TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Halloweenowa zupa rybna w dyni

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 3 mini dynie
  • sól i czarny pieprz, p?atki w?dzonej papryki, pieprz cayenne, chili
  • oliwa z oliwek
  • 1 ma?a, drobno posiekana cebula
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 300ml bulionu rybnego
  • 150ml mleka
  • 75ml bia?ego wytrawnego wina
  • 1 li?? laurowy
  • 2 ga??zki tymianku
  • 2 ?rednie, pokrojone w kostk? ziemniaki
  • Po 75g z 4-5 ró?nych rodzajów ryb i owoców morza (np. dziki ?oso?, mintaj, dorsz, krab, rak), w kawa?kach
  • 150 ml g?stej ?mietany
  • starta skórka z cytryny
  • 1 ?y?ka posiekanego szczypiorku
  • 2 ?y?ki posiekanej natki pietruszki