TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Grillowane tofu i kurczak Pad Thai

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 225g twardego tofu
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju z orzechów laskowych
  • Sól i pieprz
  • 2 szalotki, drobno posiekane
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 łyżka przyprawy chilli
  • ¼ szklanki pasty z tamaryndowca, rozrobionej z ¼ szklanki wody
  • ¼ szklanki octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • ¼ szklanki masła orzechowego
  • 500g tajskiego makaronu ryżowego, namoczonego w wodzie przez 15 minut i odcedzonego
  • ¼ szklanki cienko pokrojonej cebulki dymki
  • ¼ szklanki posiekanych liści kolendry
  • 110g kiełków
  • ¼ szklanki orzechów nerkowca, prażonych i posiekanych
  • 4 połówki limonki, podsmażone

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group