TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Wietnamska sa?ata z chrupi?cym kurczakiem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 35 min
  • Czas gotowania
    › N/A
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Kurczak:

  • 4 du?e z?bki czosnku, nieobrane
  • 1 kawa?ek imbiru wielko?ci kciuka, nieobrany
  • 1 ?y?eczka nasion kolendry
  • 1 gwiazdka any?u
  • 1 zielona papryczka chili, grubo posiekana
  • starta skórka i sok z jednej limonki
  • gar?? ?wie?ych li?ci kolendry z ?odygami
  • 1 ?y?ka sto?owa sosu rybnego (najlepiej wietnamskiego)
  • 8 udek kurczaka bez ko?ci (ze skórk?)
  • 1 ?y?ka sto?owa oleju s?onecznikowego

Sos:

  • drobno starta skórka oraz sok z 1 limonki
  • 3 ?y?ki sto?owe sosu rybnego (najlepiej wietnamskiego)
  • 2 ?y?ki sto?owe drobnego cukru
  • 1 ma?? czerwona papryczka chili, drobno posiekana (je?li nie lubisz ostrych da?, usu? nasiona)

Sa?ata:

  • 50g ?wie?ych kie?ków
  • gar?? ?wie?ych li?ci mi?ty
  • gar?? ?wie?ych li?ci kolendry
  • 200g li?ci chi?skiej kapusty, drobno posiekanych
  • 2 du?e marchewki, pokrojone w s?upki
  • gar?? solonych orzeszków ziemnych, grubo posiekanych