TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Sexy kuchnia Magdy Gessler

Następny

odcinek: - 18:00 18 Listopad

Czerwień daje moc i energię, a nawet sprawia, że Magda Gessler w kuchni czuje się bezpiecznie. W drugim odcinku „Sexy kuchni” prowadząca zamieni swoje królestwo w czerwony raj kipiący seksem. Zaserwuje widzom wyjątkową orgię…. smaku. Na początek czerwone gazpacho. Owocowo-warzywną ucztę przygotuje z pomidorów, czerwonych papryk, arbuza i truskawek. Dobrym dodatkiem do tego okaże się sos aioli. Bohaterem drugiego dania będą ubóstwiane przez Magdę carabineros. Duże i wyraziście czerwone królowe morza. Przez jednych nazywane Scarlet, przez innych Edward. Co przygotuje Magda Gessler? Krewetki karabińczyki z grilla. Oprócz tego pokaże jak powinno się je jeść. Spróbuje przekonać widzów, że ich jedzenie może być bardzo seksowne. W szczególności wysysanie soków z ich głów! To wszystko w drugim odcinku „Sexy kuchni”.

odcinek: - 10:55 19 Listopad

Dla Magdy Gessler kuchnia meksykańska jest jedną z najlepszych na świecie i zarazem jedną z najtrudniejszych do przyrządzenia. W odcinku trzecim pojawi się klasyka kuchni azteckiej. Podobno gotowanie tego dania poza Meksykiem jest istnym grzechem. Jednak Magda Gessler kuchennych wyzwań się nie boi. Co zaserwuje na początek? Jedwabistą wieprzowinę z czekoladowo-paprykowym sosem molle. W tradycyjnym sosie znajdą się najostrzejsze papryki chili: poblano, habanero i jalapeno. Połączone z prawdziwie gorzką czekoladą i orzechami to danie będzie miało wyjątkowy smak! Po ostro-słodkiej przystawce, przyjdzie pora na szampański deser. Magda zaprezentuje szybki sposób na słodkie zakończenie kolacji. Przygotuje truskawki zabaione z odrobiną szampana. Bąbelki nie tylko dodadzą charakterystycznego wyrazu deserowi. Dzięki truskawkom podanym z lampką szampana grzeczna kolacja może zamienić się…. w upojną noc.

odcinek: - 22:30 19 Listopad

Dla Magdy Gessler kuchnia meksykańska jest jedną z najlepszych na świecie i zarazem jedną z najtrudniejszych do przyrządzenia. W odcinku trzecim pojawi się klasyka kuchni azteckiej. Podobno gotowanie tego dania poza Meksykiem jest istnym grzechem. Jednak Magda Gessler kuchennych wyzwań się nie boi. Co zaserwuje na początek? Jedwabistą wieprzowinę z czekoladowo-paprykowym sosem molle. W tradycyjnym sosie znajdą się najostrzejsze papryki chili: poblano, habanero i jalapeno. Połączone z prawdziwie gorzką czekoladą i orzechami to danie będzie miało wyjątkowy smak! Po ostro-słodkiej przystawce, przyjdzie pora na szampański deser. Magda zaprezentuje szybki sposób na słodkie zakończenie kolacji. Przygotuje truskawki zabaione z odrobiną szampana. Bąbelki nie tylko dodadzą charakterystycznego wyrazu deserowi. Dzięki truskawkom podanym z lampką szampana grzeczna kolacja może zamienić się…. w upojną noc.

Kilka słów o programie

W nowym programie ambasador kanału Food Network przyrządzi dla widzów swoje autorskie dania. Intrygujące połączenia smaków, niezwykłe kompozycje kolorów i kształtów – Magda Gessler zwraca uwagę nawet na najdrobniejsze detale. Przecież nie tylko smak potrawy jest ważny. Liczy się także to, jak danie zostanie podane. W każdym odcinku ikona polskiej kuchni zaprezentuje kilka przepisów. Dowiemy się jak zrobić wrażenie za pomocą jedzenia oraz jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy. Nie zabraknie także inspiracji na szałową kolację z przyjaciółkami i przepisów na przepyszne słodkości, które nie tuczą! Czy można życzyć sobie czegoś więcej?


Premiera w niedziele o 10:55 tylko w Food Network!

W odcinku zostały użyte profesjonale, japońskie noże kuchenne MASAHIRO. Serdecznie dziękujemy marce za współpracę.

Garnków do gotowania użyczyła firma TOM-GAST, wyłączny dystrybutor marki De Buyer na Polskę. Jesteśmy wdzięczni za pomoc w realizacji odcinka.

Zastawa użyta w odcinku została zaprezentowana dzięki uprzejmości wypożyczalni GASTRO-MAGIC SERVICE.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group