TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Korea?skie nale?niki z solonym karmelem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 10 porcji

Składniki

Te rozp?ywaj?ce si? w ustach dekadenckie przysmaki by?y ulubionymi nale?nikami mojej siostry Sonyi kiedy by?y?my ma?e. Uwielbiam chrupi?ce ciasto i delikatne nadzienie. Swój przepis ulepszy?am, zamieniaj?c tradycyjne nadzienie na to o smaku solonego karmelu. Mo?esz dowolnie zmienia? ich nadzienie – widzia?am ju? kilkana?cie innych wersji, od orzechów z miodem po ziarna sezamu. Zakochasz si? w z?o?ono?ci ich smaku. Za ka?dym k?sem najpierw b?dziesz przedziera? si? przez chrupi?c? skórk? a? do aksamitnego nadzienia. Te nale?niki szybko oka?? si? hitem zarówno dla dzieci jak i dla doros?ych.

Rada 1: ?wietnym dodatkiem b?dzie bita ?mietana lub lody waniliowe.

Rada 2: Podczas formowania kulek, upewnij si?, ?e wszystkie porcje maj? tak? sam? grubo?? ciasta. To u?atwi sma?enie.

Rada 3: Zamiast cukru muscovado mo?esz u?y? zwyk?ego br?zowego cukru.

Ciasto:

  • 1 ½ szklanki pe?not?ustego mleka
  • 2 ?y?ki cukru
  • 1 paczka dro?d?y w proszku
  • ½ ?y?eczki soli morskiej
  • 1 ½ szklanki m?ki razowej
  • 1 szklanka s?odkiej m?ki ry?owej
  • 4 ½ ?y?eczki m?ki kukurydzianej

Nadzienie:

  • ½ szklanki cukru muscovado
  • ½ szklanki orzeszków ziemnych, pokruszonych
  • 1 ?y?ka cynamonu
  • ¾ ?y?eczki soli morskie