TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Chrupi?ca Wo?owina z Sosem Imbirowo-Sojowym i S?odkim Chili

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4-6 osób

Składniki

Sos chili do maczania:

  • 6 ?y?ek sto?owych s?odkiego tajskiego sosu chili
  • wyci?ni?ty sok z 2 limonek ( oko?o ¼ szklanki)
  • 2 ?y?ki sto?owe sosu rybnego

Sos imbirowo-sojowy:

  • 2 ?y?ki sto?owe jasnego sosu sojowego
  • 2 ?y?ki sto?owe octu ry?owego
  • 2 ?y?ki sto?owe oleju z pra?onego sezamu
  • 1-centymetrowy kawa?ek imbiru, obrany i pokrojony na zapa?ki
  • 450 g steków wo?owych
  • 1/4 szklanki m?ki kukurydzianej
  • 1 szczypta soli morskiej, plus ½ ?y?eczki
  • ?wie?o zmielony bia?y pieprz, plus ½ ?y?eczki
  • olej arachidowy do sma?enia
  • 1 torebka mieszanki sa?at (oko?o 170 g), do podania
  • 2 cytryny, pokrojone, do ozdoby
  • 2 dymki, drobno posiekane do ozdoby