TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Pieczony bakłażan i sałatka z cukinii

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • oliwa z oliwek
  • 4 duże, długie bakłażany, cienko pokrojone
  • 5 cukinii, pokrojone, naoliwione i grillowane
  • ½ szklanki świeżej kolendry, posiekanej
  • 3 łyżki prażonych orzeszków pini

Sos:

  • ½szkalnki pasty Tahiti
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • ½ szklanki souk z cytryny
  • Skórka z cytryny
  • 3 łyżki ciepłej wody
  • ½ szklanki jogurtu greckiego
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • ¾ szklanki natki pietruszki, posiekanej

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group