TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Sajgonki z krewetkami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 12 x papier ry?owy (ka?dy oko?o 7,5cm x 15cm)
  • 36 ugotowanych, obranych du?ych krewetek (oczyszczonych)
  • 12 li?ci kolendry
  • 1 ogórek, pokrojony w s?upki
  • 1 marchewka, obrana i pokrojona w s?upki
  • 2 cebule ze szczypiorkiem, pokrojone w s?upki
  • gar?? ?wie?ych li?ci wietnamskiej ostrej mi?ty
  • gar?? ?wie?ych li?ci kolendry
  • gar?? ?wie?ej mi?ty
  • gar?? ?wie?ej, s?odkiej tajskiej bazylii
  • zio?owy wietnamski sos do maczania (nuoc cham), do podania (patrz oddzielny przepis)