TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Ma?e, bia?e, upiorne pizze

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • Ok. 0,5 kg ciasta na pizz? (mo?e by? gotowe)
  • Bia?a m?ka do podsypania ciasta
  • 1 ?y?ka sto?owa oliwy z oliwek
  • 1 z?bek czosnku, drobno starty
  • sól i ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • 250 ml (1 szklanka) sera ricotta
  • ? szklanki startego parmezanu
  • ½ ?y?eczki przyprawy w?oskiej
  • 375ml (1 ½ szklanki) startego sera mozzarella (oko?o 170g)
  • 4 czarne oliwki bez pestek z odci?tymi ko?cami, ka?da poci?ta na 3 kr??ki