TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Grzybowe chlebki z ziołami w puszce podawane z serkiem kremowym z czosnkiem i dymka

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 35 min
  • Porcja dla
    › Porcja na: 2 chlebki w puszce

Składniki

  • 2 czyste i puste puszki o pojemno?ci 400g do pieczenia
  • 30ml mas?a
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 2 z?bki czosnku, zgniecione
  • 1 zielona papryka, pokrojona, bez nasion
  • 3 du?e pieczarki portobello (120 g)
  • 35g kopru w?oskiego, bez ?odyg, posiekanego
  • 35g pietruszki, posiekanej
  • 20ml sosu sojowego Kikkoman do przyprawienia

Podawa? z:

  • Serek kremowy z dymk? i kurczakiem z warzywami w bekonie (patrz pozosta?e przepisy)

Chleb

  • 250ml (150g) m?ki z proszkiem do pieczenia
  • 250ml (150g) br?zowej m?ki chlebowej
  • Pó? ?y?eczki proszku do pieczenia
  • 7ml soli
  • 125ml zimnego piwa lub wody sodowej