TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

TERAZ

:

DZIŚ

SIERPIEŃ 2019

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
---- 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

19 Sierpień 2019

00:20

Kuchnia dla odważnych 2

+Szczegóły
00:20, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!
00:50

Andy Bates i uliczne przysmaki 1

+Szczegóły
00:50, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Każdy z odcinków to szansa na poznanie kucharzy i pasjonatów wyjątkowych, ulicznych przysmaków. A także niesamowita przygoda dla prowadzącego, który zainspirowany ulicznymi wojażami stworzy swoje własne, autorskie przepisy.
01:20

Farma Kingów 4

+Szczegóły
01:20, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
The Kings pull out all the stops to celebrate the anniversary of Freedom Farms and America's birthday by planning a colonial-themed celebration.
02:20

Akcja: Restauracja! 13

+Szczegóły
02:20, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
W swej kolejnej misji szef kuchni Robert Irvine odpowiada na telefon od Tamary, której matka Raquel jest właścicielką De Rican Chef w Virginia Beach w stanie Wirginia. Raquel chciała mieć restaurację specjalizującą się w autentycznych portorykańskich daniach i rozwijać działalność dzięki pomocy swojego syna, Reubena, ale biznes ledwo przynosi zyski, a ich relacja cierpi. Robert stara się dotrzeć do sedna ich problemów i uleczyć ich rodzinę oraz przywrócić w Raquel pasję oraz miłość do własnego domu.
03:20

Posiekani 28

+Szczegóły
03:20, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
W każdym z odcinków czworo szefów kuchni zmierzy się z 3- etapowym zadaniem- przystawka, danie główne i deser, a wszystko to z wykorzysaniem 4 tajemiczych składników. Zmagania uczestników oceniać będzie wymagające jury. Każdy z uczestników ma szansę na wygranie głównej nagrody 10 000$.
04:20

Na ostro! 1

+Szczegóły
04:20, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Chefs Roger Mooking and Aarón Sánchez discover Seattle's most dangerous gastronomic experience: the 7-Alarm Chicken Wing Challenge, then go head-to-head to see who can handle the heat. They also visit a vegan Thai restaurant with dishes that bring all comers to their knees, and a local hangout with a Habanero-infused meal called The Bloody Joe
04:50

Na ostro! 1

+Szczegóły
04:50, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Chefs Roger Mooking and Aarón Sánchez seek food that's hotter-than-the-sun on the balmy beaches of Miami. Authentic Jamaican jerk chicken and fiery Peruvian ceviche bring the heat, but at a hip Mexican eatery, the boys challenge each other to the hottest drink on the planet: the Vato Loco
05:20

Doradca smaku 4

+Szczegóły
05:20, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Dla wszystkich amatorów dobrego jedzenia, a także dla zaawansowanych w sztuce gotowania powstał doskonały program "Doradca Smaku”, który sprawi, że przyrządzanie dań będzie jeszcze prostsze, przyjemniejsze i pełne inspirujących pomysłów. W czwartej edycji programu nie zabraknie przepisów na rozmaite potrawy, które przyniosą nowe pomysły na codzienne posiłki i ciekawą kuchnię domową. Obok autorskich przepisów Andrzeja Polana pojawiają się także pomysły zainspirowane przepisami użytkowników portalu "Doradca Smaku"! Oryginalne kombinacje smaków zaintrygują zapewne początkujących, ale także i widzów bardziej zaawansowanych w sztuce gotowania.
06:15

Twój portfel nasza dieta

+Szczegóły
06:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Twój portfel - nasza dieta to program, w którym Alżbeta Lenska analizuje kulinarne nawyki bohaterów i doradza, jak przygotować zbilansowane menu.
06:45

Makłowicz w Polsce

+Szczegóły
06:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Połoniny, wzgórza, rozległe widoki, dzika natura, autentyczni węglarze, ruiny cerkwi i wsi, w których kiedyś żyli Bojkowie i Łemkowie. Takie Bieszczady odnajduje Robert Makłowicz w drugiej dekadzie XXI wieku. Ale znajduje też nowych mieszkańców, często emigrantów z dużych miast, prowadzących piękne gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, organizujących turystykę kwalifikowaną i pielęgnujących miejscowe tradycje kulinarne. Kociołek pasterski z baraniną i fasolą „piękny jaś”, hryczanki, fuczki i knysze, jagnięcina i krówki piwne – oto bieszczadzkie propozycje do jedzenia. Z niejadalnych – drezyny rowerowe i węgiel drzewny prosto z retorty. Po prostu, wyjedźcie w Bieszczady!
07:15

