TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Uroczyste ciasto M’hencha

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 40 min
  • Porcja dla

Składniki

Sk?adniki do masy:

  • 350 g blanszowanych migda?ów
  • 50 g posiekanych pistacji
  • 380 g cukru pudru
  • 400 g niesolonego, mi?kkiego mas?a
  • 2 du?e jaja z wolnego wybiegu
  • 100 g posiekanych, suszonych wi?ni
  • skórka z jednej cytryny
  • skórka z  jednej pomara?czy
  • szczypta mielonych go?dzików
  • 12 arkuszy ciasta filo
  • roztopione mas?o

Sk?adniki do dekoracji:

  • 2 ?y?ki sto?owe posiekanych pistacji
  • ?wie?e p?atki ró?y
  • skórka z pomara?czy i cytryny
  • cukier puder