TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy

Następny

odcinek: - 12:45 18 Czerwiec

Czas na podsumowanie polskich i francuskich kulinarnych wojaży Pascal Brodnickiego. W specjalnym odcinku przypomnimy najlepsze przepisy z odcinków "Pascal po polsku" i "Pascal po francusku", a wszystko okrasimy dodatkową porcją porad i trików. Jak poprawnie mrozić owoce, jak zrobić dobry winegret, jak przechowywać sałatę, samodzielnie uwędzić rybę i marynować czosnek? Pascal za odpowiedź na te pytania! Z pewnością pokochacie także "pascalowy" przepis na sałatkę z serem i... dwukolorowymi burakami.

Kilka słów o programie

Odkryjcie w sobie talent kulinarny pod przewodnictwem dwójki guru: „chichoczącej smakoszki” Jenny Morris i „księcia przypraw” Rezy Mahammada, którzy otworzą przed Wami drzwi nadzwyczajnej akademii kulinarnej - już w listopadzie na Polsat Food Network. Mistrzowie kucharscy zabierają swoich uczniów w kulinarną podróż, pełną tradycji różnych krajów, próbując w nich wyzwolić entuzjazm do jedzenia. Przekazując wiedzę w miłej atmosferze, Jenny i Reza przekonują, że nawet najsłabsi szefowie kuchni potrafią przyrządzać doskonałe potrawy. Zaczynając od podstaw gotowania i docierając do zawiłości przepisów kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, uczestnicy przygotowują wyśmienite uczty pod uważnym okiem słynnych gospodarzy programu i w atmosferze doskonałej zabawy.

Prezentowany przez: Jenny Morris

Jenny Morris, znana również jako The Giggling Gourmet, jest jedną z najbardziej lubianych kucharek Afryki Południowej. Jenny jest autorką, felietonistką, prezenterką telewizyjną, nauczycielką, kucharką i przewodniczką kulinarną. Raz nawet prowadziła audycję radiową o gotowaniu i miłości!

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group