TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Karkówka w morelowo – sezamowej glazurze z morelowo – migdałowymi kieszonkami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 3/4 godz
  • Czas gotowania
    › 3 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 2-3 kg peklowanej karkówki bez kości/ baleronu

  • 2 świeże liście laurowe

  • 10 ziarenek czarnego pieprzu

  • 6 goździków

  • 6 ząbków czosnku

Glazura

  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek

  • 1 łyżka stołowa posiekanego, świeżego czosnku

  • 3/4 szklanki cienko pokrojonych, suszonych moreli

  • 2 łyżki stołowe brązowego cukru

  • 2 łyżki stołowe sosu sojowego

  • 1 łyżka stołowa płynnego miodu

  • 1,5 szklanki soku morelowego lub pomarańczowego

  • 1/2 szklanki dżemu morelowego

  • sól i czarny pieprz

  • 1 łyżeczka oleju sezamowego (opcjonalnie)

Syrop:

  • szklanka wody

  • szklanka soku morelowego

  • szklanka białego cukru

  • 3 goździki

  • laska cynamonu

  • 20 suszonych moreli

  • 20 migdałów

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group