10 zadań specjalnych Michela Morana

+Szczegóły
07:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Bezglutenowy posiłek dla małych i dużych. Jego kolejnym zadaniem specjalnym jest stworzenie pysznego, kolorowego i odżywczego posiłku dla dziecka, które nie je glutenu. Michel jako kucharz świetnie wie jakie produkty ukrywają gluten, a każdy kto dopiero chciałby się dowiedzieć łatwo znajdzie wiele informacji o diecie bezglutenowej, ponieważ obecnie jest ona bardzo popularna. Ze świeżych jajek, sera i śmietany powstanie zaskakujące, sycące danie – Mały flan, czyli sery z pomidorkami. Ciekawie przyrządzone owoce połączone z dobrej jakości wędliną stworzą efekt wykwintnego posiłku, który każdy może przygotować w swojej kuchni. Będzie to wyjątkowe Carpaccio dla dzieci, czyli przekąska warzywno-owocowa. Mleko roślinne stanie się zaś bazą do Koktajlu czereśniowego, czyli treściwego napoju. Michel pokaże jak w prosty sposób przygotować dania zgodne z zasadami bardzo skomplikowanej diety bezglutenowej.
07:45

Człowiek kontra jedzenie 1

+Szczegóły
07:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Adam Richman udaje się do St Louis, by w Crown Candy Kitchen zmierzyć się z najzimniejszym jak dotąd wyzwaniem: ponad 3 litrami koktajlu lodowo-mlecznego.
08:15

Posiekani 39

+Szczegóły
08:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
"Posiekani" to konkurs kulinarny, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Czterech prosperujących szefów kuchni rywalizują przed trójką ekspertów kulinarnych. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Jurorzy zadecydują, kto zdobędzie 10 tysięcy dolarów.
09:15

Guy i Hunter na wakacjach w Europie 1

+Szczegóły
09:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Guy Fieri i jego syn Hunter podczas swojej europejskiej kulinarnej wyprawy trafiają do Londynu, gdzie odwiedzają jedną z najstarszych knajp z rybą i frytkami. Skosztują tam również autentycznych indyjskich potraw. Podróż kończy się na hiszpańskiej Majorce, gdzie Guy i Hunter spotykają się z resztą rodziny Fieri, by usiąść wspólnie przy stole i spróbować prawdziwej hiszpańskiej paelli.
09:45

Kulinarny rejs po Polsce

+Szczegóły
09:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Feta z Polski?! Tak! Robiona przez prawdziwego Greka w Polsce! Jak ten ser zainspiruje Mikołaja? Dobra mąka to podstawa dobrego chleba, a ten będzie bazą dla kurczaka pieczonego w chlebie. Gdzie w Polsce można spróbować prawdziwych i naturalnych włoskich wędlin? I czy polskie szparagi z Wielkopolski okażą się równie smaczne, co te francuskie? Tego wszystkiego dowiecie się z kolejnego odcinka „Kulinarnego rejsu po Polsce”.
10:15

Sztuka mięsa

+Szczegóły
10:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Tym razem Tomek na warsztat weźmie indycze mięso. Przygotuje pyszne roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym, do których poda purée z karmelizowanego pasternaku.
10:45

Tori i Dean

+Szczegóły
10:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
11:45

Więcej niż gotowanie

+Szczegóły
11:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Razem z szefową kuchni, Michelle McKenzie, odwiedź niespotykane miejsca i wyjątkowych ludzi. Te spotkania sprawią, że świat kulinarny już nigdy nie będzie taki sam. Michelle pokaże Wam najciekawsze zakątki San Francisco. Wybierzcie się w tę podróż!
12:15

