TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Ma??e z Czarn? Fasol? i Piwem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 2 ?y?ki sto?owe oleju arachidowego
  • 3 z?bki czosnku, zgniecione i drobno posiekane
  • 1 ?y?ka sto?owa obranego i ?wie?o startego imbiru
  • 1 papryczka Fresno, bez nasion, posiekana
  • 2 kopiaste ?y?ki sto?owe sfermentowanej, solonej czarnej fasoli, umytej i zgniecionej
  • odrobina wina ry?owego Shaohsing lub wytrawnej sherry, opcjonalnie
  • 2 funty ma??y, umytych i oczyszczonych
  • 2 szklanki chi?skiego piwa
  • 3 ?y?ki sto?owe jasnego sosu sojowego
  • 3 cebulki ze szczypiorkiem, posiekane, szczypiorek do ozdoby
  • gar?? kolendry (li?cie i ?odygi), grubo posiekanej, do ozdoby