TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Share to:

Food Network

Program TV

DZIŚ

GRUDZIEŃ 2016

NdPnWtŚrCzPtSo
---- 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

7 Grudzień 2016

00:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Gdy właściciele A La Carts Food Pavilion w Portland słyszą skargi od najemców na temat nowego menedżera, proszą Charlesa Stilesa o przeprowadzenie śledztwa. Tajemniczy klienci sprawdzą, czy skargi są uzasadnione.
00:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
00:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
W obawie, że pracownicy nieco przesadzają z cyfrowymi filmikami, które mają promować restaurację, właściciele Amalfi's w Portland proszą Charlesa Stilesa o wsparcie. Tajemniczy klienci przybywają z pomocą.
01:00

Na ratunek restauracjom

+Szczegóły
01:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Brownstone Bistro potrzebuje wielkich zmian. Niestety, właściciele - ojciec i syn nie mogą dojść do porozumienia. Derek Minkensky i Paula Velez z programu "Na ratunek restauracjom" podejmują ostateczną próbę ocalenia rodzinnej firmy.
02:00

Na ratunek restauracjom

+Szczegóły
02:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Właściciel restauracji Piraba marzy o radykalnych zmianach, jednak o ciekawe pomysły jest równie trudno, co o stałych klientów. Czy program "Na ratunek restauracjom" ocali podstarzałą restaurację?
03:00

Mordercza kuchnia

+Szczegóły
03:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
W konkurencji na czas, trójka kucharzy musi przyrządzić omlet, dzieląc się jedną patelnią. Jeden z kucharzy musi wydobyć składniki dania z ostryg z beczki na ropę. Kolejny z nich musi użyć palców zamiast trzepaczki, by przyrządzić ptysia.
03:45

Tajemniczy klient

+Szczegóły
03:45, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Właściciele Fenders Moto Cafe and Brew Pub w Portland w stanie Oregon wzywają Charlesa Stilesa, gdy odkrywają, że zniknęła część cennych pamiątek motocyklowych. Tajemniczy klienci sprawdzą, czy odpowiada za to któryś z pracowników.
04:10

Ewa gotuje

+Szczegóły
04:10, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Na tydzień przed Wigilią autorka programu „Ewa gotuje” przygotuje karpia w sosie cebulowym. Na deser będą pięknie udekorowane pierniczki. Nie zabraknie również choinki i świątecznych ozdób oraz bożonarodzeniowych życzeń.
04:40

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
04:40, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Ree zaprosiła rodzinę i znajomych na świąteczne spotkanie na ranczu Drummondów. Przyrządza między innymi fantastyczne kanapki z polędwicą.
05:10

Nigella ekspresowo

+Szczegóły
05:10, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Mniejsza o święto, liczy się wspaniały posiłek przyrządzany z jego okazji - od napojów i przekąsek na powitanie gości, po proste i pyszne, niewymagające wysiłku dania i bajeczne prezenty na pożegnanie.
05:35

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
05:35, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Ree Drummond przyrządza w 16 minut dania na każdą porę dnia. W menu znajdą się francuskie tosty z bitą śmietaną i syropem klonowym, wrap z grillowanym kurczakiem i sałatką z truskawek, steki z serem i przysmak z jabłek i masła orzechowego.
06:00

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
06:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Ree jest sama w domu i urządza spontaniczną kolację dla swojego taty. Przyrządza jego ulubione dania, takie jak stek Oscar z pieczonymi łodygami szparagów.
06:30

Kobieta na Dzikim Zachodzie

+Szczegóły
06:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Ree zaprosiła rodzinę i znajomych na świąteczne spotkanie na ranczu Drummondów. Przyrządza między innymi fantastyczne kanapki z polędwicą.
07:00

Boże Narodzenie w 12 odsłonach

+Szczegóły
07:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Lisa Faulkner spotyka się z Jeni na kolację wigilijną. Lisa przygotuje ciasteczka filo z krewetkami i saganaki i proste babeczki z bakaliami, a ekspert od drinków Wayne Collins rozgrzeje atmosferę koktajlem z gorącą kawą i przyprawami.
07:30

Boże Narodzenie w 12 odsłonach

+Szczegóły
07:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Matt Tebut spotyka się z Jeni i znawcą win Peterem Richardsem. Matt przygotuje pieczonego indyka w zalewie solnej z sosem i dodatkami. Z pozostałości po bożonarodzeniowych potrawach wyczaruje azjatycką sałatkę z indyka.
08:00

