TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Program TV

DZIŚ

WRZESIEŃ 2017

Nd Pn Wt Śr Cz Pt So
----- 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

26 Wrzesień 2017

00:00

Sklepowy turniej Guy'a 7

+Szczegóły
00:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Robi się ryzykowne, kiedy uczestnicy tworzą innowacyjne przystawki, których składniki są wybierane po przez rzucenie kostką do gry. Następnie kucharze muszą przygotować obiad z wykorzystaniem elementów z koszów z wyprzedaży. Na koniec, dwóch ostatnich szefów ma za zadanie przygotować pierniczki i obiad z wieprzowiny. Zwycięzcą zgarnia nagrodę i miejsce w finale turnieju.
01:00

Kulinarne wyzwanie na Filipinach 1

+Szczegóły
01:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
10 osób z całego świata zostało wybranych przez Asian Food Channel na podróże po Filipinach i konkurować o 50 000 dolarów! Czeka na nich zestaw trudnych wyzwań zarówno fizycznych i kulinarnych - od zamieszkania z miejscowymi tubylcami do znieważyć nieznane regionalne kuchnie Filipino! Kto wytrwa do końca i stanie się pierwszym zwycięzcą Amazing Food Challenge?
01:30

Kulinarne wyzwanie na Filipinach 1

+Szczegóły
01:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
10 osób z całego świata zostało wybranych przez Asian Food Channel na podróże po Filipinach i konkurować o 50 000 dolarów! Czeka na nich zestaw trudnych wyzwań zarówno fizycznych i kulinarnych - od zamieszkania z miejscowymi tubylcami do znieważyć nieznane regionalne kuchnie Filipino! Kto wytrwa do końca i stanie się pierwszym zwycięzcą Amazing Food Challenge?
02:00

Na ratunek restauracjom 1

+Szczegóły
02:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Lokal Village Pizza był niegdyś popularnym miejscem, jednak po latach zamiłowanie właścicielki - Bernice do starzyzny pogrążyło pizzerię. Specjaliści z naszego programu pozbędą się kiczu i skoncentrują na ekscentrycznym stylu restauracji.
02:50

Posiekani 26

+Szczegóły
02:50, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
W tym odcinku zwykłe rundy Posiekanych zostały zastąpione czekoladą, cukierkiem i ciastem, a udział w programie weźmie czworo cukierników. W pierwszej rundzie sędziowie będą obserwować, jak zawodnicy przygotowują pyszne dania z czekolady, np. czekoladowy Mississippi mud pie z wiśniami. W drugiej rundzie kucharze będą musieli do swoich słodyczy włączyć coś musującego i coś chrupiącego. A finaliści będą mieli godzinę, żeby przyrządzić, upiec i udekorować ciasta, które będą zawierać ryż i awokado.
03:40

Proste gotowanie z Kelsey 3

+Szczegóły
03:40, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kelsey Nixon pokaże wam jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady, proste techniki gotowania pomogą wam zostać szefem własnej kuchni!
04:10

Proste gotowanie z Kelsey 3

+Szczegóły
04:10, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kelsey Nixon pokaże wam jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady, proste techniki gotowania pomogą wam zostać szefem własnej kuchni!
04:35

Ewa gotuje 13

+Szczegóły
04:35, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu przyrządzi nietypową karkówkę, zapiekaną pod kiszoną kapustą z… ananasem. Z kolei na deser pani Ewa przygotuje ciasto z masą ananasową.
05:00

Ewa gotuje 12

+Szczegóły
05:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
W tym odcinku „Ewa gotuje” zobaczymy potrawy tradycyjnej kuchni polskiej – Ewa Wachowicz przyrządzi kurczaka w śmietanie, z kopytkami i surówką z marchewki i pomarańczy. Na deser będzie biszkopt z kremem orzechowym i suszonymi śliwkami.
05:25

Kobieta na Dzikim Zachodzie 9

+Szczegóły
05:25, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Ree Drummond wyjawia nam swoją miłość do wszystkiego, co czekoladowe, tak jak czekoladowe ciasto Ladda, pyszne czekoladowe ciasteczka z wróżbami, czekoladowe fondue w stylu retro, a nawet chipsy ziemniaczane w czekoladzie.
06:00

Posiekani 24

+Szczegóły
06:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Czwórka nowych gwiazd dumnie wkracza do kuchni z nadzieją na dotarcie do wielkiego finału. Na początek muszą skomponować hiszpańskie mięso z lekkim ciastkiem, rozebrać produkt wielkich rozmiarów i okiełznać drobne, cierpkie owoce.
07:00

Tajemniczy klient 7

+Szczegóły
07:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Właścicielka Black Rose Tavern widzi błędy w kasie i obawia się, że ktoś dopuszcza się kradzieży. Charles Stiles wysyła tajemniczych klientów, którzy dowiedzą się, że ktoś wykorzystuje jej działalność charytatywną do prywatnych celów.
07:30

