kolorów i kształtów. Jakie afrodyzjaki naprawdę działają? Co zrobić, aby zachwycić najbliższą osobę pyszną kolacją i zdobyć jej serce? Aromatyczne ceviche, czarny makaron z owocami morza czy lekka kubańska sałatka? „Sexy kuchnia Magdy Gessler” to prawdziwa rewolucja w kuchni wszystkich par!
22:25

Przepis na sukces 3

+Szczegóły
22:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
W kolejnym odcinku ""Przepisu na sukces"" Kasia odwiedziła poznańską restaurację Cafe La Ruina i Raj. W zasadzie są to dwa odrębne lokale, oddzielone ścianą i z osobnymi wejściami. W jednym je się na słodko, w drugim na słono. Nas bardziej interesował ten drugi.Prowadzi go przesympatyczna para podróżników - Monika i Jan. Oboje kochają dobrą kuchnię a przede wszystkim gości, którzy ich odwiedzają. Specjalizują się w daniach orientalnych - o serwowanym tu Pad Thai czy serniku z mango krążą legendy. Lokal jest specyficzny, ma się wrażenie, że zarówno kuchnia jak i goście żyją własnym życiem, które jednak idealnie się uzupełnia z tym drugim. Styl jest tu swobodny, potrawy przepyszne, ale pozbawione przepychu drogich restauracji. Jan przygotowuje wspaniałe desery i raczy gości opowieściami o swoich podróżach, a Monika pilnuje i kuchni, i Jana.
22:55

Dziewczyny z wypiekami 2

+Szczegóły
22:55, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Tym razem Agata i Małgosia dostały zamówienie od redakcji DDTVN. Z okazji kolejnej rocznicy wspólnej pracy Doroty Wellman i Marcina Prokopa, Dziewczyny mają stworzyć wieżę, która będzie tak wysoka jak Marcin i tak dobra jak Dorota. Brzmi poważnie? Owszem - ale nasz prowadzące postarają się sprostać temu wyzwaniu. Stworzą kilkaset przepysznych kawowych babeczek wypełnionych kremem z gorzkiej czekolady. Zrobią tysiące maleńkich czekoladowych pralinek i profiteroli, czyli mini ptysi wypełnionych kremem z koziego sera i gruszek. A potem na żywo w wejściach kuchennych Dzień Dobry TVN stworzą z tych pyszności słodką konstrukcję. Tylko czy na pewno trafią w gusta Doroty i Marcina…?
23:25

Kulinarny pojedynek na festynie 1

+Szczegóły
23:25, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Kreatywny artysta oraz dumny zdobywca gwiazdki Michelin - Richie Farina - wyrusza w kulinarną trasę po największych karnawałach w kraju. Na każdym z nich będzie miał 24 godziny, by wymyślić własną wersję tamtejszej potrawy, by następnie zmierzyć się z jej autorem.
23:55

Kulinarny pojedynek na festynie 1

+Szczegóły
23:55, Niedziela 26 Styczeñ 2020
Kreatywny artysta oraz dumny zdobywca gwiazdki Michelin - Richie Farina - wyrusza w kulinarną trasę po największych karnawałach w kraju. Na każdym z nich będzie miał 24 godziny, by wymyślić własną wersję tamtejszej potrawy, by następnie zmierzyć się z jej autorem. Zdobywca Gwiazdki Michelin, Richie Farina, rusza w trasę w poszukiwaniu kreatywnego przeciwnika do kulinarnego pojedynku. Na festynie w Teksasie znajduje dwóch godnych rywali, którzy serca i żołądki publiki podbijają swoim popisowym burgerem na patyku. Richie ma tylko 24 godziny na wymyślenie jeszcze bardziej oryginalnej wersji tego słynnego dania.