TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Indyk z ry?em po tajsku

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 2 porcje

Składniki

  • 1 ?y?ka oleju
  • 110g posiekanej cebuli
  • 3 z?bki czosnku
  • 454g groszku cukrowego
  • 110g startej marchewki
  • Pier? z indyka (450-690g)
  • 175ml roso?u
  • 60ml octu ry?owego
  • 2 ?y?ki cukru pudru
  • 2 ?y?ki niskosodowego sosu sojowego
  • 1 ?y?eczka zgniecionych p?atków chilli
  • 230g zwyk?ego ry?u, ugotowanego wed?ug instrukcji na opakowaniu
  • 2 ?y?ki ?wie?ej bazylii, posiekanej
  • Sól i pieprz