TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Grillowany Kokosowy Homar

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4-6 osób

Składniki

Marynata:

  • 2,5-centymetrowy kawa?ek ?wie?ego imbiru, zmielony
  • 1 czerwona papryczka Fresno, posiekana z nasionami
  • 2 ?odygi trawy cytrynowej, tylko bia?e cz??ci, zmielone
  • 1/4 ?y?eczki p?atków chili
  • 1 ma?a gar?? kolendry, posiekanej
  • 1 du?a ?y?ka pasty z krewetek
  • szczypta soli morskiej
  • 2 ?y?ki oleju ro?linnego
  • 1 puszka mleczka kokosowego

 

  • 2 ?ywe homary, wstawione do zamra?arki na 20 minut do 1 godziny przed gotowaniem
  • 1 cytryna, pokrojona, do ozdoby
  • sa?ata z fenku?u i mandarynek, przepis poni?ej