TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kurczak Sma?ony w Czerwonym Curry

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 1/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 3 ?y?ki sto?owe oleju arachidowego, oddzielnie
  • 1 ?rednia marchewka, obrana i pokrojona na cienkie plasterki
  • 230g zielonej fasoli, obranej
  • 2 ?y?ki sto?owe wywaru warzywnego, plus ¼ szklanki
  • 1 z?bek czosnku, drobno posiekany
  • 1 ?y?ka sto?owa imbiru, ?wie?o startego
  • 2 papryczki Fresno, posiekane, je?li lubisz ostre potrawy zostaw nasiona
  • 2 ?y?ki sto?owe czerwonej pasty curry (lub tajskiej pasty chili)
  • 2 do 3 listków limonki, pokrojonych na s?upki
  • 6 udek kurczaka bez ko?ci i skóry, pokrojone na plastry grubo?ci 1,5 cm
  • 1/4 szklanki mleczka kokosowego
  • 5 grzybów shiitake, pokrojonych
  • 2 dymki, posiekane, jasne i zielone cz??ci oddzielnie
  • 1 gar?? kie?ków fasoli, dodatkowo troch? do ozdoby
  • 2 ?y?ki sto?owe sosu rybnego
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony bia?y pieprz

2 ?y?ki sto?owe posiekanej kolendry, do ozdoby