TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Włoski chlebek - tarty

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 35 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki cukru
  • 10g drożdży w proszku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ½ szklanki letniej wody

Dodatki:

  • 200g sera ricotta
  • 200g mozzarelli (małe kulki)
  • 40 pomidorków cherry
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Parmezan

Salsa:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka pietruszki
  • 1 łyżka mięty, posiekanej
  • 1 łyżka kolendry, posiekanej
  • 1 łyżka bazylii, posiekanej
  • 1 łyżka  szczypiorku, posiekanego
  • 2 łyżki kaparów, posiekanych
  • 5 filetów anchois
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • Świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group