TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Sexy kuchnia Magdy Gessler

Następny

odcinek: - 11:45 4 Luty

Już w pierwszym odcinku ikona telewizji odsłoni tajniki kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler zaprezentuje swoją ulubioną sałatkę Salpicon z owocami morza. To właśnie krewetki black tiger i świeże mule są doskonałymi afrodyzjakami. Ugotowane al dente mają wzmocnione właściwości! Prowadząca do przepisu doda także ziarna granatu. Niewiele osób wie, że zaraz po arbuzie jest to najlepszy substytut viagry. Salpicon to także soczyste pomidory, pieczona papryka i sałata radicchio. To będzie prawdziwa eksplozja smaków! Drugą potrawą jest bardzo lekki krem pomidorowy. Jak gotuje go Magda Gessler? Pierwsza zasada: oddzielnie warzywa i pomidory. Prowadząca nieśmiało podpowie Panom jaki składnik najlepiej działa na ich zmysły. Do dania doda aromatyczny czosnek i rozmaryn, a także… kozi ser! Jedno jest pewne! „Sexy kuchnia Magdy Gessler” uwodzi i dostarcza wielu wrażeń miłośnikom niebanalnych smaków!

odcinek: - 11:45 11 Luty

Czerwień daje moc i energię, a nawet sprawia, że Magda Gessler w kuchni czuje się bezpiecznie. W drugim odcinku „Sexy kuchni” prowadząca zamieni swoje królestwo w czerwony raj kipiący seksem. Zaserwuje widzom wyjątkową orgię…. smaku. Na początek czerwone gazpacho. Owocowo-warzywną ucztę przygotuje z pomidorów, czerwonych papryk, arbuza i truskawek. Dobrym dodatkiem do tego okaże się sos aioli. Bohaterem drugiego dania będą ubóstwiane przez Magdę carabineros. Duże i wyraziście czerwone królowe morza. Przez jednych nazywane Scarlet, przez innych Edward. Co przygotuje Magda Gessler? Krewetki karabińczyki z grilla. Oprócz tego pokaże jak powinno się je jeść. Spróbuje przekonać widzów, że ich jedzenie może być bardzo seksowne. W szczególności wysysanie soków z ich głów! To wszystko w drugim odcinku „Sexy kuchni”.

odcinek: - 22:15 14 Luty

Wszyscy je uwielbiają, bo podobno naprawdę potrafią poprawić humor. Niestety niewielu umie zrobić je w domu lub po prostu uważa to za wyzwanie. W siódmym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler udowodni, że przygotowanie parfait nie jest straszne. Prowadząca do wykonania domowych lodów wykorzysta konfiturę i wodę różaną oraz płatki róż. Wszystkie składniki nadadzą lodom nie tylko fantastycznego smaku, ale również pięknego koloru. Różane parfait podawane przez Magdę Gessler najlepiej komponuje się z sosem limonkowym i listkiem świeżej mięty. W siódmym odcinku królować będą same słodkości. Tym razem prowadząca zaserwuje swój ulubiony deser czyli węgierski specjał- naleśniki gundel palacsinta. Tajemnicą receptury jest alkohol. Magda Gessler do swoich naleśników wybrała koniak. Użyje go do ciasta naleśnikowego oraz polewy czekoladowej. Ważne jest, aby polewa była wykonana z prawdziwie gorzkiej czekolady. Prawdziwe naleśniki węgierskie powinny zawierać nadzienie z orzechów włoskich. Dla Magdy Gessler gundel palacsinta jest najlepszą propozycją na romantyczną kolację. A wy co wybieracie? Aksamitne parfait różane czy wyborne naleśniki gundel palacsinta?

Kilka słów o programie

W nowym programie ambasador kanału Food Network przyrządzi dla widzów swoje autorskie dania. Intrygujące połączenia smaków, niezwykłe kompozycje kolorów i kształtów – Magda Gessler zwraca uwagę nawet na najdrobniejsze detale. Przecież nie tylko smak potrawy jest ważny. Liczy się także to, jak danie zostanie podane. W każdym odcinku ikona polskiej kuchni zaprezentuje kilka przepisów. Dowiemy się jak zrobić wrażenie za pomocą jedzenia oraz jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy. Nie zabraknie także inspiracji na szałową kolację z przyjaciółkami i przepisów na przepyszne słodkości, które nie tuczą! Czy można życzyć sobie czegoś więcej?


Premiera w niedziele o 10:55 tylko w Food Network!

W odcinku zostały użyte profesjonale, japońskie noże kuchenne MASAHIRO. Serdecznie dziękujemy marce za współpracę.

Garnków do gotowania użyczyła firma TOM-GAST, wyłączny dystrybutor marki De Buyer na Polskę. Jesteśmy wdzięczni za pomoc w realizacji odcinka.

Zastawa użyta w odcinku została zaprezentowana dzięki uprzejmości wypożyczalni GASTRO-MAGIC SERVICE.

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group