TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Perliczka po gruzińsku z winogronami, pomarańczami i orzechami laskowymi

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 3/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 1 gotowa do pieczenia perliczka

  • 100g rodzynek sułtańskich

  • 150ml zimnej herbaty

  • 30g masła

  • 1 duża cebula porządnie posiekana

  • 3 ząbki czosnku

  • po 100g jasnych i ciemnych winogron, przepołowionych, bez pestek

  • 40 prażonych orzechów laskowych, pokrojonych

  • 150ml porto

  • 50 ml soku pomarańczowego i skórki pomarańczowej

  • 1 laska cynamonu

  • kilka listków laurowych

  • sól i pieprz

  • garść posiekanej pietruszki

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group