TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kurczak w Sosie Ostrygowym z Bok Choy

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 6 udek kurczaka bez ko?ci i skóry, pokrojone na 5-centymetrow? kostk?
  • szczypta soli
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • 1 ?y?ka m?ki kukurydzianej

Sos:

  • 1/2 szklanki wywaru warzywnego
  • 1 ?y?ka jasnego sosu sojowego
  • 1 ?y?ka sosu ostrygowego
  • 1 du?a ?y?eczka sosu chili Guilin
  • 1 ?y?ka m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?ka oleju arachidowego
  • 2,5-centymetrowy kawa?ek ?wie?ego imbiru, obrany i pokrojony na cienkie plasterki
  • 1 ?y?ka sto?owa wina ry?owego Shaohsing
  • 4 ?wie?ych grzybów shitake, pokrojonych
  • 4 ma?e bok choy, bia?e cz??ci pokrojone na 2,5-centymetrowe kawa?ki, zielone cz??ci w ca?o?ci
  • 2 du?e dymki, drobno posiekane