TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Karkówka w morelowo – sezamowej glazurze z morelowo – migda?owymi kieszonkami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 3/4 godz
  • Czas gotowania
    › 3 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 2-3 kg peklowanej karkówki bez ko?ci/ baleronu

  • 2 ?wie?e li?cie laurowe

  • 10 ziarenek czarnego pieprzu

  • 6 go?dzików

  • 6 z?bków czosnku

Glazura

  • 1 ?y?ka sto?owa oliwy z oliwek

  • 1 ?y?ka sto?owa posiekanego, ?wie?ego czosnku

  • 3/4 szklanki cienko pokrojonych, suszonych moreli

  • 2 ?y?ki sto?owe br?zowego cukru

  • 2 ?y?ki sto?owe sosu sojowego

  • 1 ?y?ka sto?owa p?ynnego miodu

  • 1,5 szklanki soku morelowego lub pomara?czowego

  • 1/2 szklanki d?emu morelowego

  • sól i czarny pieprz

  • 1 ?y?eczka oleju sezamowego (opcjonalnie)

Syrop:

  • szklanka wody

  • szklanka soku morelowego

  • szklanka bia?ego cukru

  • 3 go?dziki

  • laska cynamonu

  • 20 suszonych moreli

  • 20 migda?ów