TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Ryba na s?odko-kwa?no

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 25 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Ryba:

  • 4 ?y?ki sto?owe soku z ananasa lub pomara?czowego
  • 450 g filetu z dorsza, pokrojonego na kawa?ki grubo?ci 5 cm
  • sól morska i ?wie?o zmielony bia?y pieprz

Sos:

  • 1 ?y?ka oleju ro?linnego
  • 2 z?bki czosnku, zmielone
  • 1 ?y?eczka ?wie?o startego imbiru
  • 1 czerwona papryka, pokrojona na kawa?ki grubo?ci 1 cm
  • 1 ?ó?ta cebula pokrojona na kawa?ki grubo?ci 1 cm
  • jedna puszka kawa?ków ananasa w zalewie
  • 2 ?y?ki octu ry?owego
  • 2 ?y?ki jasnego sosu sojowego
  • 1 ?y?eczka br?zowego cukru
  • 1 kopiasta ?y?ka m?ki kukurydzianej
  • 1 dymka, posiekana, do ozdoby

Rada: podawa? z gotowanym na parze ry?em

Specjalne wyposa?enie: bambusowy zestaw do gotowania na parze