Tajemniczy klient 7

+Szczegóły
07:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Nowym właścicielom Cafe Aldente w Studio City wydaje się, że ich pracownicy wciąż stosują dawne praktyki. Tajemniczy klienci pojawiają się w kawiarni, by przekonać się, czy ktoś ignoruje nowe zasady.
08:00

Kobieta na Dzikim Zachodzie 9

+Szczegóły
08:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Ree Drummond przyrządza nachos z kurczakiem w dwóch smakach dla rodziny, która wkrótce wróci do domu. Następnie wybierze się na mecz piłki nożnej chłopców, uzbrojona w ciastka z kawałkami czekolady.
08:30

Kobieta na Dzikim Zachodzie 9

+Szczegóły
08:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Ree Drummond wyjawia nam swoją miłość do wszystkiego, co czekoladowe, tak jak czekoladowe ciasto Ladda, pyszne czekoladowe ciasteczka z wróżbami, czekoladowe fondue w stylu retro, a nawet chipsy ziemniaczane w czekoladzie.
09:00

Posiekani 28

+Szczegóły
09:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
EPISODE SYNOPSIS NOT FOUND
10:00

Ewa gotuje 13

+Szczegóły
10:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Dziś odwiedzimy Amerykę Łacińską. Cóż bardziej kojarzy się z Meksykiem niż chili con carne, czyli gęsty i ostry sos z papryczką chili i mięsem, podany w kukurydzianym placku tortilla? Na deser pani Ewa upiecze swojskie ciasto na maślance.
10:30

Ewa gotuje 13

+Szczegóły
10:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Ewa Wachowicz zaprasza na kurczaka w pikantnym sosie z dodatkiem gorzkiej czekolady. Na deser pani Ewa proponuje rogaliki nadziewane marmoladą i oprószone cukrem pudrem.
11:00

Człowiek kontra naród smakoszy 1

+Szczegóły
11:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
W ramach kulinarnej wyprawy Adam Richman odwiedza Nashville, światową stolicę muzyki country. Adam odwiedza znany lokal - Prince's Hot Chicken Shack, by spróbować specjalności Nashville - pikantnego, pieczonego kurczaka.
11:30

Człowiek kontra naród smakoszy 1

+Szczegóły
11:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Adam jest w Connecticut. Najpierw odgryzie kawał historii, odwiedzając miejsce narodzin hamburgera - Louis' Lunch. Lokal ten karmi naród smakoszy od początku XX wieku, bo właśnie tam i wtedy został wynaleziony hamburger.
12:00

Na ostro! 1

+Szczegóły
12:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Chefs Roger Mooking and Aarón Sánchez seek food that's hotter-than-the-sun on the balmy beaches of Miami. Authentic Jamaican jerk chicken and fiery Peruvian ceviche bring the heat, but at a hip Mexican eatery, the boys challenge each other to the hottest drink on the planet: the Vato Loco
12:30

Na ostro! 1

+Szczegóły
12:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
In South Carolina, chefs Roger Mooking and Aarón Sanchez discover the true meaning of southern heat. They indulge in tongue-torching dishes like XXX spicy oyster shooters, spicy Sriracha doughnuts and jalapeno mac and cheese!
13:00

Proste gotowanie z Kelsey 3

+Szczegóły
13:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kelsey Nixon pokaże wam jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady, proste techniki gotowania pomogą wam zostać szefem własnej kuchni!
13:30

Proste gotowanie z Kelsey 3

+Szczegóły
13:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kelsey Nixon pokaże wam jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady, proste techniki gotowania pomogą wam zostać szefem własnej kuchni!
14:00

Dziś gotuje Tata! 2

+Szczegóły
14:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Dla Jemiego najważniejsza jest rodzina dlatego przygotowuje dla nich pyszne dania! Jako mąż, ojciec i kucharz poddaje swoje umiejętności kulinarne testom i przygotowuje posiłki dla jego rodziny. Jemie jest otwarty na pomoc przy gotowaniu, niezależnie czy jest to jego syn Jack czy babcia Ginny. Dla rodziny Jamiego nie ma nic przyjemniejszego niż wspólny posiłek !
14:30

Dziś gotuje Tata! 2

+Szczegóły
14:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Dla Jemiego najważniejsza jest rodzina dlatego przygotowuje dla nich pyszne dania! Jako mąż, ojciec i kucharz poddaje swoje umiejętności kulinarne testom i przygotowuje posiłki dla jego rodziny. Jemie jest otwarty na pomoc przy gotowaniu, niezależnie czy jest to jego syn Jack czy babcia Ginny. Dla rodziny Jamiego nie ma nic przyjemniejszego niż wspólny posiłek !
15:00

Extra Virgin 4

+Szczegóły
15:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Debi zabierze Gabriele na wycieczkę aby zaczerpnąć świeżego powietrza i poszukać odpowiednich składników. Po powrocie do domu przygotowują potrawy i zjedzą je na podwórku. Po mile spędzonym dniu, Gabriele poczuje się jak w domu w Toskanii.
15:30

