TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Grillowane tofu i kurczak Pad Thai

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 225g twardego tofu
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ?y?ki oleju z orzechów laskowych
  • Sól i pieprz
  • 2 szalotki, drobno posiekane
  • 2 z?bki czosnku, drobno posiekane
  • 1 ?y?ka przyprawy chilli
  • ¼ szklanki pasty z tamaryndowca, rozrobionej z ¼ szklanki wody
  • ¼ szklanki octu ry?owego
  • 2 ?y?ki sosu rybnego
  • 2 ?y?ki br?zowego cukru
  • ¼ szklanki mas?a orzechowego
  • 500g tajskiego makaronu ry?owego, namoczonego w wodzie przez 15 minut i odcedzonego
  • ¼ szklanki cienko pokrojonej cebulki dymki
  • ¼ szklanki posiekanych li?ci kolendry
  • 110g kie?ków
  • ¼ szklanki orzechów nerkowca, pra?onych i posiekanych
  • 4 po?ówki limonki, podsma?one