TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Buraczkowy gravadlax z piklami z ogórka na chrupkim chlebie

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › N/A
  • Czas gotowania
    › N/A
  • Porcja dla

Składniki

 

1,4 kg filetu z łososia, bez łusek

 

Buraczana marynata:

·         1 duży surowy burak, obrany i pocięty na ćwiartki

·         porządna garść świeżego koperku, grubo posiekanego

·         3 łyżki soli morskiej

·         4 i 1/2 łyżki cukru pudru

·         1/2 łyżki miodu

·         1 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

·         1/2 łyżki musztardy pełnoziarnistej

 

Ogórek w zalewie:

·         4 łyżki cukru pudru

·         4 łyżki octu jabłkowego

·         1 ogórek w cienkich plasterkach

·         ½ łyżki soli

·         1 mała szalotka, bardzo cienkie plasterki

 

Koperkowa śmietana:

·         porządna garść koperku, drobno posiekanego

·         200ml śmietany creme fraîche

·         sok z ½ cytryny

·         drobny, świeżo zmielony czarny pieprz

·         małe okrągłe pieczywo chrupkie szwedzkie do podania (można zastąpić podobnym chrupkim pieczywem)

·         świeża rukiew wodna i gałązki koperku, do dekoracji

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group