TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Chrupi?ce Tacos z Kaczk? i Sals? z Gruszek i Mango

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 osoby

Składniki

Marynata:

  • 4 ?y?ki ?wie?ego imbiru, obranego i startego
  • 2 ?y?ki wina ry?owego Shaohsing lub wytrawnego sherry
  • 2 ?y?ki sto?owe mielonego pieprzu Sichuan
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 4 gwiazdki any?u
  • 1 ?y?ka ciemnego sosu sojowego
  • 1 ?y?ka jasnego sosu sojowego
  • 2 filety z piersi kaczki, ze skór?, któr? nale?y naci?? w krat?

Salsa z gruszki:

  • 1/2 dojrza?ej azjatyckiej gruszki, pokrojonej w drobn? kostk?
  • 1/2 du?ego mango, pokrojonego w ma?? kostk?
  • 1 ró?owy grejpfrut, podzielony na kawa?ki, ka?dy kawa?ek poci?ty na 3 cz??ci
  • 1/4 szklanki czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 2 ?y?ki kolendry, drobno posiekanej
  • 1 limonka, sok i skórka
  • 1 ?y?ka ?wie?ego imbiru, obranego i startego
  • 1 czerwona papryczka Fresno, bez nasion, drobno posiekana
  • 2 szczypty suszonych p?atków chili
  • sól morska, do smaku
  • 2 ?y?ki sto?owe kolendry, posiekanej
  • 1 ?y?ka sto?owa m?ki kukurydzianej do oprószenia
  • olej arachidowy do sma?enia na g??bokim t?uszczu 

Do podania:

  • ma?e ?ó?te tortille kukurydziane
  • drobno posiekana kolendra
  • gruboziarnista sól morska
  • pokruszone p?atki chili