TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Share to:

Food Network Polsat

Program TV

DZIŚ

MAJ 2016

NdPnWtŚrCzPtSo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

5 Maj 2016

00:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:00, Czwartek 5 Maj 2016
Po udanej batalii z pewną siecią fast food o prawa do autorskiej kanapki, właściciel Devine Pastabilities w San Diego obawia się, że teraz ktoś z jego knajpy próbuje wykraść jego kulinarne kreacje.
00:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:30, Czwartek 5 Maj 2016
W obawie o to, czy stali klienci nie cieszą się zbytnimi przywilejami, Larry, właściciel knajpy 730 South w Denver, prosi Charlesa Stilesa o pomoc. Tajemniczy Klienci odkryją, że źródłem problemu może być jeden z pracowników baru.
01:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
01:00, Czwartek 5 Maj 2016
Ewa Wachowicz zaprasza na odcinek serowy! Zacznie od fondue. Następnie zrobi sos serowy z makaronem tagliatelle. Na deser będzie sernik z orzechami. A na zakończenie na widzów czeka niespodzianka – też fondue, tylko z czekolady.
01:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
01:30, Czwartek 5 Maj 2016
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przyrządzi schab w sosie jabłkowo-pieczarkowym. Zrobi też bardzo zdrową surówkę z buraczków, marchewki i orzechów włoskich. Na deser pani Ewa upiecze czekoladowe muffinki z buraczkiem w środku.
02:00

Sklepowy turniej Guy'a

+Szczegóły
02:00, Czwartek 5 Maj 2016
Cztery mamy i zdolni kucharze zmierzą się ze sobą w rozgrywce gotowania ze składników na tę samą literę. Następnie mamy muszą przyrządzić brunch dla 4 osób za niewielką cenę. Finaliści doświadczą stresu, przygotowując kaloryczny przysmak.
03:00

Posiekani

+Szczegóły
03:00, Czwartek 5 Maj 2016
Czwórka zawodników z własnymi książkami kucharskimi i programami typu reality TV rywalizuje o 10 tysięcy dolarów dla wybranej przez siebie fundacji. W rundzie poświęconej przystawkom wyzwaniem jest gotowanie ciasta na babeczki.
03:45

Wielkie żarcie u Guy'a

+Szczegóły
03:45, Czwartek 5 Maj 2016
Guy zaprasza przyjaciółkę z Kulinarnych podróży Vickie Ochoa na ucztę w stylu południowego zachodu. Vickie zdradza przepis na słynną kanapkę z mięsem, a Guy przyrządza garnek zupy z tortillą i grillowanym kurczakiem ze śmietaną i tequilą.
04:10

Australijska przygoda kulinarna z Mattem Moranem

+Szczegóły
04:10, Czwartek 5 Maj 2016
Matt odkrywa region Daylesford i Macedon Ranges. Zaledwie kilka godzin podróży od Melbourne uczy się zbierać pasternak i udaje się na poszukiwanie trufli.
05:10

Kuchnia

+Szczegóły
05:10, Czwartek 5 Maj 2016
Na początek programu sałatka ziemniaczana - danie najczęściej wyszukiwane na stronie internetowej Food Network. Następnie gospodarze programu pokażą nowe, zabawne zastosowania kuchennych akcesoriów, a Katie przyrządzi mus truskawkowy.
06:00

Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy

+Szczegóły
06:00, Czwartek 5 Maj 2016
Sześciu przyjętych na akademię kucharzy poznaje dzięki Jenny i Rezie smaki inspirowane Grecją. W menu pojawią się: papoutsakia, tiropita, orzeźwiająca cukinia z miętą oraz sałatka z fasolą i piniolą.
06:30

Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy

+Szczegóły
06:30, Czwartek 5 Maj 2016
Sześciu kucharzy akademii testuje kuchnię łączącą najlepsze smaki indyjskie, chińskie i malajskie. Dziś w menu: zupa laksa z krewetkami, słodki ziemniak, lemak z fasolką szparagową oraz kałamarnica z pieprzem i solą.
07:00

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
07:00, Czwartek 5 Maj 2016
W sadach Cherry Lane Anna wydaje przyjęcie z okazji narodzin dziecka. Po rozpakowaniu prezentów będą przystawki i desery: trufle z kozim serem, babeczki z chleba z mąki kukurydzianej z sałatką z krewetkami mini i ciasteczka wiśniowe.
07:30

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
07:30, Czwartek 5 Maj 2016
Anna Olson i jej mąż Michael wybierają się do parku Shorthills Provincial. W trakcie romantycznej wyprawy delektują się słodkimi i słonymi smakami, fajitą, napojem z limy, sałatką coleslaw i ciastkami z brązowego masła.
08:00

