TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Zupa z grillowanego kurczaka z tortill? i kremem tequila

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 35 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4-6 porcji

Składniki

Marynata:

  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 60ml tequili
  • Sok z dwóch limonek
  • 1 marynowana ostra papryczka
  • 1 ?y?ka kminku
  • 1 ?y?ka chilli
  • 4 z?bki czosnku
  • 1 ?y?eczka oregano
  • 1 ?y?eczka soli
  • 1 ?y?eczka ?wie?o mielonego pieprzu
  • 4 skrzyde?ka z kurczaka, bez skóry

Zupa:

  • 1 papryczka jalapeno, podsma?ona, zmielona
  • 1 ?y?ka oleju
  • 1 ?ó?ta cebula
  • 4 z?bki czosnku
  • 1 ?y?eczka chilli
  • 1 ?y?eczka kminku
  • Sól i pieprz
  • 1,9l bulionu
  • 410g pomidorów z puszki
  • Skórka i sok z 1 limonki
  • 1 tortilla, pokrojona w paski
  • 590ml oleju do sma?enia
  • 8 tortilli, pokrojonych w paski
  • 1 ?y?eczka soli
  • Szczypta chilli
  • 150ml kwa?ne ?mietany
  • 2 ?y?ki tequili
  • 1 ?y?eczka ?wie?o mielonego pieprzu
  • 1 awokado, pokrojone
  • ?wiartki limonki, do przybrania