TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Letnia sa?atka z pesto z dymki i przegrzebkami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 35 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Farro:

  • 3/4 szklanki farro semi-perlato (p?askurki cz??ciowo ?uskanej, gatunek orkiszu)
  • 1 ?y?ka soli morskiej

Pesto z dymki

  • 4 cebulki dymki
  • 1/2 szklanki ?wie?ych li?ci bazylii
  • odrobina czerwonego octu winnego
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek

Warzywa

  • 4 zielone cukinie, przekrojone wzd?u? na pó?, obci?te ko?ce
  • 2 ?ó?te kabaczki, przekrojone wzd?u? na pó?, obci?te ko?ce
  • oliwa z oliwek, do skropienia
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • 3 czerwone papryki
  • 1/2 szklanki ?wie?ych li?ci bazylii

Przegrzebki

  • 16 morskich przegrzebków, usuni?te mi??nie
  • oliwa z oliwek, do skropienia
  • zio?a prowansalskie, do posypania
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz