TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie

Kilka słów o programie

Podróżnik kulinarny Luke Nguyen leci do Wielkiej Brytanii w poszukiwaniu intensywnych smaków, ukrytych pośród tętniących życiem ulic miasta i w pięknych wiejskich okolicach Zjednoczonego Królestwa. Podróż tę Luke rozpoczyna ze swoim bratem Lewisem w Londynie, gdzie podziwiają uroki Trafalgar Square, jednocześnie pałaszując przyprawioną chilli sałatkę z kalmarów i chorizo. W ramach odpoczynku od szybkiego stylu życia stolicy Luke odwiedza walijskie miasto Cardiff, by skosztować pysznego świeżego chleba, dostarczanego osobiście przez piekarza na rowerze. W Edynburgu Luke próbuje klasycznej szkockiej whisky. Degustuje pięciogwiazdkowe odmiany tego trunku we wspaniałym hotelu Balmoral, by następnie delektować się haggis - potrawą z podróbek baranich. W swojej podróży Luke zatoczy krąg - wróci do Londynu, by wspominać swoje przygody i uraczyć się godną gwiazdek Michelin ucztą w The Ledbury w dzielnicy Notting Hill. 

Prezentowany przez: Luke Nguyen

W Australii Luke Nguyen jest znany jako szef kuchni i właściciel nagrodzonej wietnamskiej restauracji Red Lantern w Sydney. Jest również autorem świetnie sprzedających się książek: ,,Tajemnice Czerwonej Latarni” i ,,Pieśni Sapa”. Jako gospodarz programu na antenie Polsat Food Network, Luke odkrywa kulinarne sekrety Wietnamu i prezentuje ciekawe narodowe przepisy.

Więcej z tego programu

 

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group