TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Afrykańska kuchnia Rezy

Następny

odcinek: - 12:45 18 Czerwiec

Czas na podsumowanie polskich i francuskich kulinarnych wojaży Pascal Brodnickiego. W specjalnym odcinku przypomnimy najlepsze przepisy z odcinków "Pascal po polsku" i "Pascal po francusku", a wszystko okrasimy dodatkową porcją porad i trików. Jak poprawnie mrozić owoce, jak zrobić dobry winegret, jak przechowywać sałatę, samodzielnie uwędzić rybę i marynować czosnek? Pascal za odpowiedź na te pytania! Z pewnością pokochacie także "pascalowy" przepis na sałatkę z serem i... dwukolorowymi burakami.

Kilka słów o programie

Reza Mahammad jest czołowym przedstawicielem kuchni indyjskiej w Wielkiej Brytanii i gwiazdą telewizji kulinarnej. W nowej serii, Reza zabiera widzów w niezapomnianą podróż po Afryce Południowej, Namibii, Zambii, Botswanie i Mozambiku. Odkrywając lokalne delicje i urozmaicając tradycyjne afrykańskie receptury własnymi akcentami, Reza spotyka również miejscowych kucharzy, napawa się pięknem Afryki i uczy jej fascynującej historii.

Prezentowany przez: Reza Mahammad

Reza mówi o sobie, że jest ,,hybrydą rozerwaną między dwoma światami’, nawiązując do swojego indyjskiego wychowania i brytyjskiego wykształcenia. Reza wszedł w świat gastronomii w wieku 16 lat gdy przejął zarządzanie rodzinnym biznesem, The Star of India Restaurant. Choć specjalizuje się głównie w kuchni indyjskiej, Reza wierzy w eksperymentowanie z różnymi produktami i składnikami z całego świata. Uwielbia dodawanie nowych smaków i wymiarów do tradycyjnych dań, czym zyskał sobie przydomek ,,Księcia Przypraw”. Reza jest autorem dwóch książek kucharskich, Reza’s Indian Spice and Rice, Spice and All Things Nice.  Otworzył szkołę gotowania, Chez Cartier, w południowo-zachodniej Francji, na północ od Bordeaux.

 

Więcej z tego programu

 

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group