TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Grzybowe chlebki z ziołami w puszce podawane z serkiem kremowym z czosnkiem i dymką

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 35 min
  • Porcja dla
    › Porcja na: 2 chlebki w puszce

Składniki

  • 2 czyste i puste puszki o pojemności 400g do pieczenia
  • 30ml masła
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione
  • 1 zielona papryka, pokrojona, bez nasion
  • 3 duże pieczarki portobello (120 g)
  • 35g kopru włoskiego, bez łodyg, posiekanego
  • 35g pietruszki, posiekanej
  • 20ml sosu sojowego Kikkoman do przyprawienia

Podawać z:

  • Serek kremowy z dymką i kurczakiem z warzywami w bekonie (patrz pozostałe przepisy)

Chleb

  • 250ml (150g) mąki z proszkiem do pieczenia
  • 250ml (150g) brązowej mąki chlebowej
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 7ml soli
  • 125ml zimnego piwa lub wody sodowej

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group