TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Panna cotta z wietnamskiej kawy i skondensowanego mleka

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 3/4 godz
  • Czas gotowania
    › N/A
  • Porcja dla
    › 6-8 porcji

Składniki

  • 600ml ?mietanki
  • 400g puszka s?odzonego mleka skondensowanego
  • 1 laska wanilii, przekrojona na pó?, pestki oddzielnie
  • 50g drobnego cukru
  • szczypta soli morskiej
  • 50g ziaren espresso (lub 3 ?y?eczki dobrej jako?ci espresso w proszku)
  • 1 ?y?ka sto?owa kakao
  • 2 ½ ?y?ki sto?owej lub 1 x 7g saszetki ?elatyny w proszku (lub 6 listków ?elatyny)
  • 4 ?y?ki sto?owe wody

Warstwa espresso:

  • 1 ?y?ka sto?owa drobnego cukru
  • 120ml ?wie?o zaparzonego espresso
  • ½ ?y?eczki ?elatyny w proszku (lub 1 listek ?elatyny)
  • 2 ?y?eczki wody
  • Ziarna espresso w czekoladzie lub 1 ?y?eczka dobrej jako?ci espresso instant w proszku do dekoracji (opcjonalnie)