TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Wrapy Mas?owe z Warzywami („Sin Cai Bao”)

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 4-6 osób

Składniki

  • 1 ?y?ka sto?owa oleju ro?linnego
  • 2 z?bki czosnku, zgniecione i drobno posiekane
  • 1 ?y?ka sto?owa imbiru, obranego i ?wie?o startego
  • 2 ?rednie marchewki, obrane i pokrojone w drobn? kostk?
  • ok. 230 g (puszka) p?dów bambusa, ods?czonych i pokrojonych w drobn? kostk?
  • 230 g ?wie?ych szparagów, zblanszowanych i drobno pokrojonych
  • 9 ?wie?ych grzybów shiitake, obranych i pokrojonych
  • 4 ?y?ki jasnego sosu sojowego
  • 3 ?y?ki wegetaria?skiego sosu ostrygowego
  • 1 ?y?ka oleju z pra?onego sezamu
  • 2 g?ówki sa?aty mas?owej, li?cie oddzielone
  • 1 ?rednia czerwona papryczka Fresno, bez nasion, drobno posiekana
  • 1 du?a dymka, tylko zielona cz???, drobno posiekana
  • 1 ma?a gar?? kolendry
  • 3 ma?e mandarynki, klementynki lub pomara?cze, podzielone na kawa?ki
  • 1/4 szklanki pra?onych orzeszków ziemnych, drobno posiekanych lub zmielonych
     

Rada: 1/2 szklanki pomara?czy lub mandarynek z puszki mo?na zast?pi? ?wie?ymi owocami.