Patenciary 2

+Szczegóły
12:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Kolejny raz Daria Ładocha pokaże widzom proste i przydatne sztuczki, których warto używać w kuchni. Dzięki swoim patentom i sprytnym przepisom w 5 minut wyczaruje efektowne dania, które zrobią wrażenie na gościach i domownikach. W tym sezonie patenty m. in. na dania na wynos, obiady jednogarnkowe i aromatyczne zupy. Nie zabraknie też nowych pomysłowych przepisów na słodkości i przekąski. Także w tym sezonie Darii w kuchni pomogą energiczne córki – Lura i Mania.
12:45

Sexy kuchnia Magdy Gessler 4

+Szczegóły
12:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Magda Gessler doskonale wie jak uwodzić w kuchni i po raz czwarty wraca ze swoim autorskim programem! A w nim zniewalające dania, które rozpalają zmysły i są prawdziwą ucztą dla podniebienia! Kolejna porcja afrodyzjaków i pikantnych historii - rozgrzejemy telewizory do czerwoności!
13:15

Makłowicz w drodze 3

+Szczegóły
13:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Robert Makłowicz już od ponad 20 lat zwiedza różne zakątki świata, by pokazać lokalną kuchnię i związane z nią zwyczaje. Tym razem odwiedza Belgię, Chorwację i Norwegię. W programie odwiedza targi, producentów lokalnej żywności i trunków, a także godne polecenia lokale, w których spotykają się przede wszystkim miejscowi. Robert Makłowicz nie skupia się wyłącznie na kulinariach, ale także na najważniejszych jego zdaniem atrakcjach turystycznych, dlatego w programie zobaczymy również świątynie, zabytki oraz muzea. To propozycja zarówno dla miłośników jedzenia, jak i widzów ciekawych świata, lokalnych kultur i szeroko pojętej historii.
13:45

Kulinarny rejs po Polsce

+Szczegóły
13:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Jak w kuchni Mikołaj wykorzysta jadalne kwiaty? Zrobi z nich niezwykłą sałatę, którą poda w towarzystwie steka! Czy kulinarnym zaskoczeniem okaże się smak pierogów ze szczupakiem z Augustowa w sosie kurkowym? Kto chce spróbować zupy na wywarze bursztynowym? I jak się robi gołąbki z tartymi ziemniakami po kurpiowsku? Wszystkie te smaki odkryje Mikołaj w kolejnym odcinku Kulinarnego rejsu po Polsce.
14:15

Farma Kingów 4

+Szczegóły
14:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
The Kings pull out all the stops to celebrate the anniversary of Freedom Farms and America's birthday by planning a colonial-themed celebration.
15:15

Wiem, co jem na diecie

+Szczegóły
15:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Ponad połowa Polaków zmaga się z nadwagą. Jedna trzecia nie podjęła w ostatnim roku żadnej aktywności fizycznej. Ze zdrowym odżywianiem też nie jest lepiej. Część osób ciągle walczy i chce coś zmienić w swoim życiu, ale często wybiera drogę na skróty. Szybko przekonują się, że diety cud i odchudzające tabletki nie stanowią dobrego rozwiązania. Nie pomagają też mody na poszczególne rodzaje aktywności, na osobistych trenerów, diety pudełkowe i oczyszczające. Magazyny kolorowe i Internet huczą o kolejnych spektakularnych metamorfozach celebrytów. Nic, tylko się załamać: nie stać mnie, nie mam czasu, i tak nie dam rady. Sytuacja jest coraz bardziej niepokojąca. Katarzyna Bosacka doskonale zna te odczucia. Postanowiła wkroczyć do akcji. W tym programie pokaże, jak skutecznie stracić kilogramy i trwale zmienić złe nawyki żywieniowe. Rozprawi się z wieloma mitami na temat odchudzania i ostrzeże przed najczęściej popełnianymi błędami. Prowadząca weźmie pod lupę wszystkie modne diety i dietetyczne produkty. Udowodni, że aktywność fizyczna nie musi wiązać się z kupnem drogiego karnetu do nowoczesnej siłowni. Bosacka nie byłaby sobą, gdyby nie przejrzała półek sklepowych i etykietek różnych artykułów spożywczych. Dzięki niej widzowie będą wiedzieli, na co uważać podczas zakupów. Nie zabraknie też prostych przepisów na dietetyczne pyszności. W zespole do zadań specjalnych programu „Wiem, co jem na diecie” oprócz Katarzyny Bosackiej, będą także inni eksperci: dietetyk, lekarz, psycholog i trener. Decyzja podjęta? Jak nie teraz, to kiedy? Jak nie z Katarzyną Bosacką, to z kim? Rodacy, do pracy! Pamiętajcie: „w zdrowym ciele zdrowy duch”!
15:45

