TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kaczka po peki?sku

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 1 godz 40 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • jedna ca?a kaczka (do 2,7 kg)
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz

Glazura:

  • 6 ?y?ek miodu
  • 2 ?y?ki ciemnego sosu sojowego
  • 4 ?y?ki przyprawy pi?ciu smaków
  • 2 ?y?ki br?zowego cukru
  • 6 ?y?ek wody

Sos:

  • 1 ?y?ka m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?ka zimnej wody
  • 2 ?y?ki oleju sezamowego
  • 6 ?y?ek sosu hoisin
  • 6 ?y?ek bardzo drobnego cukru
  • 1 ?y?ka ciemnego sosu sojowego

 

  • 3 szczypiorki, pokrojone na d?ugie cienkie paski, do ozdoby
  • 1 ogórek, pokrojony na d?ugie cienkie paski, do ozdoby
  • 1 paczka placków chi?skich/mandary?skich, do podania