TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kanapki Bhan Mi z wieprzowin?, piklowanymi warzywami i zio?ami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 7 min
  • Czas gotowania
    › 5 min
  • Porcja dla
    › 6 porcji

Składniki

Wieprzowina:

  • 3 z?bki czosnku, obrane
  • 2,5cm imbiru, obranego i posiekanego
  • ½ ?y?eczki bia?ego pieprzu, ziarnistego
  • 2 du?e gar?ci ?wie?ych li?ci kolendry z ?odygami
  • 4 cebulki ze szczypiorkiem, drobno posiekane
  • 2 ?y?ki sto?owe sosu rybnego (najlepiej wietnamskiego)
  • 1 ?y?ka sto?owa miodu
  • 500g pol?dwiczki wieprzowej, pokrojonej na d?ugie cienkie paski
  • olej arachidowy, do smarowania (w razie konieczno?ci)


Piklowane warzywa:

  • 1 ?y?eczka soli morskiej
  • 1 ?y?ka sto?owa drobnego cukru
  • 3 ?y?ki sto?owe octu ry?owego
  • 1 ma?a czerwona papryczka chili, drobno posiekana
  • 2 marchewki, obrane i starte na wst??ki (najlepiej obieraczk?)
  • 1 ogórek, starty na wst??ki (najlepiej obieraczk?)

 

Majonez z chili i kolendr?:

  • 1 ?agodna zielona papryczka chili, przekrojona, nasiona usuni?te
  • 1 ma?a gar?? ?wie?ych li?ci kolendry
  • 120g majonezu
  • odrobina ?wie?o wyci?ni?tego soku z limonki

Kanapki:

  • 6 ma?ych bagietek (petit pains)
  • kilka kropel sosu Maggi (opcja)
  • 3-4 li?cie sa?aty lodowej, porwane
  • 1 ?agodna czerwona papryczka chili, drobno pokrojona (opcja)
  • (cebulka pokrojona, do podania)