Wiem, co jem 5

+Szczegóły
15:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Napój uniwersalny. Symbol życia. Orzeźwiająca, święcona, chłodząca. Latem z plasterkiem cytryny, zimą z miodem i imbirem. W pierwszym odcinku nowej serii „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka będzie lać wodę. Tylko 14 % konsumentów zwraca uwagę na skład wody butelkowanej. A producenci nabijają nas w butelkę i upychają nam nawet wodę z kranu, bo prawo im na to pozwala. „Zdrowa”, „wyjątkowy smak”, „bogata w wapń” - Inspekcja Handlowa zakwestionowała tego typu hasła, bo wprowadzały konsumenta w błąd. Dlaczego w kraju pełnym uzdrowisk i źródeł, pijemy wody o składzie gorszym od kranówki? Która woda zdrowia doda, a która to tylko pic na wodę? Zapraszamy!
16:15

Kuchenne rewolucje 7Kuchenne rewolucje 7

+Szczegóły
16:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Cieszyński "Browar Mieszczański", (Cieszyn). Małżeństwo, Monika i Fryderyk postanowili połączyć serwowanie dobrego jedzenia i ważenie smacznego, lokalnego piwa w jedną restaurację. Taka też jest krótka historia Cieszyńskiego Browaru Mieszczańskiego. Niestety, choć na piwo goście wpadają często, to jedzenia nie zamawiają. A jak już zamawiają to narzekają. Bo w tym miejscu właściciele zainwestowali w nowe technologie, zapomnieli jednak zainwestować w dobrego kucharza. No i przelała się czara goryczy. Tylko Magda Gessler może pomóc teraz tej restauracji wypić to całe źle nawarzone piwo. Znana restauratorka z niedoświadczonym kucharzem zawalczy o dobre smaki. Ale czy zdążą z kolacją na czas?
17:15

Przyślij przepis

+Szczegóły
17:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Food Network oddaje antenę miłośnikom gotowania z całej Polski! Odwiedzimy prawdziwych pasjonatów i podpatrzymy, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. Poznamy się bliżej i będziemy biesiadować przy wspólnym stole!
17:45

Kulinarny rejs po Polsce

+Szczegóły
17:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Steki to tylko i aż smażona wołowina. Jakie mięso wybierać, jak je przyrządzać i z czym podawać, żeby było naprawdę wyjątkowe? Ponadto Mikołaj specjalnie dla swoich widzów sprawdzi, dlaczego mięso ze świni puławskiej jest tak dobre! Przygotuje też duszonego królika w musztardzie w sosie winnym z glazurowana marchewką i topinamburem. Poza tym niebanalne słodkie pierogi - z ziemniakami, kaszą gryczaną, serem oraz z cebulą.
18:15

Kuchnia dla odważnych 2

+Szczegóły
18:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!
18:45

Człowiek, ogień i wyżerka 6

+Szczegóły
18:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
"Człowiek, ogień i wyżerka" pokaże Wam kreatywne sposoby, w które Amerykanie posługują się ogniem. Od małych ognisk do twórczych, robionych na zamówienie grilli i wędzarek - odwiedzamy domowych kucharzy, mistrzów grillowania i szefów kuchni. Sygnały dymne zabiorą Rogera Mookinga m.in. przez południe Ameryki, gdzie skosztuje różnych, regionalnych BBQ, oraz Nową Anglię, gdzie czeka go niezapomniana wyżerka z owoców morza.
19:15

Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

+Szczegóły
19:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Magda Gessler w trzecim odcinku zaproponuje danie bezmięsne - knedle z morelami i marcepanem. Morele to czyste afrodyzjaki, a Magda Gessler ich moc dodatkowo podkręci zalewą z goździkami, cynamonem i wodą z kwiatów pomarańczy w roli głównej. W drugim przepisie Magda przeprowadzi nas przez tajniki kuchni Bliskiego Wschodu. Zajmie się czulentem, który w kulturze żydowskiej uznawany jest za pewnego rodzaju obrzęd. Danie to jest niezwykle aromatyczne, pełne tymianku, czosnku i imbiru. Chociaż wymaga sporej dawki cierpliwości, to efekty po spożyciu takich składników są murowane! Czekanie nie zawsze musi być nudne, a na pewno nie w obecności swojej drugiej połówki…
19:45

Kuchenne rewolucje 7Kuchenne rewolucje 7

+Szczegóły
19:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Restauracja "Rybka", (Gdańsk). Restauracja “Rybka” znajduje się blisko plaży, w gdańskiej dzielnicy Brzeźno. Jest to biznes rodzinny, który ma dwudziestoletnią historię. Początkowo była to zwykła smażalnia ryb, z czasem jednak, gdy stery od swojej mamy przejął pan Darek, zamieniła się w przytulną restaurację. Pan Darek nie serwuje już tylko ryb, ale także zapiekanki, schabowego i wszystko to, na co turysta i plażowicz ma ochotę. Bo tylko na klientów sezonowych można liczyć w tym miejscu. Poza sezonem “Rybka” umiera. Ożywić ma ją Magda Gessler. Czy i tym razem jej się uda?
20:45

Więcej niż gotowanie

+Szczegóły
20:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Razem z szefową kuchni, Michelle McKenzie, odwiedź niespotykane miejsca i wyjątkowych ludzi. Te spotkania sprawią, że świat kulinarny już nigdy nie będzie taki sam. Michelle pokaże Wam najciekawsze zakątki San Francisco. Wybierzcie się w tę podróż!
21:15

Patenciary 2

+Szczegóły
21:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Kolejny raz Daria Ładocha pokaże widzom proste i przydatne sztuczki, których warto używać w kuchni. Dzięki swoim patentom i sprytnym przepisom w 5 minut wyczaruje efektowne dania, które zrobią wrażenie na gościach i domownikach. W tym sezonie patenty m. in. na dania na wynos, obiady jednogarnkowe i aromatyczne zupy. Nie zabraknie też nowych pomysłowych przepisów na słodkości i przekąski. Także w tym sezonie Darii w kuchni pomogą energiczne córki – Lura i Mania.
21:45

MasterChef 7

+Szczegóły
21:45, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Czterdziestu dwóch kandydatów na polskiego MasterChefa ponownie rozpocznie walkę w najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym na świecie. Kto zostanie następcą Mateusza Zielonki, a dla kogo siódemka nie okaże się szczęśliwą liczbą? W siódmym sezonie kucharze amatorzy staną przed wyzwaniami przygotowania m.in. idealnych perliczek, tortu szwarcwaldzkiego, tournedos ¶ la Rossini, a nawet papki dla niemowląt. Kandydaci na mistrza kuchni będą musieli wykazać się także przed grupą dwustu harcerzy, dla których przygotują posiłek w Puszczy Niepołomickiej. Na planie nie zabraknie również okazji do wielkiego świętowania. Urodziny Michela to doskonała okazja, aby przygotować specjalne menu dla jurorów. Pasjonaci kuchni staną oko w oko z legendami kulinarnego świata. Oceni ich między innymi posiadaczka dwóch gwiazdek Michelina Hél¶ne Darroze. Na planie pojawią się także, dobrze znani polskiej publiczności, Robert Makłowicz oraz Pascal Brodnicki. Najlepsza piątka będzie walczyć o miejsce w finale w Singapurze – mieście 47 gwiazdek Michelina (w 38 restauracjach!), gdzie poznają najwybitniejszych artystów tamtejszej kuchni. Wśród nich znajdzie się Audra Morrice – jurorka „MasterChef Asia” i finalistka „MasterChef Australia”.
23:15

Perfekcyjni gospodarze 9

+Szczegóły
23:15, Poniedzia³ek 19 Sierpieñ 2019
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy, Roberto, Csaba oraz Diego ocenią, której parze należy się tytuł Perfekcyjnych gospodarzy.