Kuchnia

+Szczegóły
08:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Katie Lee zabiera nas do Wirginii Zachodniej, by przyrządzić pieczonego kurczaka na poprawę nastroju. Katie zdradzi nam, czego należy unikać przy smażeniu w głębokim tłuszczu oraz pokaże lokalne sposoby na oszczędzanie czasu w kuchni.
09:00

Na ratunek restauracjom

+Szczegóły
09:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Brownstone Bistro potrzebuje wielkich zmian. Niestety, właściciele - ojciec i syn nie mogą dojść do porozumienia. Derek Minkensky i Paula Velez z programu "Na ratunek restauracjom" podejmują ostateczną próbę ocalenia rodzinnej firmy.
10:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga z rusztu. Na deser pani Ewa zrobi torcik śmietanowy – błyskawiczny, bo bez pieczenia. Za to z jagodami i galaretką!
10:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
10:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu przyrządzi bakłażany, zapiekane z ostrym sosem pomidorowym i serem feta. Na deser będzie sernik na zimno – z masą na bazie jogurtu i galaretki.
11:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Karol Okrasa udaje się do Twierdzy Modlin na teren dawnego lotniska wojskowego. Jego gość, Wiesław Antolak, słynie jako najlepszy kucharz wśród lotników. Z Karolem przyrządzi chłodnik latającego Bacy i jagnięcinę duszoną w owocach.
11:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
11:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Karol Okrasa odwiedza zakład Zbigniewa Nowaka, który produkując polskie wędliny zachowuje wysoką jakość i tradycyjny polski smak. Karol i Zbigniew przygotują makaron z surową kiełbasą i grzybami oraz łososia smażonego z pieczoną szynką.
12:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
12:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Michael, właściciel Rock Island Cafe w Honolulu, martwi się spadkiem sprzedaży pamiątek w swojej restauracji. Charles Stiles przysyła tajemniczych klientów, którzy odkryją, że personel prowadzi w restauracji własny interes.
12:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
12:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Gdy Angie, właścicielka Cha Cha Cha Salsaria w Honolulu słyszy plotki o morskiej firmie dostawczej działającej bez pozwolenia, prosi Charlesa Stilesa o wyjaśnienie sprawy. Tajemniczy klienci sprawdzą, co dzieje się na morzu.
13:00

Wypieki z Anną Olson

+Szczegóły
13:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Cienki chleb jest popularny na świecie, przy czym w różnych kulturach pojawiają się różne jego odmiany. Anna pokazuje kilka najpopularniejszych rodzajów cienkiego chleba - m.in. pitę, naan i chrupiący lawasz z ziarnami.
13:30

Wypieki z Anną Olson

+Szczegóły
13:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Anna wyrabia ciasto pasujące do słonych farszów i tak zmienia proporcje, by stało się puszyste i delikatne. Weźcie udział w mistrzowskiej lekcji, gotując quiche z porem i serem Gruyere, zapiekankę z kurczaka i placek z mięsem - tourtiere.
14:00

Mistrzostwa w świątecznych wypiekach

+Szczegóły
14:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Siódemka cukierników przenosi tradycyjne świąteczne smaki w całkiem nowy wymiar. Na początek tworzą zawijany przysmak z dodatkiem ajerkoniaku. Następnie mają umiejętnie zastosować różne odmiany cukru i przypraw, przyrządzając drugi deser.
15:00

Nigella ekspresowo

+Szczegóły
15:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Nigella prezentuje dwa łatwe i niezwykle smaczne posiłki. Na początek w ekspresowym tempie przyrządza łososia, a potem serwuje zabaglione. Następnie pokazuje, jak przygotować chrupiący schab z kością, który podaje z sałatką ze szpinaku i pomidorów.
15:30

Gwiazdka z Denise Van Outen

+Szczegóły
15:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Lisa Faulkner odwiedza Denise, by przyrządzić idealne wegetariańskie danie na święta - steki z kalafiorem, szałwią i cebulą; Ina Garten zaprezentuje suflet z serem i szpinakiem, a rewelacyjne dodatki ze smażonych warzyw przyrządzi Siba.
16:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
16:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Święta już blisko, warto więc skomponować menu, które zaskoczy rodzinę i gości. Będą filety z pstrąga pod julienne z ziemniaka, do tego szpinak z orzechami włoskimi i serem gorgonzola. Na deser Ewa Wachowicz upiecze piernik na piwie.
16:30

