TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Sa?atka z kaszy gryczanej

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla

Składniki

  1. Schab umy?, osuszy?. Sk?adniki marynaty wymiesza? i dok?adnie obtoczy? ni? mi?so. Prze?o?y? do zamykanego naczynia i odstawi? na noc do lodówki.
  2. Przygotowa? g?siark? do w?dzenia (mo?e by? te? wok lub g??boka patelnia). Dno i boki wy?o?y? dok?adnie 2 warstwami folii aluminiowej. Brzegi pokrywki równie? dok?adnie owin?? foli?. Na dno wsypa? herbat?, ry?, cukier, zio?a, przyprawy i skórk? cytrynow?. Tak przygotowan? „w?dzarni?” rozgrza? na du?ym ogniu (oko?o 5 minut).
  3. Zamarynowane mi?so prze?o?y? do metalowego koszyczka (sprawdza si? kosz do sma?enia w g??bokim t?uszczu). Umie?ci? w domowej „w?dzarni”. Zmniejszy? ogie? do minimum. W?dzi? przez 60-70 minut.
  4. Po tym czasie wy??czy? kuchenk? i zostawi? mi?so na 10 minut, ?eby soki równomiernie si? roz?o?y?y.
  5. Gotowe wyj?? i pokroi? na plastry. Schab mo?na podawa? na ciep?o lub zimno, z dowolnymi dodatkami.