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
08:00, Czwartek 5 Maj 2016
Ree wypełnia zamrażalnik ulubionymi przysmakami rodziny, które dobrze jest mieć pod ręką. Robi zapiekankę z makaronem i placki z kurczakiem w pysznym cieście tymiankowym.
08:30

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
08:30, Czwartek 5 Maj 2016
Ree dzieli się swoimi przysmakami na poprawę nastroju - pyszną zupą pomidorową i wyśmienitym grillowanym serem. Na śniadanie proponuje niezwykły deser parfait z jogurtem.
09:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
09:00, Czwartek 5 Maj 2016
Ewa Wachowicz zaprasza na odcinek serowy! Zacznie od fondue. Następnie zrobi sos serowy z makaronem tagliatelle. Na deser będzie sernik z orzechami. A na zakończenie na widzów czeka niespodzianka – też fondue, tylko z czekolady.
09:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
09:30, Czwartek 5 Maj 2016
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przyrządzi schab w sosie jabłkowo-pieczarkowym. Zrobi też bardzo zdrową surówkę z buraczków, marchewki i orzechów włoskich. Na deser pani Ewa upiecze czekoladowe muffinki z buraczkiem w środku.
10:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:00, Czwartek 5 Maj 2016
Ewa Wachowicz postanowiła wyczarować w kuchni potrawy niezwykłe. Pokaże, jak przygotować filety z sandacza na makaronie z cukinii, podane z topinamburem i sosem grejpfrutowym. Na deser będzie ciasto biszkoptowe w kształcie piramidy.
10:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:30, Czwartek 5 Maj 2016
Ewa Wachowicz zachęca do przyrządzania potraw rozgrzewających. Takich, jak zupa-krem z pieczonych pomidorów z dodatkiem papryczki chili. Albo pikantny gulasz zapiekany pod ciastem francuskim. Na deser będzie tarta z dynią na słodko.
11:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:00, Czwartek 5 Maj 2016
W dzisiejszym menu znajdzie się zapiekany kozi ser z sosem winogronowo - balsamicznym z sałatką szpinakową i oscypek smażony w pomidorowej tempurze ze smażoną kapustą.
11:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:30, Czwartek 5 Maj 2016
Dziś w menu Karola pojawi się sandacz z sosem laurowym i duszoną dynią i wędzony stek z sandacza z sosem śliwkowym i wyśmienity gulasz z selerem i grzybami.
12:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
12:00, Czwartek 5 Maj 2016
Po odkryciu nieścisłości w zapasach kurczaka i wołowiny, współwłaściciele Shades Oceanfront Bistro proszą o pomoc Charlesa Stilesa. Tajemniczy Klienci odkryją, że jeden z pracowników prowadzi na boku własny biznes.
12:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
12:30, Czwartek 5 Maj 2016
Obawiając się, że wskutek rywalizacji barmanów zaczyna znikać alkohol, Sarra, właściciel The Compass w Carlsbad w Kalifornii, prosi Charlesa o śledztwo. Tajemniczy Klienci dowiedzą się, kto naprawdę za tym stoi.
13:00

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
13:00, Czwartek 5 Maj 2016
Anna świętuje otwarcie Hors D’Oeuvres, sklepu z wykwintym jedzeniem. Robi białą pizzę z szynką i orkiszowym spodem, sałatkę z truflami i białą fasolą w kubeczkach z ciasta pasztecikowego, mus z węgorza podany na blinach i tarty tiramisu z jagodami.
13:30

Świeże smaki z Anną Olson

+Szczegóły
13:30, Czwartek 5 Maj 2016
Anna dzieli się z nami wiedzą na temat sztuki kulinarnej. Przyrządza chłodzoną sałatkę z grillowanych owoców morza, domowej roboty makaron z warzywami i białym winem, konfiturę z moreli i mus z białej czekolady z kompotem z jagód.
14:00

Australijska przygoda kulinarna z Mattem Moranem

+Szczegóły
14:00, Czwartek 5 Maj 2016
Matt odkrywa region Daylesford i Macedon Ranges. Zaledwie kilka godzin podróży od Melbourne uczy się zbierać pasternak i udaje się na poszukiwanie trufli.
15:00

