TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Chrupiące Tacos z Kaczką i Salsą z Gruszek i Mango

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 osoby

Składniki

Marynata:

  • 4 łyżki świeżego imbiru, obranego i startego
  • 2 łyżki wina ryżowego Shaohsing lub wytrawnego sherry
  • 2 łyżki stołowe mielonego pieprzu Sichuan
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 4 gwiazdki anyżu
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 2 filety z piersi kaczki, ze skórą, którą należy naciąć w kratę

Salsa z gruszki:

  • 1/2 dojrzałej azjatyckiej gruszki, pokrojonej w drobną kostkę
  • 1/2 dużego mango, pokrojonego w małą kostkę
  • 1 różowy grejpfrut, podzielony na kawałki, każdy kawałek pocięty na 3 części
  • 1/4 szklanki czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 2 łyżki kolendry, drobno posiekanej
  • 1 limonka, sok i skórka
  • 1 łyżka świeżego imbiru, obranego i startego
  • 1 czerwona papryczka Fresno, bez nasion, drobno posiekana
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
  • sól morska, do smaku
  • 2 łyżki stołowe kolendry, posiekanej
  • 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej do oprószenia
  • olej arachidowy do smażenia na głębokim tłuszczu 

Do podania:

  • małe żółte tortille kukurydziane
  • drobno posiekana kolendra
  • gruboziarnista sól morska
  • pokruszone płatki chili 

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group