TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Ryba na słodko-kwaśno

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 25 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Ryba:

  • 4 łyżki stołowe soku z ananasa lub pomarańczowego
  • 450 g filetu z dorsza, pokrojonego na kawałki grubości 5 cm
  • sól morska i świeżo zmielony biały pieprz

Sos:

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku, zmielone
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki grubości 1 cm
  • 1 żółta cebula pokrojona na kawałki grubości 1 cm
  • jedna puszka kawałków ananasa w zalewie
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 kopiasta łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 dymka, posiekana, do ozdoby

Rada: podawać z gotowanym na parze ryżem

Specjalne wyposażenie: bambusowy zestaw do gotowania na parze

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group