TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Piero?ki z Krewetkami i Szczypiorkiem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 25 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 24 piero?ki

Składniki

Farsz do piero?ków:

  • 230 g du?ych krewetek, oczyszczonych i zmielonych
  • 3 ?y?ki sto?owe chi?skiego szczypiorku (lub dymki), drobno posiekanego
  • 1/8 szklanki kasztanów, drobno posiekanych
  • 1 ?y?ka sto?owa sosu ostrygowego
  • 1 ?y?ka sto?owa wina ry?owego Shaohsing
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony bia?y pieprz

 

  • 30 p?atów Gyoza
  • 2 ?y?ki sto?owe oleju arachidowego

 

Sos do maczania:

  • 2 ?y?ki jasnego sosu sojowego
  • 2 ?y?ki octu ry?owego
  • 2 ?y?eczki z pra?onego sezamu
  • ma?a gar?? li?ci kolendry, drobno posiekanych
  • m?ka kukurydziana, do oprószenia