TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Czekoladowe babeczki z polewą z masła orzechowego

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 25 min
  • Porcja dla
    › 14 – 15 babeczek

Składniki

Czekoladowe babeczki:

  • 160 g niesolonego masła, o temperaturze pokojowej
  • 150g cukru
  • 110 g jasnobrązowego cukru, zbitego
  • 2 bardzo duże jajka o temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czystej esencji waniliowej
  • 250 ml maślanki, wstrząśniętej, o temperaturze pokojowej
  • 125 ml ?mietany, o temperaturze pokojowej
  • 2 ?y?ki sto?owe zaparzonej kawy
  • 250 g zwyk?ej m?ki
  • 90 g dobrego kakao w proszku
  • 1 1/2 ?y?eczki sody
  • 1/2 ?y?eczka soli
  • Posiekane solone orzeszki ziemne – opcjonalnie  do dekoracji

?Polewa Kathleen z mas?a orzechowego :

  • 110 g cukru pudru
  • 100 g kremowego mas?a orzechowego
  • 70 g niesolonego mas?a o temperaturze pokojowej
  • 3/4 ?y?eczki czystej esencji waniliowej
  • 1/4 ?y?eczki soli
  • 80 ml ?mietanki