TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Makaron z cukinią i szafranem w 15 minut

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 5 min
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 2 porcje

Składniki

  • 150g suchego makaronu gigli (można użyć też innych kształtów, np. penne, farfalle, świderki), ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • 1 duża cukinia, przekrojona wzdłuż na ćwiartki i następnie posiekana na plasterki grubości 1 cm
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • 300ml śmietany
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Mała szczypta szafranu

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group