Gwiazdka pełna smaku z Thomasiną Miers

+Szczegóły
16:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Przygotujcie się na gorące i pikantne Boże Narodzenie z Thomasiną Miers.
17:00

Bożonarodzeniowa uczta z Jodie Prenger

+Szczegóły
17:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Jodie Prenger prezentuje swoje ulubione potrawy świąteczne, w tym suflet z kozim serem z dodatkiem przypraw i orzechów laskowych, doskonałą pieczoną gęś i wystawny pudding maślany.
17:30

Nigella ekspresowo

+Szczegóły
17:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Mniejsza o święto, liczy się wspaniały posiłek przyrządzany z jego okazji - od napojów i przekąsek na powitanie gości, po proste i pyszne, niewymagające wysiłku dania i bajeczne prezenty na pożegnanie.
18:00

Mistrzostwa w świątecznych wypiekach

+Szczegóły
18:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Szóstka cukierników podejmie się zadania upieczenia placka. W pierwszej konkurencji zawodnicy muszą przyrządzić jak najlepsze desery z gotowych spodów. W drugim zadaniu cukiernicy tworzą trzy różne placki na trzech różnych spodach.
19:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
19:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Karola Okrasę odwiedzi pani Janina Molek, która z fasoli potrafi przyrządzić prawie wszystko. Z Karolem ugotuje zupę fasolową ze zrazikami mięsnymi i pasztet z fasoli z ziemniakami z fasolowym musem i sosem grzybowym.
19:30

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
19:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Karol Okrasa gości profesora Jerzego Borowskiego, wybitnego znawcę polskiej tradycji kulinarnej. Karol przyrządzi polędwiczki wieprzowe marynowane w powidłach, pieczone w liściach winogron, podane z buraczkami oraz tatar z troci.
20:00

Ewa gotuje

+Szczegóły
20:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje tradycyjną sztukę mięsa w sosie chrzanowym, podaną z ziemniaczanym puree i buraczkami na ciepło. Na deser będzie ambasador czekoladowy.
20:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
20:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przyrządzi babkę ziemniaczaną na żeberkach wieprzowych według przepisu podpatrzonego na Festiwalu Jadła Kresowego w Lubaczowie. Na deser będzie drożdżówka sypana.
21:00

Tajemniczy klient

+Szczegóły
21:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Gdy do menedżera Hawaii Yacht Club docierają skargi, że na imprezach dla członków klubu pojawiają się nieproszeni goście, prosi o pomoc Charlesa Stilesa. Tajemniczy klienci odkryją, którzy pracownicy przemycają na imprezy znajomych.
21:30

Tajemniczy klient

+Szczegóły
21:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Gdy Allen, właściciel ShoreFyre w Honolulu, dostrzega niezgodności w sprzedaży, kontaktuje się z Charlesem Stilesem z prośbą o wyjaśnienie sprawy. Tajemniczy klienci, Jordan i David odkryją podobny problem w sąsiednim sklepie dla surferów.
22:00

Gotowanie z Okrasą

+Szczegóły
22:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Karol Okrasa przedstawia klasyczne potrawy wigilijne. Przygotuje roladę z sandacza nadziewaną suszonymi prawdziwkami z sosem piernikowo-rodzynkowym. Nie zapomni też o kiszonej kapuście smażonej z jałowcem.
22:30

Ewa gotuje

+Szczegóły
22:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Ewa Wachowicz zaprasza na pasztet z królika i golonki. Na deser przyrządzi ciasteczka adwentowe o różnych smakach według receptury z Ustronia na Śląsku Cieszyńskim, gdzie tradycja wypieku takich smakołyków jest od lat bardzo mocna.
23:00

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:00, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Adam Richman dociera do Nowego Jorku, by skosztować specjałów Katz's Delicatessen, a następnie odwiedzić Sylvia's Restaurant, serwującą słynnego pieczonego kurczaka z goframi.
23:30

Człowiek kontra jedzenie

+Szczegóły
23:30, ¦roda 7 Grudzieñ 2016
Adam Richman przeżuwa potężne kanapki Ferdi z szynką, pieczoną wołowiną i specjalnym sosem z resztek pieczeni w Mother's Restaurant w Nowym Orleanie,.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2015

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group