TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kurczak BBQ z ?ó?t? Fasol?

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

Marynata:

  • 6 z?bków czosnku, drobno posiekanych
  • 2,5 centymetrowy kawa?ek imbiru, obrany i ?wie?o starty
  • 4 kopiaste ?y?ki sto?owe sosu z ?ó?tej fasoli
  • 4 kopiaste ?y?ki miodu
  • 4 ?y?ki jasnego sosu sojowego
  • 4 ?y?ki wina ry?owego Shaohsing lub wytrawnego sherry
  • 1 kopiasta ?y?ka br?zowego cukru
  • 1 ?y?eczka ciemnego sosu sojowego
  • 1 ?y?ka oleju arachidowego, dodatkowa ilo?? do smarowania grilla

 

  • 6 udek kurczaka, bez ko?ci i skóry, pokrojone na kawa?ki wielko?ci 2-2,5 cm
  • 4 patyczki bambusowe (o d?ugo?ci oko?o 25 cm), namoczone w wodzie przez 20-30 minut
  • 340 g d?ugiej chi?skiej fasolki, obranej i pokrojonej na trzy cz??ci
  • 1 papryczka Fresno, bez nasion, posiekana do ozdoby