TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Zabo?jczy burger z ketchupem Worcestershire

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Difficult
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 2 porcje

Składniki

  • 110g bekonu, pokrojonego na plasterki
  • 50g zmielonej czerwonej cebuli
  • 3 ?y?ki ?wie?ej szynki chorizo
  • 900g wo?owiny, mielonej
  • Sól I pieprz
  • 225g sera szwajcarskiego, 8 plasterków
  • 4 bu?ki kajzerki

Ketchup Worcestershire:

  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 50g czerwonej cebuli w plasterkach
  • 8 pomidorów, pokorjonych na 1,5cm plasterki
  • 1 ?y?ka czosnku
  • 2 ?y?ki sosu Worcestershire
  • 1 ?y?ki octu jab?kowego
  • 2 ?y?ki cukru
  • ½ ?y?eczki kopru w?oskiego
  • Sól I pieprz
  • Szczypta soli zio?owej
  • Szczypta ziaren gorczycy