TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kwa?ny Rosó? z Makaronem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4-6 osób

Składniki

  • 115 g suszonego chi?skiego makaronu jajecznego
  • pra?ony olej sezamowy
  • 6 szklanej wywaru roso?owego
  • 2 ?y?ki oleju arachidowego
  • 1,5 cm ?wie?ego imbiru, obranego i pokrojonego na cienkie plasterki
  • 1 czerwona papryczka Fresno, pokrojona
  • 6 ud kurczaka bez ko?ci, pokrojonych na plasterki grubo?ci 1,5 cm
  • 1 ?y?ka wina ry?owego Shaohsing lub wytrawnej sherry
  • 3 ?wie?e grzybki shiitake, oczyszczone i pokrojone na plasterki
  • jedna puszka p?dów bambusa, ods?czonych i pokrojonych na d?ugie paski
  • 1/2 ?redniej g?ówki kapusty Napa, posiekanej na paski d?ugo?ci 1,5 cm (oko?o 4 szklanki)
  • jeden blok ?wie?ego, twardego tofu (oko?o 170 g), pokrojonego na d?ugie paski
  • 2 do 3 ?y?ek jasnego sosu sojowego
  • 2 do 3 ?y?ek czarnego octu ry?owego
  • sól morska
  • ?wie?o zmielony bia?y pieprz
  • 2 dymki, drobno posiekane do ozdoby
  • 1 gar?? kolendry, posiekanej, do ozdoby