Posiekani

+Szczegóły
15:00, Czwartek 5 Maj 2016
Szefowie kuchni przekonują się, że w każdej rundzie toczącej się o wysoką stawkę gry muszą przygotować potrawę z grilla. Do przyrządzenia przystawek mają wykorzystać znalezione w koszyku arbuzy i kubełek z lodem do chłodzenia wina.
16:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:00, Czwartek 5 Maj 2016
Ewa Wachowicz sięgnie po receptury tradycyjnej kuchni polskiej. Najpierw ugotuje zupę z brukwi. Na danie główne zrobi gęsie filety z sosem pomarańczowo-jabłkowym. A na deser przysmak z Poznania: rogale świętomarcińskie.
16:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:30, Czwartek 5 Maj 2016
W tym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu przygotuje roladki z cukinii – nadziewane kaszą i cielęciną. Do tego będzie sos kurkowy. Na deser pani Ewa upiecze szybkie ciasto z jabłkami i gruszkami, które po przekrojeniu przypomina salceson!
17:00

Australijska przygoda kulinarna z Mattem Moranem

+Szczegóły
17:00, Czwartek 5 Maj 2016
Matt udaje się na południe, by odkryć widowiskową Great Ocean Road, półwysep Bellarine i las Otway.
18:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
18:00, Czwartek 5 Maj 2016
Właściciele Toad Tavern w Littleton chcą wiedzieć, czy zespół ich syna nie skupia się bardziej na swoich aspiracjach niż na pracy w restauracji. Charles przysyła im Tajemniczych Klientów, którzy ustalą, że problem stanowi inny pracownik.
18:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
18:30, Czwartek 5 Maj 2016
Z uwagi na spadek sprzedaży usług dostawczych i liczne skargi klientów, Slice Works w Denver prosi Charlesa Stilesa o przyjrzenie się rowerowej firmie kurierskiej. Tajemniczy Klienci odkryją, że jeden z kurierów ma dwie prace jednocześnie.
19:00

Kulinarne podróże z Guyem Fierim

+Szczegóły
19:00, Czwartek 5 Maj 2016
Podczas tej podróży Guy objada się prosiętami w miastach, takich jak Colorado Springs i Minneapolis.
19:30

Kulinarne podróże z Guyem Fierim

+Szczegóły
19:30, Czwartek 5 Maj 2016
Guy zgłębia kuchnię łączącą wpływy włoskie i wyspiarskie. W Massachusetts odwiedza lokal, który serwuje kanapkę z bananem i odlotowe skrzydełka. W Colorado Springs zagląda do małej włoskiej knajpki na kulki ryżowe i pyszną cielęcinę.
20:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
20:00, Czwartek 5 Maj 2016
W tym odcinku Karol Okrasa przyrządza gulasz z pangi w kremowym sosie pomidorowym doprawionym chrzanem i buraczkami.
20:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
20:30, Czwartek 5 Maj 2016
W dzisiejszym menu znajdą się pyszne marchewkowe muffinki na przystawkę oraz sandacz z duszoną marchewką w pomarańczowym sosie chili.
21:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
21:00, Czwartek 5 Maj 2016
Ewa Wachowicz zaprasza na nietypowe gołąbki. Nietypowe, bo z farszem ziemniaczanym. Do gołąbków będzie sos pomidorowy oraz smażona cebula z boczkiem. Natomiast na deser autorka programu upiecze tort orzechowy – z bezami i masą kajmakową.
21:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
21:30, Czwartek 5 Maj 2016
W tym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi zupę serową z pulpetami drobiowymi. Robi się ją na wodzie, a mięsny smak pochodzi od pulpetów, które gotowane są na samym końcu. Na deser będzie szarlotka, którą pani Ewa od lat raczy swoich gości.
22:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
22:00, Czwartek 5 Maj 2016
Michael, właściciel Rock Island Cafe w Honolulu, martwi się spadkiem sprzedaży pamiątek w swojej restauracji. Charles Stiles przysyła tajemniczych klientów, którzy odkryją, że personel prowadzi w restauracji własny interes.
22:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
22:30, Czwartek 5 Maj 2016
Gdy Angie, właścicielka Cha Cha Cha Salsaria w Honolulu słyszy plotki o morskiej firmie dostawczej działającej bez pozwolenia, prosi Charlesa Stilesa o wyjaśnienie sprawy. Tajemniczy klienci sprawdzą, co dzieje się na morzu.
23:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:00, Czwartek 5 Maj 2016
Adam odwiedza Alaskę, by podjąć ogromne wyzwanie związane z 3-kilogramowym Kodiak Arrest.
23:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:30, Czwartek 5 Maj 2016
Adam Richman zwiedza piękne Honolulu na Hawajach, by spróbować tradycyjnych potraw.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2015

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group