TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Chrupi?cy pieczony boczek z jab?kami w s?onym karmelu

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1 godz
  • Czas gotowania
    › 1 godz 30 min
  • Porcja dla
    › 8

Składniki

  • 1,5kg boczku razem ze skór?

  • 20ml pra?onego kminku

  • sól i mielony bia?y pieprz do smaku

  • oliwa z oliwek do pieczenia

S?one, karmelizowane plastry jab?ka

  • 4 soczyste, chrupi?ce, kwa?ne jab?ka

  • 3 ?y?ki sto?owe mas?a

  • 4 ?y?ki sto?owe br?zowego cukru

  • sól morska do smaku

Jab?kowo-miodowy sos sojowy

  • 1 ?y?ka sto?owa oliwy z oliwek

  • 1 ?y?ka sto?owa porz?dnie posiekanego, ?wie?ego imbiru

  • 3 z?bki posiekanego czosnku

  • 2 gwiazdki any?u (opcjonalnie)

  • skórka z pomara?czy (trzeba na drobnej tarce zetrze? tylko wierzchni? cz??? skórki pomara?czowej)

  • szklanka soku jab?kowego

  • 1/4 szklanki p?ynnego miodu

  • 1/2 szklanki sosu sojowego

  • 1/2 szklanki s?odkiego sosu chilli

  • 1 ?y?ka sto?owa jab?kowego octu winnego

2 ?y?ki sto?owe ?wie?o posiekanej kolendry