TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Garnek Rybaka

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 35 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Baza:

  • 3 małe gałązki kopru włoskiego, posiekane
  • 1 cebula, posiekana
  • 2dojrzałe pomidory, pokrojone
  • 1 cytryna, pokrojona
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego

Pasta:

  • 1 łyżki pasty Harissa
  • 2 łyżki pietruszki, posiekanej
  • 2 łyżki kolendry, posiekanej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 4 średnie ryby, wypatroszone
  • ½szklanki czarnych oliwek, posiekanych
  • Skórka i sok z 1 cytryny
  • ½ łyżeczki zgniecionych nasion kopru włoskiego
  • 2 całe papryczki chilli
  • 6 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek

Sałatka:

  • ½ ogórka, cienko pokrojonego w słupki
  • 1 czerwona cebula, cienko pokrojona
  • garść mięty, drobno posiekanej
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • sok z cytryny do skropienia
  • sól
  • pieprz

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group