TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie

Kilka słów o programie

Podro?z?nik kulinarny Luke Nguyen leci do Wielkiej Brytanii w poszukiwaniu intensywnych smako?w, ukrytych pos?ro?d te?tnia?cych z?yciem ulic miasta i w pie?knych wiejskich okolicach Zjednoczonego Kro?lestwa. Podro?z? te? Luke rozpoczyna ze swoim bratem Lewisem w Londynie, gdzie podziwiaja? uroki Trafalgar Square, jednoczes?nie pa?aszuja?c przyprawiona? chilli sa?atke? z kalmaro?w i chorizo. W ramach odpoczynku od szybkiego stylu z?ycia stolicy Luke odwiedza walijskie miasto Cardiff, by skosztowac? pysznego s?wiez?ego chleba, dostarczanego osobis?cie przez piekarza na rowerze. W Edynburgu Luke pro?buje klasycznej szkockiej whisky. Degustuje pie?ciogwiazdkowe odmiany tego trunku we wspania?ym hotelu Balmoral, by naste?pnie delektowac? sie? haggis - potrawa? z podro?bek baranich. W swojej podro?z?y Luke zatoczy kra?g - wro?ci do Londynu, by wspominac? swoje przygody i uraczyc? sie? godna? gwiazdek Michelin uczta? w The Ledbury w dzielnicy Notting Hill. 

Prezentowany przez: Luke Nguyen

W Australii Luke Nguyen jest znany jako szef kuchni i w?a?ciciel nagrodzonej wietnamskiej restauracji Red Lantern w Sydney. Jest równie? autorem ?wietnie sprzedaj?cych si? ksi??ek: ,,Tajemnice Czerwonej Latarni” i ,,Pie?ni Sapa”. Jako gospodarz programu na antenie Polsat Food Network, Luke odkrywa kulinarne sekrety Wietnamu i prezentuje ciekawe narodowe przepisy.

Więcej z tego programu