TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Zio?owy wietnamski sos do maczania (Nuoc Cham)

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › N/A
  • Porcja dla
    › 225 ml

Składniki

  • 3 ?y?ki sto?owe soku z limonki
  • 2 ?y?ki sto?owe drobnego cukru
  • 100ml wody
  • 2 ½ ?y?ki sto?owej sosu rybnego (najlepiej wietnamskiego)
  • 1 ma?y z?bek czosnku, drobno posiekany
  • 1-2 ma?e papryczki chili, drobno posiekane
  • gar?? ?wie?ych li?ci kolendry, drobno posiekanych
  • gar?? li?ci ostrej mi?ty wietnamskiej, drobno posiekanej