TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Wegański amerykański placek dyniowy

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 1 godz 30 min
  • Porcja dla
    › 8-10 porcji

Składniki

Kruche ciasto na tartę:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki plus trochę do wałkowania
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka octu
  • sól
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego nierafinowanego lub z pierwszego tłoczenia
  • 4 do 6 łyżek zimnej wody

Nadzienie:

  • około 500ml puree z dyni
  • 220g tofu
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego 

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group