TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Garnek Rybaka

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 35 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Baza:

  • 3 ma?e ga??zki kopru w?oskiego, posiekane
  • 1 cebula, posiekana
  • 2dojrza?e pomidory, pokrojone
  • 1 cytryna, pokrojona
  • 1 ?y?eczka nasion kopru w?oskiego

Pasta:

  • 1 ?y?ki pasty Harissa
  • 2 ?y?ki pietruszki, posiekanej
  • 2 ?y?ki kolendry, posiekanej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 4 ?rednie ryby, wypatroszone
  • ½szklanki czarnych oliwek, posiekanych
  • Skórka i sok z 1 cytryny
  • ½ ?y?eczki zgniecionych nasion kopru w?oskiego
  • 2 ca?e papryczki chilli
  • 6 z?bków czosnku
  • oliwa z oliwek

Sa?atka:

  • ½ ogórka, cienko pokrojonego w s?upki
  • 1 czerwona cebula, cienko pokrojona
  • gar?? mi?ty, drobno posiekanej
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • sok z cytryny do skropienia
  • sól
  • pieprz