Extra Virgin 4

+Szczegóły
15:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Nowy Jork nie musi być wcale drogi ! Debi i Gabriele są zdeterminowani aby spędzić weekend w Nowym Jorku jak najtaniej. Pojadą na wycieczkę mostem Brooklyńskim, zasmakują niedrogich smakołyków z lokalnych sklepów ze słodyczami i odwiedzą unikatowe piekarnie w hiszpańskim Harlem. Na koniec przygotują obiad dla całej rodziny za mniej niż 15 dolarów.
16:00

Ewa gotuje 13

+Szczegóły
16:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Dziś odwiedzimy Amerykę Łacińską. Cóż bardziej kojarzy się z Meksykiem niż chili con carne, czyli gęsty i ostry sos z papryczką chili i mięsem, podany w kukurydzianym placku tortilla? Na deser pani Ewa upiecze swojskie ciasto na maślance.
16:30

Ewa gotuje 13

+Szczegóły
16:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Ewa Wachowicz zaprasza na kurczaka w pikantnym sosie z dodatkiem gorzkiej czekolady. Na deser pani Ewa proponuje rogaliki nadziewane marmoladą i oprószone cukrem pudrem.
17:00

Wiem, co jem 6

+Szczegóły
17:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka
17:30

Wiem, co jem 6

+Szczegóły
17:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka
18:00

Posiekani 25

+Szczegóły
18:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Trzy wykwintne dania rybne zaskoczą jurorów tuż po emocjonującej rundzie przystawek, w której pojawi się okoń i kosztowna przyprawa.
19:00

Człowiek kontra naród smakoszy 1

+Szczegóły
19:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kulinarna eskapada Adama znów przywiodła go do Oklahomy. Odwiedzi Spudder, restaurację serwującą steki, która pamięta czasy poszukiwania ropy. Adam spróbuje tam jednego z najsłynniejszych steków w mieście o nazwie "Odwiert".
19:30

Człowiek kontra naród smakoszy 1

+Szczegóły
19:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Adam podróżuje wzdłuż Zatoki Meksykańskiej w poszukiwaniu pysznego jedzonka. Próbuje legendarnych żeberek w The Shed i zgłębia bogactwo smaków półmisku z owocami morza w lokalu The Original Oyster House w Gulf Shores.
20:00

Ewa gotuje 13

+Szczegóły
20:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu przyrządzi nietypową karkówkę, zapiekaną pod kiszoną kapustą z… ananasem. Z kolei na deser pani Ewa przygotuje ciasto z masą ananasową.
20:30

Ewa gotuje 12

+Szczegóły
20:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
W tym odcinku „Ewa gotuje” zobaczymy potrawy tradycyjnej kuchni polskiej – Ewa Wachowicz przyrządzi kurczaka w śmietanie, z kopytkami i surówką z marchewki i pomarańczy. Na deser będzie biszkopt z kremem orzechowym i suszonymi śliwkami.
21:00

Proste gotowanie z Kelsey 4

+Szczegóły
21:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kelsey Nixon pokaże widzom, jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady oraz proste techniki gotowania pomogą im zostać szefem we własnej kuchni.
21:30

Proste gotowanie z Kelsey 4

+Szczegóły
21:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kelsey Nixon pokaże widzom, jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Jej niezawodne rady oraz proste techniki gotowania pomogą im zostać szefem we własnej kuchni.
22:00

Lokalne smaki według Amy 2

+Szczegóły
22:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Amy Thielen zaprasza widzów do swojej uroczej kuchni. Tam przygotowuje zaskakujące i pyszne potrawy. Mistrzyni kuchni spotyka się również z lokalnymi mieszkańcami.
22:30

Lokalne smaki według Amy 2

+Szczegóły
22:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Amy Thielen zaprasza widzów do swojej uroczej kuchni. Tam przygotowuje zaskakujące i pyszne potrawy. Mistrzyni kuchni spotyka się również z lokalnymi mieszkańcami.
23:00

Człowiek kontra naród smakoszy 1

+Szczegóły
23:00, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Kulinarna eskapada Adama znów przywiodła go do Oklahomy. Odwiedzi Spudder, restaurację serwującą steki, która pamięta czasy poszukiwania ropy. Adam spróbuje tam jednego z najsłynniejszych steków w mieście o nazwie "Odwiert".
23:30

Człowiek kontra naród smakoszy 1

+Szczegóły
23:30, Wtorek 26 Wrzesieñ 2017
Adam podróżuje wzdłuż Zatoki Meksykańskiej w poszukiwaniu pysznego jedzonka. Próbuje legendarnych żeberek w The Shed i zgłębia bogactwo smaków półmisku z owocami morza w lokalu The Original Oyster House w Gulf Shores.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group