TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kanapki z Wo?owin? i Sosem Sojowo-Pomara?czowym

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 25 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Marynata:

  • 1 ?y?ka wina ry?owego Shaohsing lub wytrawnej sherry
  • 2 ?y?ki jasnego sosu sojowego
  • 2 ?y?ki miodu
  • 4 ?y?ki soku pomara?czowego
  • szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta ?wie?o zmielonego czarnego pieprzu
  • 450 g pol?dwicy wo?owej, pokrojonej na 3 steki

Majonez wasabi:

  • 1 ?y?eczka wasabi w proszku
  • 1 ?y?ka wody
  • 3 ?y?ki majonezu
  • 1 szczypta bardzo drobnego cukru

Kanapka:

  • 16 ?wie?ych grzybów shiitake
  • 1 ?rednia czerwona cebula, posiekana na tak? sam? grubo?? jak grzyby
  • 4 (20-centymetrowe) patyczki bambusowe, namoczone w wodzie przez 30 minut
  • 1 ?y?ka sto?owa oleju ro?linnego
  • 4 bu?ki, przekrojone
  • li?cie sa?aty mas?owej do podania