TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Yangzhou Fried Rice

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 4-6 osób

Składniki

Pikantny ketchup (opcjonalnie):

  • 2 ?y?ki ketchupu
  • 1 ?y?ka sosu chili sriracha

Sma?ony ry?:

  • 2 ?y?ki sto?owe oleju arachidowego, oddzielnie
  • 3 jajka, lekko ubite
  • 1 ?y?ka imbiru, obranego i ?wie?o startego
  • 1 ?rednia marchewka, pokrojona na 0,5centymetrow? kostk?
  • 350 g  gotowanej chi?skiej wieprzowiny (char siu) lub szynki, 0,5-centymetrow? kostk?
  • 1 ma?a gar?? suszonych krewetek, (opcjonalnie)
  • 3 ?wie?e grzyby shitake, obrane i posiekane
  • 1 szklanka mro?onego groszku
  • 3 szklanki ugotowanego dzie? wcze?niej ry?u ja?minowego
  • 1-2 ?y?ki jasnego sosu sojowego
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony bia?y pieprz
  • 1 ?y?eczka oleju z pra?onego sezamu
  • 1-2 dymki, pokrojone pod k?tem, do ozdoby