TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Miecznik z pomidorami i kaparami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 3/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 1 ?rednia cebula, pokrojona
  • Fenku? w?oski – bulwa, pokrojony w plastry
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 du?y z?bek czosnku
  • 800g pomidorów z puszki, ods?czonych
  • Sól
  • ?wie?o mielony pieprz
  • 2 ?y?ki bulionu
  • 2 ?y?ki dobrego, bia?ego, wytrawnego wina
  • Gar?? li?ci bazylii, posiekanych
  • 2 ?y?ki kaparów, ods?czonych
  • 15g niesolonego mas?a
  • 4 filety miecznika (oko?o 1,3kg)